štvrtok, 26 november 2015 11:25

Nemocnice Svet zdravia s pacientmi sa tešia z nových komfortných sanitných vozidiel Mercedes-Benz

Napísal(a) Tomáš Kráľ
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

nove sanitne vozidla 2aRegionálna sieť nemocníc Svet zdravia tento týždeň zaradila do svojej flotily dopravnej zdravotnej služby 13 nových sanitných vozidiel Mercedes-Benz Vito v celkovej hodnote 570-tisíc eur. Nové vozidlá budú obsluhovať nemocnice v Galante, Rimavskej Sobote, Žiari nad Hronom, Banskej Štiavnici, Trebišove, vo Vranove na Topľou a v Partizánskom. Špeciálna technická úprava tohto modelu poskytuje pacientom novú úroveň komfortu a bezpečnosti. Vozidlá sú plne klimatizované a majú vysoký podiel bezpečnostných prvkov.

Vďaka úsporným motorom dosahujú nadštandardnú prevádzkovú efektivitu. Svet zdravia prevádzkuje svoju dopravnú zdravotnú službu centrálne cez spoločnosť Svet zdravia DZS, a. s., ktorá je najväčším prevádzkovateľom v tejto oblasti na Slovensku.

Význam kvalitnej dopravnej služby pre pacientov je čoraz väčší. Chceme podporovať mobilitu pacientov za kvalitnou zdravotnou starostlivosťou, a to najmä v rámci našej siete. Z tohto dôvodu sme sa rozhodli dlhodobo investovať do ich prepravného komfortu a do bezpečnosti. Na budúci rok máme v pláne obstarať minimálne ďalších 30 nových vozidiel. Rovnako máme záujem expandovať formou akvizícií aj do nových regiónov Slovenska. Vďaka centrálnemu riadeniu tejto služby dokážeme navyše skrátiť prepravný čas a čakacie lehoty pre našich pacientov,“ zdôraznil Ľuboš Lopatka, generálny riaditeľ siete regionálnych nemocníc Svet zdravia, a. s.

Sieť regionálnych nemocníc rozvíja svoju dopravnú zdravotnú službu ako strategickú výhodu pre pacientov. Svet zdravia DZS, a. s., zabezpečuje prevoz pacientov na medicínske výkony už pre 12 nemocníc Sveta zdravia. Momentálne prevádzkuje 125 vozidiel. Dopravný výkon hradí pacientovi podľa diagnózy buď zdravotná poisťovňa, alebo on sám. Túto informáciu má pacientovi poskytnúť lekár, ktorý mu prepravu v indikovaných prípadoch predpisuje.

V západnej Európe je obvyklé využívať vozidlá značky Mercedes-Benz pre ich vysoký komfort, bezpečnosť a priaznivé náklady aj v zdravotných dopravných službách, dokonca z pohľadu nákladov životného cyklu výhodnejšie ako pri iných značkách. Vzhľadom na to, že máme záujem o zlepšovanie podmienok v tejto oblasti aj na Slovensku, sme veľmi radi, že v spolupráci so Svetom zdravia DZS, a. s., môžeme k tomu prispieť. Veríme, že naše vozidlá presvedčia tak obstarávateľa, ako aj pacientov o správnosti tohto rozhodnutia,“ doplnil Július Šabo, výkonný riaditeľ Motor-Car Group.

Dopravná služba Svet zdravia v číslach:

  • Prevádzka pre pacientov 12 nemocníc: Dunajská Streda, Galanta, Partizánske, Žiar nad Hronom, Banská Štiavnica, Rimavská Sobota, Rožňava, Spišská Nová Ves, Trebišov, Vranov nad Topľou, Michalovce a Humenné,
  • počet vozidiel: 125 (vrátane 13 nových vozidiel Mercedes-Benz Vito),
  • priemerný počet kilometrov za mesiac: 447 000,
  • priemerný počet prepravených pacientov za mesiac: 19 000.

Tomáš Kráľ

Čítať 5449 krát Naposledy zmenené štvrtok, 26 november 2015 11:52

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!