nedeľa, 05 marec 2023 11:40

V 4. futbalovej  lige –  JUH VsFZ v rokoch 2006 – 2011 bola Rožňava v tieni Štítnika K. T. Doporučený

Napísal(a) Š. Tomášik
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
FK Štítnik K .T. FK Štítnik K .T.
V nadväznosti na článok o IV. futbalovej lige – JUH VsFZ v rokoch 1997 – 2006 pokračujeme podobným článkom o rovnakej súťaži, ale v rokoch 2006 – 2011. V tom čase účinkovali v nej Rožňava a Štítnik K. T.  Úspešnejším celkom bol Štítnik K. T., ktorý sa raz dokonca umiestnil na druhej priečke. Článok obsahuje komentár, ktorý je v závere doplnený a štatistiky. Súpisky nie sú uvedené z priestorových dôvodov. Text dopĺňa fotografia.
Komentár
Po dlhšom čase okres Rožňava reprezentovali vo štvrtej lige dve mužstvá – k Rožňave pribudol nováčik Štítnik K. T. V Rožňave nedošlo k veľkým zmenám v kádri: odišiel Jozef Rencsok, z hosťovania z Turne n/B. sa vrátili Ladislav Varga a Marek Zatroch, prišli Ľubomír Orabinec a Marián Varga. Výmenou za Ľubomíra Orabinca odišiel do Štítnika K. T. Filip Pollák.  Z hosťovania z Gemerskej Polomy sa vrátil Michal Šimkovič. V Štítniku pribudli do kádra náhradný brankár Š. Koncz a trojica T. Pavlík, J. Kizek a D. Fatľa.
 
Rožňava v jesennej časti získala šestnásť bodov a umiestnila sa na štrnástom mieste, ktoré nie vždy zaručuje záchranu. Doma stratila body trikrát.  Vonku remizovala v Šaci, čo bol jediný bod zo súperových ihrísk. V jarnej časti získala 15 bodov. Z kádra odišli Marián Varga a brankár Alexander Szabó. Novým gólmanom bol Maroš Almáši. Zo súperových ihrísk priviezla šesť bodov za výhry v Moldave n/B. a Haniske.  Doma sa jej veľmi nedarilo – trikrát prehrala a trikrát remizovala. Celkovo sa umiestnila na 14. mieste. Tentokrát to na udržanie stačilo.
Nováčik Štítnik K. T. ťažil z domáceho prostredia. Doma stratil body iba po remíze so Sečovcami 1:1. Najvyššiu nádielku dostali Smižany 8:0. Vonku sa mu podarilo vyhrať v Slivníku. Po jeseni tak zimoval na výbornej piatej priečke so ziskom 25 bodov. V jarnej časti získal 23 bodov. Doma prehral iba so Sobrancami, v ostatných zápasoch vyhral. Vyhral v Smižanoch a remizoval v Rožňave a v Šaci. Za zmienenie stojí vysoká prehra vo V. Revištiach 0:6. Napriek tomu bol oveľa úspešnejší ako Rožňava a umiestnil sa na piatom mieste.
 
V novom ročníku v  Rožňave k veľkým zmenám v kádri  nedošlo. Došlo k zmene na poste brankára. Po jeseni sa Rožňava nachádzala na štrnástom mieste so ziskom 15 bodov.  Doma prehrala trikrát  Vonku získala jediný bod za remízu v Čiernej n/T. V jarnej časti došlo k posilneniu kádra a zmene na poste trénera.  Mužstvo sa zlepšilo. Získalo 24 bodov čím sa vyhlo záchranárskym prácam.  Doma prehralo len s Moldavou n/B. a dvakrát remizovalo s Lastomírom a Krompachmi. V ostatných zápasoch zvíťazilo. Mužstvu sa podarilo dvakrát vyhrať vonku – vo Veľkých Revištiach a v Nálepkove. Celkove Rožňava skončila na desiatej priečke.
 
V Štítniku K. T. nedošlo k veľkým zmenám v kádri, z hosťovania z Gem. Hôrky sa vrátil Marek Turcsányi. Ťažil hlavne z domáceho prostredia.  Doma stratil body po remízach s Haniskou a Moldavou n / B.  a prehrou s Buzicou. Tieto straty však dokázal nahradiť, keď uhral remízy v Čiernej n/T. a Slivníku a vyhral v Krompachoch. Po jesennej časti sa nachádzal na deviatom mieste s 24 bodmi. V jarnej časti došlo k výrazným zmenám v kádri. Všetky body v jarnej časti získal v domácom prostredí, keď nestratil ani bod. Zo súperových ihrísk nepriniesol ani bod. Celkovo skončil na 8. mieste.
 
V Rožňave pred sezónou v kádri nedošlo k veľkým zmenám.  Po jesennej časti zimovala na 13. priečke so 17 bodmi s malým odstupom od súperov na nižších priečkach. Bodovala v domácom prostredí. Prehrala s Vyšným Opátskym a remizovala so Sečovcami a Žakarovcami. V ostatných domácich zápasoch bodovala naplno. Káder do jarnej časti sa posilnil o viacerých hráčov. Prišli Melnyk, Dvorožňák, Szciranka, Madzik a Šándor. Výsledky nenechali na seba dlho čakať. Doma remizovala dvakrát a v ostatných zápasoch zvíťazila. Tieto bodové straty dokázala nahradiť, keď remizovala v Žakarovciach a vyhrala v Krompachoch. Výsledkom bolo šieste miesto v tabuľke jari a celkove deviate miesto.
 
Štítnik K. T.  pred sezónou posilnil káder o troch hráčov, odišiel Róbert Szobonya a neskôr aj Ondrej Skokan. V priebehu jesene prišiel nový brankár Marek Rodák. Väčšinu bodov získal domácom ihrisku, podarilo sa mu zdolať všetkých súperov. Vonku však získal desať  bodov za výhry v Kr. Chlmci, Rudňanoch a Veľkých Revištiach a remízu v Moldave n/B. Získal tak 34 bodov čím sa umiestnil na tretej priečke. V jarnej časti opäť ťažil z domáceho prostredia, tentokrát však nezískal všetky body, keď remizoval s V. Opátskym. Na druhej strane sa mu podarilo uhrať dve bezgólové remízy v Čani a v Sečovciach.  V tabuľke jari bol na piatom mieste. Celkove sa umiestnil na výbornom druhom mieste. 
 
Pred sezónou sa veľké zmeny v mužstvách Rožňavy a Štítnika K. T. neudiali. Do kádra Štítnika K. T. pribudli dorastenci, Z. Greško (1 mesiac), D. Kakalejčík, A. Urban a T. Pavlík. Najvýraznejšími zmenami v kádri Rožňavy boli návrat R. Stehla, príchody B. Kuzmu a J. Kamenského. 
 
Rožňava ťažila z domáceho prostredia, keď neprehrala ani raz. Raz remizovala s Veľkými Revištiami 3:3. Dvakrát sa jej podarilo bodovať vonku a to vyhrať vo Veľkom Folkmare a remizovať v Čani. Po jesennej časti bola na 6. priečke so ziskom 24 bodov.  V jarnej časti odišiel Rencsok a došlo aj k zmene na trénerskom poste. V odvetnej časti získala iba deväť bodov. Prehrala s Turňou n/B., Krompachmi a Veľkým Folkmarom. Remizovala s Moldavou n/B. a v derby so Štítnikom K. T. Vonku bodovala raz, keď remizovala vo Veľkých Revištiach. Celkovo sa tak umiestnila na jedenástom mieste so ziskom 33 bodov.
 
Štítnik K. T. ťažil predovšetkým z domáceho prostredia, keď nestratil ani bod. Jediný bod zo súperových ihrísk získal za remízu v Strážskom. Za zmienenie stojí vysoká prehra v Moldave n/B. 1:5. Po jesennej časti tak zimoval na 9. mieste so  ziskom 22 bodov. V jarnej časti posilnil káder Marek Putera. V odvetnej časti sa mu darilo doma podobne ako v jesennej časti, body stratil iba po prehre s Moldavou n/B. 2:3. Oproti jesennej časti zlepšil bodovanie na súperových ihriskách. Remizoval v Rožňave, Rudňanoch, Veľkom Folkmare a Veľkých Revištiach. Podarilo sa mu vyhrať v Buzici. Celkove sa umiestnil na šiestej priečke so ziskom 44 bodov. 
 
Svoju desiatu sezónu vo štvrtej lige začala Rožňava s výraznými zmenami v kádri. Mužstvo sa výrazne omladilo, do kádra sa vrátila aj trojica hráčov z hosťovania z Gemerskej Hôrky. Po jesennej časti bola na 12. priečke so ziskom 15 bodov.  Doma prehrala  päťkrát a remizovala so Strážskym. Vonku získala jediný bod po remíze vo Veľkých Revištiach. V jarnej časti sa zlepšila. Doma prehrala s Medzevom, Krompachmi a Čaňou. Remizovala v Rudňanoch a doma s Haniskou. Vonku sa jej ešte podarilo vyhrať v Sobranciach. Celkovo sa tak umiestnila na poslednej priečke.
 
Štítnik K. T. začal túto sezónu s niekoľkými zmenami v kádri, keď odišlo niekoľko hráčov, napr. R. Greško. Napriek oslabeniu získal v jesennej časti 21 bodov a zimoval na deviatej priečke. Podarilo sa mu uhrať remízu v Hrabušiciach a vyhrať v Rožňave. Doma stratil tri body, keď prehral s Krompachmi. V jarnej časti sa mu vonku nepodarilo bodovať. Doma stratil body po remízach s Hrabušicami a Sobrancami. Napriek tomu sa jeho umiestnenie v tabuľke nezhoršilo. Umiestnil sa na deviatej priečke. Bola to však jeho posledná sezóna vo štvrtej lige.
Štatistiky Rožňavy
 
2006 / 2007 – 14. miesto 31 bodov, najlepší strelec 8 – Ladislav Varga
2007 / 2008 – 11. miesto 39 bodov, najlepší strelec 19 – Jozef Rencsok
2008 / 2009 – 9. miesto 38 bodov, najlepší strelci 6 –  Peter Šándor, Ivan Lörinc
2009 / 2010 – 11. miesto 33 bodov, najlepší strelec 8 – Ivan Lörinc
2010 / 2011 – 15. miesto 20 bodov, najlepší strelec 3 – Filip Pollák
Štatistiky Štítnika K. T. 
 
2006 / 2007 – 5. miesto 40 bodov, najlepší strelec 15 – Miloš Gallo
2007 / 2008 – 8. miesto 43 bodov, najlepší strelec 9 – Ján Čižmár
2008 / 2009 – 2. miesto 55 bodov, najlepší strelec 16 – Miloš Gallo
2009 / 2010 – 6. miesto 44 bodov, najlepší strelec 9 – Oto Varga
2010 / 2011 – 9. miesto 38 bodov, najlepší strelec 5 – Oto Varga
 
Pripravil Ing. Štefan Tomášik
Čítať 455 krát Naposledy zmenené utorok, 07 marec 2023 12:32

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!