streda, 26 september 2018 16:38

Zimnú futbalovú prestávku vyplní Krajská futbalová liga - Zimný pohár predsedu KSK Doporučený

Napísal(a) ObFZ Rožňava
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

ŠTK VsFZ na základe memoranda a spolupráci KSK organizuje Zimný turnaj pod názvom Krajská futbalová liga v termíne od 13.1. do 17.3.2019. KFL sa majú možnosť zúčastniť na základe prihlášky všetky FK RFZ a ObFZ s príslušnosťou ku KSK. Prihlášky sa podávajú od 10.9.2018 do 31.10.2018 cez systém ISSF – elektronická podateľňa – prihláška do súťaže KFL 2018/2019. Stretnutia budú hrané na vytypovaných HP s UT. FK neplatia žiadne štartovné ani náklady na rozhodcov. FK si hradia len náklady na cestovné na vytypované hracie plochy s UT. 

Krajská futbalová liga (ďalej len „KFL“) je športovým súťažným združením, ktoré dobrovoľne vytvorili futbalové oddiely a futbalové kluby na území okresov Michalovce, Sobrance, Trebišov, Košice-okolie, Košice-mesto, Rožňava, Spišská Nová Ves, Gelnica. KFL je samostatnou športovou súťažou s vlastnou právnou subjektivitou. V mene KFL koná predseda KSK, v jeho neprítomnosti riaditeľ úradu KSK. KFL je organizovaná v spolupráci s VsFZ.

Účelom činnosti KFL je :

- starať sa o rozvoj futbalu s osobitným zreteľom na mládežnícky futbal a na zlepšenie podmienok pri jeho rozvoji,
- zastupovať záujmy futbalových klubov (ďalej už len FO-FK),

- realizovať koncepciu rozvoja slovenského futbalu v podmienkach KSK,
- v letnej a zimnej časti KFL aktuálne pomáhať už fungujúcim FO-FK v KSK súťažiacich v rámci VsFZ alebo ObFZ,
- zamedziť rozpadu FO-FK, ktoré nedokážu zabezpečiť hráčov a rovnako aj adekvátnu zimnú prípravu, čo má za následok stratu záujmu v hráčskom obsadení.

Výhody zaregistrovania klubu do KFL:

- FO-FK nemusí hľadať voľnú hraciu plochu, ani voľný termín a čas pre svoje stretnutia,
- odbremenenie FO-FK od nákladov za využívanie ihrísk s UT,
- FO-FK odpadá starosť so zabezpečením rozhodcov na svoje stretnutia,
- nulové výdavky FO-FK na odmeny pre delegované osoby.

Podmienky účasti družstva v súťaži:

Každé družstvo mužov FO-FK, ktoré sa prihlási do tejto súťaže štartuje, okrem nákladov na cestovné, na náklady KSK (nájom futbalových ihrísk s UT, odmeny delegovaných osôb) so svojimi registrovanými hráčmi na základe predložených platných RP. Súťažný vklad sa do tejto súťaže nevyžaduje.

V tejto súťaži štartujú družstvá mužov FO-FK súťaží III.ligy, IV.líg a V.líg VsFZ a všetkých súťaží ObFZ na základe prihlášok. Prihlášky sa podávajú od 10.9.2018 do 31.10.2018 cez ISSF - elektronická podateľňa - prihláška do súťaže - zväz VsFZ - súťaž Krajská futbalová liga 2018/2019. Základné vyžrebovanie súťaže vykoná ŠTK VsFZ až po definitívnom uzavretí doručených prihlášok. Do jednotlivých kôl a skupín budú družstvá mužov FO-FK zaradené podľa územnej celistvosti.

V stretnutiach súťaží ObFZ: sa hrá pohárovým spôsobom na jedno hrané stretnutie. Porazené družstvo už v súťaži nepokračuje. Víťazi stretnutí v každom kole postupujú do nasledujúceho kola.

O víťazovi každého stretnutia sa musí rozhodnúť na hracej ploche. V prípade nerozhodného výsledku sa stretnutie nepredlžuje, ale hneď sa zahráva po 5 kopov na bránu zo značky PK, a ak sa ani tak nerozhodne, tak sa ďalej zahráva po 1 kope až do rozhodnutia.

V konečnom dôsledku o spôsobe odohrania stretnutí rozhodne ŠTK VsFZ na základe počtu prihlásených družstiev.

V stretnutiach súťaží VsFZ: sa hrá v skupinách turnajovým spôsobom „každý s každým“.

Zostavenie dvojíc bude vykonané v súlade so SP futbalu.

V konečnom dôsledku o spôsobe odohrania stretnutí rozhodne ŠTK VsFZ na základe počtu prihlásených družstiev. Po zaregistrovaní budú FO-FK kontaktované s bližšími informáciami. 

Hrá sa podľa platných PF, SPF, DP a rozpisu tejto súťaže. Stretnutia sa odohrajú v zimnom období v termíne od 13.1.2019 do 17.3.2019 na ihriskách s UT v mestách: Spišská nová Ves, Moldava nad Bodvou, Košice, Trebišov, Sátoraljaújhely (MR), Michalovce (Vranov n/T). Niektoré stretnutia sa môžu odohrať aj v inom termíne, po schválení a dohode medzi FO-FK a následnom schválení ŠTÚ.

Na jednotlivé stretnutia tejto súťaže rozhodcov obsadzuje ÚR KFL v spolupráci s KR VsFZ a KR ObFZ. Na každé stretnutie súťaží ObFZ KFL sa obsadzuje len 1 R, na stretnutia súťaží VsFZ KFL sa obsadzujú R, AR1, AR2.

ObFZ Rožňava

 

Čítať 1702 krát Naposledy zmenené piatok, 28 september 2018 08:36

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!