nedeľa, 24 jún 2018 21:02

Dva semifinálové zápasy rozhodli o dvoch finalistoch futbalového turnaja o Pohár predsedu ObFZ Rožňava Doporučený

Napísal(a) MG od
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Zo súboja FC Plešivec - Baník Rožňavské Bystré 2:3 o účasť vo finále turnaja o Pohár predsedu ObFZ Rožňava. Snímka zachytáva tretí gól hostí ktorý padol po hlavičke hráča Bystrého Liptáka-Gibu cez vysokého brankára Plešivca. Zo súboja FC Plešivec - Baník Rožňavské Bystré 2:3 o účasť vo finále turnaja o Pohár predsedu ObFZ Rožňava. Snímka zachytáva tretí gól hostí ktorý padol po hlavičke hráča Bystrého Liptáka-Gibu cez vysokého brankára Plešivca. Foto: M. Dorkin

V tom najväčšom rozbehu Majstrovstiev sveta vo futbale v Rusku a týždeň po ukončení majstrovských futbalových súťaží na hornom Gemeri sa do záverečnej fázy dostáva aj prvý ročník futbalového turnaja O pohár predsedu ObFZ v Rožňave. Do semifinálových bojov sa dostali štyri mužstvá: FC Plešivec, Baník Rožňavské Bystré, Tatran Betliar a dorastenci MFK  Rožňava. Prvý zápas medzi FC Plešivec a Baníkom Rožňavské Bystré sa odohral v sobotu popoludní. Nedeľa zase rozhodovala, kto postúpi do finálového súboja, ktorý sa uskutoční 29. júna 2018 o 18.00 v Rožňave. Stretli sa vlastne dve generácie futbalistov. Dnes už druholigoví dorastenci MFK Rožňava a dospelí futbalisti Tatrana Betliar. Ako to vlastne bolo na ihrisku, dozviete sa nižšie. 

1. semifinále 23.6.2018 17.00 

FC Plešivec - Baník Rožňavské Bystré  2:3 (1:2), G: J. Fabian, Z. Laven – J. Bocko, R. Ďurský, J. Lipták-Giba, ŽK: A. Szaniszló - M. Tóth, R: D.  Poťmák, Div.: 150. 

FC: K. Molnár - Zs. Liptai, R. Volčko, Z. Laven, T. Čech (83. M. Laven), J. Fabian, A. Szaniszló (C ), R. Kováč, D. Szkokan (72. D. Szkokan), J. Lokos (72. R. Viola), Z. Tomi. 

Baník: M. Uhrin – J. Tomi (74. F. Znak), R. Jakab, T. Kuchta, M. Molnár, P. Kubej, Š. Dorkin (C ), J. Lipták-Giba (89. V. Lalík), M. Tóth, R. Ďurský (73. P. Milko), J. Bocko (46. S. Dzureň). 

V prvom semifinálovom zápase o Pohár predsedu ObFZ Rožňava sa stretli súperi zo VI. ligy Baník Rožňavské Bystré a zo VII. ligy v zastúpení FC Plešivec. Kým domáci si v uplynulom ročníku nevybojovali postup do vyššej súťaže vlastnými chybami, hostia sa zase do posledného kola snažili dosiahnuť v tabuľke desiate miesto. Hoci sa očakávalo, že po nevydarenom závere 7. ligy budú mať domáci problémy so zostavou, nastúpili kompletne. Všeličo sa hovorilo aj o Bystranoch. Na prekvapenie obidve mužstvá vzali tento súboj veľmi zodpovedne. Taktovku prevzali do rúk už od začiatku hostia, ktorí sa ujali vedenia v 1. polčase už 0:2. Po zmene strán však domáci vyšli na mokrý terén ihriska ako vymenení. Pritvrdili  hru a dokázali za polhodinu vyrovnať stav na 2:2. Nakoniec predsa len o víťazstve a postupe do finále rozhodli hostia gólom J. Liptáka-Gibu v 87. minúte. Prekvapením bolo, že po dvoch žltých kartách od rozhodcu za neustáleho odvrávanie kapitánom domácich, do druhého polčasu nastúpil aj po druhej žltej karte! Rozhodca ustúpil domácim aj po ich tvrdých zákrokoch, a tak muselo dôjsť i k striedaniu zranených hráčov. Keby však domáci boli s takýmto zanietením hrali svoju majstrovskú súťaž v 7. lige, mohli už dávno rozhodnúť o svojom víťazstve a postúpiť do 6. ligy. Je nepochopiteľné, že takýto dôležitý pohárový zápas rozhodoval iba jeden rozhodca, bez delegovania postranných hráčov, hoci dávno je po majstrovských zápasoch, a teda bolo z čoho delegovať. Podobné turnaje organizované okolitými ObFZ v mnohom nám dávajú návody na vylepšenie tohto turnaja v budúcom roku aj u nás.

2. semifinále 24.6.2017 o 16.00

MFK Rožňava U-19 – Tatran Betliar dospelí 1:2  (0:2), G: M. Ikri (z 11m) - L. Lorincz, R. Fabián, ŽK: B. Harabin - M. Arvay, R: G. Rási. Div.: 60. 

MFK: M. Deméň - T. Ivanič (C ), D. Lindák (65. M. Répasi), M. Ikri, A. Ragán, A. Smolko, T. Leštách, D. Duczman, B. Harabin, T. Duczman, M. Horváth (46. J. Ivanič),  

TATRAN: Ľ. Šofranko - S. Cirbes, I. Lorinc (C ), M. Marciš, D. Szilárdi, M. Ďuríček, R. Fabián, T. Handlovič, P. Boroš (80. D. Poťmák), L. Lorincz (61. L. Poťmák), L. Buday (46. M. Arvay). 

Po prvýkrát hrali dorastenci MFK Rožňava už ako účastníci II. ligy dorastencov. V tomto zápase si zmerali sily s účastníkom VI. ligy okresu, ktorý sa umiestnil v uplynulom ročníku na 2. mieste. Aj keď proti sebe nastúpili proti sebe dve vekovo rozdielne mužstvá, na výsledku to veľmi nebolo vidieť. Aj v tomto súboji sa hostia ujali dvojgólového vedenia a potom prepustili taktiku domácim. Tým sa nakoniec našla príležitosť na skórovanie, hoci pokutovým kopom. Bola to pre mladých rožňavských futbalistov šanca preveriť si sily pred vstupom do novej súťaže. V turnaji boli prínosom. 

Krátke VIDEO zo zápasu FC Plešivec - Baník Rožňavské Bystré 2:3

 

Čítať 1272 krát Naposledy zmenené piatok, 31 máj 2019 13:59

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!