sobota, 16 marec 2024 10:03

Komentujeme futbalovú históriu ObFZ Rožňava – 9. časť – sezóna 2005/2006 – Postup Štítnika K. T. do 4. ligy – JUH Doporučený

Napísal(a) Š. Tomášik
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
TJ FO Vlachovo TJ FO Vlachovo

V deviatej časti seriálu, ktorý pripravil Ing. Štefan Tomášik sa dočítame o účinkovaní futbalových klubov z okresu Rožňava v sezóne 2005/2006. V 4. lige  pôsobil SP MFK Rožňava, v 5. lige FK Lokomotíva CHZ Dedinky, FK Štítnik K. T.  a FK Krh. Podhradie. Komentár uvádza informácie aj o 1. a 2. triede.

Komentár

V šiestej štvrtoligovej sezóne došlo v kádri Rožňavy k zmenám. Na hosťovanie do Turne n/B.  odišli L. Varga a Zatroch, odišiel aj Rencsok.  V jesennej časti ťažila Rožňava predovšetkým z domáceho prostredia. Jediný bod priviezla za remízu z Lastomíra. Doma remizovala s Topoľanmi a prehrala s Vyšným Opátskym. Najvyššiu prehru zaznamenala v Čani 1:5, najvyšším rozdielom vyhrala nad Kr. Chlmcom 3:0. Po jeseni tak zimovala na jedenástom mieste so ziskom sedemnásť bodov.

V jarnej časti mužstvo získalo až 20 bodov. Doma remizovalo raz so Žakarovcami a prehralo iba len s Moldavou n/B.  Najväčšiu gólovú nádielku si odniesol Lastomír po výsledku 5:0. Vonku získalo jeden bod za remízu vo Veľkých Revištiach 2:2. V tabuľke jari patrilo Rožňave desiate miesto. Celkovo sa Rožňava umiestnila na  desiatom mieste so ziskom 37 bodov, čo je oproti predošlej sezóne o štyri body menej. Napriek tomu možno hodnotiť túto sezónu ako úspešnú.

Okres Rožňava reprezentovali v 5. lige – JZ tri kluby,  FK Plešivec nahradil FK Lokomotíva CHZ Dedinky. Krh. Podhradie a Štítnik K. T.  pokračovali vo výkonoch z minulého ročníka. Po jeseni sa ocitli v prvej štvorke mužstiev, ktorá by mohla zabojovať o postup. Na jar sa im darilo podobne, v prípade Štítnika K. T.  však bol záujem postúpiť do vyššej súťaže, čo sa napokon podarilo, keď mužstvo prehralo na jar iba raz. Zranenia prenasledovali Mareka Turcsányiho, na jar mužstvo posilnil Marek Putera z Revúcej. Krh. Podhradie sa pohybovalo v hornej časti tabuľky. V tabuľke jari bolo síce druhé, avšak celkovo skončilo až štvrté.

Dedinky sa na jeseň umiestnili síce posledné, ale bodový rozdiel od mužstiev nad nimi nebol vysoký. Doma bodovali iba trikrát, keď viackrát platili nováčikovskú daň. Na jar však získali len 7 bodov, čím sa piata liga nedá zachrániť, a to aj v prípade zostupu jedného mužstva. To bolo podmienené vytvorením 2. ligy skupiny – východ, kde hrávali mužstvá z východného a stredného Slovenska. Preto do vyššej súťaže postúpil aj TJ Slovan Smižany, ktorý skončil na druhom mieste.

Do 1. triedy sa vrátil po roku FK Plešivec, nováčikom bol Družstevník Honce. TJ FO Vlachovo si už skôr skonsolidoval káder, keď z Betliara získal Milana Hajdúka a Róberta Jakaba, či z Rožňavy Tomáša Hronca. Na lepšie ako druhé miesto to však nestačilo. Plešivec potvrdil, že vo vyššej súťaži nehral podradnú úlohu a vybojoval si návrat do známej spoločnosti. V jarnej časti súťaže si začal budovať káder FK Gemerská Hôrka.

Nováčik z Honiec nebol veľkým prínosom pre súťaž a musel ju opustiť, hoci ľahkú sezónu nemali ani v Brzotíne a Betliari, rozhodla však predovšetkým slabá jarná časť Honiec.

FK Dobšiná a Družstevník Vyšná Slaná podávali kolísavé výkony, na jar sa im veľmi nedarilo. Tradične dobrú jar mali v Lipovníku, ktorý sa prebojoval na tretiu priečku.

Do 2. triedy sa vrátili FK Papiereň Slavošovce, FK Baník Nižná Slaná (obnova FK) a FK Apex Kružná. Najväčším  favoritom na postup bol FK Sokol Pača, ktorý sa ešte viac zlepšil oproti minulej sezóne. Výraznejšieho súpera nemal, za ňou bola po jeseni skupina štyroch vyrovnaných mužstiev: FC Kečovo, FK Apex Kružná, FK Baník Rož. Bystré a FK Hrhov.

Na jar okrem Pače nenašiel premožiteľa i Hrhov, napriek tomu ho však v boji o druhé miesto predstihlo Kečovo. Pača si svoj náskok udržala, dokonca ho zvýšila o dva body.

Na druhom konci hrali o prestíž opäť Družba Čoltovo a Družstevník Ochtiná, Čoltovo však opäť vyšlo z toho lepšie, keď na jar získalo až 12 bodov. Slabú jar malo FK Kobeliarovo, napriek tomu na zápas s Nižnou Slanou prišlo 120 divákov. Ml. Brzotín sa na jar výrazne zlepšil a poskočil o pár priečky vyššie.

Niektoré prestupy a hosťovania:

 

Ladislav Varga – Rožňava – Turňa n / B.

Filip Pollák – Rožňava – Turňa n / B.

Marek Zatroch – Rožňava – Turňa n / B.

Róbert Gotthardt – Dobšiná – Rožňava 

Stanislav Ďuriček – Rožňava – Rudná

Štefan Dostál – Tornaľa – Krh. Podhradie

Erich Vágner – N. Myšľa – Krh. Podhradie

Oto Vágner – Rešica – Krh. Podhradie

Mikuláš Szabó – Jablonov n / T. – Krh. Podhradie

Marcel Harhovský – R.  Sobota – Krh. Podhradie

Marián Varga – Dedinky – Rožňava

Pavol Čarnoký – Betliar – Dedinky

Jozef Pamula – Dedinky – Štrba

Marek Laurinc – Dobšiná – Dedinky

Štefan Surovský – Dobšiná – Dedinky

Pavol Čisár – Mlynky – Dedinky

Erik Mačejovský – Dedinky – Dobšiná

Marek Putera – Revúca – Štítnik K. T.

Miloš Leng – Štítnik K. T. – Rožňavské Bystré

Maroš Gallo – Podbrezová – Štítnik K. T.

Milan Barna – Revúca – Štítnik K. T.

Ľubomír Orabinec – Šopron – Štítnik K. T.

Oto Varga – Slavošovce – Štítnik K. T.

Marek Kuzma – Štítnik K. T. – Rudná

Marek Macko – Štítnik K. T. – Rudná

Adrián Danielis – Štítnik K. T. – Gemerská Hôrka

Adrián Čatlóš – Štítnik K. T. – Revúčka

Miloš Chochol – Gemerská Poloma – Rožňava

Michal Šimkovič – Rožňava – Gemerská Poloma 

Roman Znak – Lipovník – Plešivec

Peter Filický – Rožňava – Betliar

Ladislav Dávid – Rožňava – Rudná

Jozef Rencsok – Rožňava – Krh. Podhradie

Csaba Korintuš – Rožňava – Krh. D. Lúka

Attila Elek – Rožňava – Krh. Podhradie

Michal Tóth – Rožňava – Krh. Podhradie

Dominik Tóth – Rožňava – Jablonov n / T.

 

Zaujímavosti

Inzultácia Zdenka Greška (zápas Brzotín – G. Poloma)

V zápase Brzotín – G. Poloma bol inzultovaný rozhodca Slavomír Gallo. Keď odchádzal do kabíny, Z. Greško ho udrel loptou do oblasti žalúdka. Rozhodca na to ukončil zápas. Neskôr mal trest za inzultáciu skrátený, čo vyvolalo veľký rozruch.

 Inzultácia Norberta Kövesdiho (hráč Gemerskej Hôrky) – trest 18 mesiacov

Funkcionári zabudli na detail

ŠTK kontumovala stretnutie Štítnika K. T. proti Smižanom pre neoprávnený štart gólmana Jána Dorkina. Ten sa v Slovenskom pohári vykartičkoval a funkcionári Štítnika K. T. pozabudli, že sa trest prenáša aj do súťaže.

Mladí chlapci majú strach

V stretnutí druhej triedy medzi mužstvami Nižná Slaná a Ochtiná bol predseda domáceho mužstva Martin Gallík, ktorý sa pasoval za hlavného usporiadateľa, nepríjemne zaskočený hrou hostí a nešportovým správaním. To, čo u nás niektorí hráči Ochtinej produkovali, sa nedá nazvať inak ako svinstvo prvého stupňa. Prezentovali sa surovou hrou a vulgárnym vystupovaním. Naši mladí chlapci sa takýchto prejavov boja a majú strach o svoje zdravie. Vrcholom všetkého bolo to, že po stretnutí prišiel do kabíny kapitán hostí a vyhrážal sa rozhodcovi zabitím, povedal rozhorčene na margo stretnutia predseda klubu Nižnej Slanej. Tentoraz ŠTK na poznatok v zápise rozhodcu o stretnutí promptne reagovala a Marek Suchý si nasledujúcich osem stretnutí nezahrá.

 

fk banik roznavske bystre leng

futbal krásnohorske podhradie

 

 

futbal rakovnica zdroj rakovnicke noviny

FK Baník Rakovnica. Zdroj: Rakovnické noviny

 

futbal nizna slana 2005 zdroj š

 

futbal fk plešivec a

FK Plešivec, zdroj: Adrián Szaniszló

 

 

Pripravil Ing. Štefan Tomášik

 

Čítať 275 krát Naposledy zmenené nedeľa, 17 marec 2024 09:22

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!