nedeľa, 08 marec 2020 15:40

Zimná biatlonová sezóna pre Revúčanov úspešná Doporučený

Napísal(a) M. Repáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Pretekári Klubu biatlonu Magnezit Revúca majú pomaly za sebou zimnú časť sezóny. Tá okrem pravidelných tréningov a sústredení pozostávala z ôsmich pretekov Viessmann pohára v zimnom biatlone, z ktorých tri boli pretekmi Majstrovstiev SR. Všetky kolá pohára sa konali v Osrblí počas zimných víkendov. Do zápolenia o body a medaily sa zapojilo spolu 13 pretekárov, z toho 11 v žiackych a 2 v dorasteneckých kategóriách.
Revúčania dominovali najmä dvom kategóriám – žiakom 12-13 ročným a žiačkam 14-15 ročným. Najmä v prvej spomínanej kategórii už v prvých pretekoch dal všetkým súperom jasne najavo Markus Sklenárik, že predbehnúť ho bude prakticky nemožné,

čo potvrdil vo všetkých pretekoch sezóny s výnimkou jedného, v ktorom našiel premožiteľa zo susedného Maďarska. Markus sa v zimnej sezóne stal jasným kráľom celého žiackeho pohára, keď ako jediný pretekár vo všetkých pretekoch porazil kompletné slovenské štartovné pole a získal aj tri tituly Majstra SR v rýchlostných pretekoch, vytrvalostných pretekoch a v pretekoch s hromadným štartom.

V tejto kategórii sa presadil aj Ján Levčák, ktorý stál 2x na stupienkoch víťazov (3., 3.) a 3x na „malom pódiu“ (t.j. umiestnenie na 4. - 6. mieste). Z najmladších pretekárov ukázal veľký posun Michal Biž, ktorý ako jeden z najmladších v tejto kategórii úspešne bojoval s o rok staršími súpermi a získal jedno pódiové (3.) umiestnenie a 3x bol na malom pódiu.

V kategórii 14-15 ročných dievčat sa presadili Tamara Molentová a Veronika Šteczová, ktorých kategória je doslova nabitá biatlonovými talentami. Tamarka sa stala vicemajsterkou SR v pretekoch s hromadným štartom, okrem toho vyhrala aj jedno kolo pretekov, získala dve pódiové umiestnenia (2. a 3.) a jedno malé pódium. Veronika Šteczová získala jedno pódiové (2.) umiestnenie a tri malé pódiá.

V žiackych kategóriách sa ešte podarilo získať malé pódium Filipovi Galovičovi.

V dorasteneckých kategóriách mal klub zastúpenie dvoch pretekárov, z nich Róbert Biž získal 4 malé pódiá.

Z pohľadu bodového zisku a počtu pódiových umiestnení bola pre KB Magnezit Revúca zimná sezóna veľmi úspešná.

Bilancia úspechov:

8x 1. miesto
4x 2. miesto
4x 3. miesto
3x 4. miesto
8x 5. miesto
4x 6. miesto

Z 13 pretekárov až 7 dosiahlo I. výkonnostnú triedu.

Prvýkrát si členovia revúckeho klubu vyskúšali aj organizáciu zimných pretekov v nedomácom prostredí, keď sa stali organizátormi II. kola Viessmann pohára v Osrblí. Ďakujeme sponzorovi – SMZ Jelšava za finančnú pomoc s organizáciou pretekov, ktoré získali prvenstvo v počte štartujúcich počas jednotlivých kôl pohára – 260 štartujúcich. Tiež ďakujeme pojazdnému bufetu pani Babiakovej, vďaka ktorému sme dokázali zorganizovať preteky so všetkým, čo k tomu patrí.

Pretekárov klubu teraz čakajú ešte 3 týždne „vylyžovania“, potom 4 týždne pozvoľných tréningov a potom nastupujú do nového tréningového cyklu prípravy.

M. Repáková

 

Čítať 1358 krát Naposledy zmenené nedeľa, 08 marec 2020 16:57

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!