sobota, 27 júl 2024 22:02

Rimavskosobotské mažoretky Estrelly na Majstrovstvách Európy vystúpili na najvyšší stupienok Doporučený

Napísal(a) CVČ Relax
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V Liberci, v stotisícovej metropole severných Čiech nazývanej ako „město pod Ještědem“ sa v dňoch 4. – 7. júla 2024 konali Majstrovstvá Európy v mažoretkovom športe. Najlepšie mažoretkové súbory súťažili v priebehu štyroch dní od skorého rána až do neskorých večerných hodín v Home Credit Aréne v Liberci.

Rimavskosobotské mažoretky si v máji na Majstrovstvách SR v mažoretkovom športe vybojovali nominácie na európsky šampionát. Tréningovému procesu a celej príprave sa venovali intenzívne a zodpovedne.

Našou spoločnou ambíciou na Majstrovstvách Európy v Liberci bolo získať umiestnenia na popredných priečkach. V prvý súťažný deň vo večerných hodinách v silnej konkurencii súťažili naše zostavy vo veľkých formáciách, kategória klasik – pom-pom. Juniorky sa umiestnili v TOP 6 a kadetky obsadili 7. miesto. S obrovskou dávkou bojovnosti sme sa na štart postavili so žezlom. Sólistka Michaela Együdová s choreografiou France získala 5. miesto (TOP 6). Titul 2. VICEMAJSTER EURÓPY bol Estrellám udelený v kategórii Junior – duo-mace. Štátna hymna Slovenskej republiky odznela aj nášmu súboru za Junior – mini-mace, ktoré sa stali MAJSTERKAMI EURÓPY.

MAJSTER EURÓPY – Junior – mini-mace (Michaela Együdová, Nina Lacková, Alexa Széplaky, Noémi Šuhajdová)

2. VICEMAJSTER EURÓPY  – Junior – duo-mace (Michaela Együdová, Nina Lacková)

5. miesto – Junior – sólo-mace (Michaela Együdová)

6. miesto – VF – Junior – klasik pom-pom

7. miesto – VF – Kadet – klasik pom-pom

Ďakujeme za vzornú reprezentáciu! Veľké poďakovanie za podporu na ceste za našimi snami patrí predovšetkým rodičom, našim priaznivcom, sponzorom – pánovi Jánovi Jakabšicovi a firme Primax stavebniny. 

Pred ukončením letných prázdnin v mesiaci august plánujeme sústredenie mažoretiek, najbližšie nás čakajú súťaže v Sabinove a Púchove.

Momentálne až do 16. 9. 2024 prebieha zápis dievčat do súboru Estrella. Prijímame dievčatá vo veku od 4 – 18 rokov. Tak neváhaj a pridaj sa k nám! Viac informácií na webovom sídle CVČ RELAX, alebo

 

CVČ Relax

 

Zdroj:

https://relaxrs.webnode.sk/products/estrelly-majsterky-europy/

https://www.rimava.sk/spravy-z-regionu/foto-rimavskosobotske-estrelly-si-z-majstrovstiev-europy-priniesli-cenne-kovy/

https://www.facebook.com/photo?fbid=966139428859458&set=pcb.966139792192755&locale=sk_SK

 

Čítať 92 krát Naposledy zmenené sobota, 27 júl 2024 22:38

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!