streda, 17 júl 2024 18:48

Víťazom Memoriálu Jána Babiča, Petra Urbana a Miroslava Lindáka v Rožňavskom Bystrom sa stali futbalisti MFK Revúca Doporučený

Napísal(a) MG od
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Memoriál Jána Babiča, Petra Urbana a Miroslava Lindáka, ktorý každoročne v letných mesiacoch organizuje TJ Baník Rožňavské Bystré v súčinnosti s miestnym obecným úradom, patrí na hornom Gemeri medzi jeden z najstarších futbalových turnajov. Jeho začiatok má korene ešte v šesťdesiatych rokoch minulého storočia a pravidelne sa organizuje až doteraz.

V sobotu 13. júla 2024 sa Memoriálu zúčastnili dve popredné futbalové družstvá z Revúckeho okresu – MFK Revúca a MFK Jelšava, ktoré sú účastníkmi 6. futbalovej ligy v rimavsko-sobotskom oblastnom FZ.

Okrem domáceho sedem-ligového družstva a vyššie spomínaných kolektívov pozvanie prijal i nový účastník futbalovej 7. ligy ObFZ v Rožňave TJ Papiereň Slavošovce. Futbalové zápolenie obohatili aj žiacke kolektívy MFK Dobšiná a domácej TJ Baník Rožňavské Bystré.

rb memorial cintorin vence 451139619 122159601734100554 4554676743507536014 n

Napriek veľmi teplému sobotnému popoludniu sa hral v športovom prostredí dobrý futbal v duchu fair play. Organizátori si dali záležať i na profesionálnom vedení futbalových zápasov, ktoré rozhodovali poprední rozhodcovia okresu Július Gyénes, Ján Molnár, Dušan Poťmák a Monika Vávrová.

Víťazom Memorialu sa stali futbalisti MFK Revúca, ktorí vo finálovom zápolení porazili domáci celok 4:0. V boji o finále sa stretli mužstvá takto: MFK Jelšava – MFK Revúca 2:4, TJ Baník Rožňavské Bystré – Papiereň Slavošovce 6:1. Súboj o 3. miesto vyznel v prospech MFK Jelšava, ktorý zvíťazil nad nováčikom 7. ligy TJ Papiereň Slavošovce v pomere 3:1.

Prvé tri družstvá Memoriálu J. Babiča, P. Urbana a M. Lindáka obdržali z rúk starostu obce Rožňavské Bystré Ing. Jána Gonosa pekné poháre, ktoré im budú pripomínať toto športové zápolenie na počesť bývalých domácich futbalistov, ktorí tragicky zahynuli ako mladí futbalisti.

rb memorial ziaci Bez názvuDobrý športový prejav malo i súperenie spomínaných žiackych kolektívov, ktoré sa skončilo nerozhodne 3:3. Najmladším kolektívom sa dostalo uznania tak u prítomných divákov, ako aj organizátorov, ktorí pripravili pre ne pekné darčeky. Domácim nové futbalové tričká a hosťom vkusné spomienkové darčeky.

Spoločensky významnou akciou bolo i kladenie vencov k hrobom futbalistov, na počesť ktorých sa spomínaný turnaj organizuje. Okrem starostu obce J. Gonosa sa na podujatí zúčastnili aj zástupcovia súťažiacich futbalistov dospelých i žiakov s pozostalými rodinami.

Z informácií uverejnených na Facebooku sme sa dozvedeli, že víťazný kolektív futbalového turnaja o Memoriál J. Babiča, P. Urbana a M. Lindáka MFK Revúca sa predstavil v tomto zložení:

Gočaltovský – Antal, Fatľa, Varga, Kršák – Čellár, Konček, Herich, Siman, Šestina – Levický. Striedali: Hreňo, Schmiedl, Kováč, Medvec.

Oceniť je potrebné i starostlivosť o súťažiace kolektívy v podobe občerstvenia, na ktoré prispel ako spoluorganizátor obecný úrad.

 

 

Čítať 99 krát Naposledy zmenené streda, 17 júl 2024 20:23

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!