nedeľa, 03 máj 2015 14:14

Až sedem žiakov Slavošoviec s priezviskom Karalo nastúpilo v zápase proti rovesníkom Betliara

Napísal(a) MG OD
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

slavosovce ziaci futbal 1aTri dni futbalu na hornom Gemeri. Tak by sa dal nazvať prvý májový víkend na vašom regióne. Ako prví vstúpili doň v deň Sviatku práce pod Geravami v Slovenskom raji futbalisti Dediniek a Drnavy. Sviatok však v tomto odloženom stretnutí 16. kola prežívali iba domáci, ktorí v rušnom zápase si pripísali tri body s popredným mužstvom tabuľky I. triedy s Baníkmi z Drnavy. V tomto ročníku súťaže hostia síce nepodávajú vyrovnané výkony, ale na ich postavení to nevidieť.
Pri sledovaní záznamov rozhodcov o stretnutiach hľadám niektoré zaujímavejšie. Tentoraz som našiel takú zaujímavosť zo Slavošoviec. V tejto obci na začiatku Štítnického potoka síce nemajú mužstvo dospelých, ale zato ich žiaci podávajú v I. triede okresnej súťaže veľmi dobré výsledky. Zatiaľ vedú tabuľku a nestratili v tomto ročníku ani bod. Pred svojím prenasledovateľom - rovesníkmi z Drnavy majú po siedmich zápasoch dokonca 6 bodový náskok a málokedy vídané skóre 42:4 ! Počas tohto víkendu hrali s Betliarčanmi doma majstrovský zápas a počínali si viac ako dobre. Zaťažili mužstvo súpera deviatimi gólmi a inkasovali iba jeden. Prečo to všetko spomínam? Kým Slavošovčania napísali do záznamu až 17 hráčov, zatiaľ hostia prišli

ledva s ôsmimi. Domáci si teda mali z čoho vyberať. Medzi menami som narátal dokonca sedem hráčov s rovnakým priezviskom Karalo. A ich krstné mená? Michal, Slavomír, Martin, Jaroslav, Adrián, Tomáš a Filip. Všetci akoby pochádzali z jednej rodiny. Čo je chvályhodné, tréner dal v tomto zápase všetkým príležitosť sa prejaviť. A že ho nesklamali, vidieť aj z výsledku. Jeden z nich - Martin - vsietil šiesty gól mužstva a odohral pri tom celý zápas. Žiaci Slavošoviec vlani vyhrali súťaž, ale nepostúpili vyššie. Z tejto obce však najlepší futbalisti hrajú v cudzích mužstvách, namiesto toho, aby reprezentovali svoju obec. Škoda, že sa ich doma nik neujme.

Okrem futbalu sa cez víkend dostal k slovu aj hokej

prostredníctvom Majstrovstiev sveta. Fanúšikovia obidvoch športov však boli v dileme, ktorému z nich dať prednosť, pretože i naša reprzentácia hrala pred televíznymi kamerami dôležitý zápas s Bieloruskom. Kto ako to vyriešil a pre čo sa rozhodol nebudeme teraz riešiť. Skôr sa preto zamerajme na jednotlivé zápasy mužstiev horného Gemera v majstrovských futbalových súťažiach.

DOSPELÍ 

IV. LIGA 24. kolo: Kalša - Rožňava 1:1 (1:1), G: Mészner (vlastný) - L. Strelka, ŽK: Janči, Gašpar, Fedor, Krakovský - Gera, Kudela, Korfanta, R: Tramita - Šimková, Ruščanský, D: 70. Hostia z Rožňavy si uvedomovali ešte pred zápasom ako dopadli na jeseň doma s týmto mužstvom, keď s ním prehrali 0:5. Aj keď išli za súperom do Kalše iba s jedným náhradníkom, nakoniec to dopadlo celkom dobre. Neprehrali, ale zbytočným vlastným gólom stratili vlastne tri body a po remíze 1:1 museli byť spokojní aj s bodom. Celkovo však potvrdili dobrú formu v jarnej časti súťaže.

V. LIGA 20. kolo: Krh. Podhradie - Geča 4:2 (3:1), G: Kuzma 3, Almáši - Buček, Fečo, ŽK: Almáši, Zdechovan - Leško, R: Rumančík - Mačák, Marušin, D: 150. Domáci hráči potvrdili dobrú formu a svojou hrou pokorili aj lídra súťaže, keď vyhrávali s ním už 3:0. Strelecky sa darilo nováčikovi mužstva Kuzmovi, ktorý pokoril brankára hostí tri razy. Čistý hetrik to však nebol, ale aj gól Álmášiho sa ujal a mužstvu pomohol upevniť si dôveru. Hralo sa už v sobotu. Turňa n/B - Dobšiná 0:1 (0:1), G: F. Fabián, ŽK: Riečica - Husár, R: Fedák - Dušek, Jevín, D: 100. Hostia z Dobšinej znovu potvrdili, že nie sú až takým slabým mužstvom ako hovorí o nich postavenie v tabuľke. Cenné tri body získali síce so slabším mužstvom, ale aj tak ich tešia. Čečejovce - Betliar 3:0 (1:0), G: P. Doboš, J. Fabian, Matesz. ŽK: Hintoš - Fafrák, Árvay, Tokoly, R: Laskovský, M. Béreš, Adamčo, D: 50. Gem. Poloma - Gem. Hôrka 0:1 (:), G: Á. Lippai, ŽK: Lipták, Kakalejčík, Milko, Greško, Jakub Rochl - Ištók, Levente Bacso, 2ŽK: Lipták - Ištók, Levente Bacso, R: Maliňák - Maličký, Litványi, D: 150. Dôležitosť zápasu si uvedomovalli najmä domáci hráči, ktorí niekoľko zápasov za sebou nevyhrali. Dopúšťali sa aj zbytočných faulov, čo im rozhodcovská trojica netolerovala. Doplatili na to aj hostia ktorým po dvoch žltých kartách nedohrali dvaja hráči. Z domácich takto dopadol jeden hráč. Tri body si však vezú z Polomy Hôrčania.

I. TRIEDA - odložený zápas 16. kola:Dedinky - Drnava 1:0 (0:0), G: Putnocký, ŽK: J. Barnák - M. Mázik, R: Poťmák - Pažitka, Mikulec, D: 70. Domáci získali cenný skalp popredného mužstva súťaže a poskočili v tabuľke o dve miesta, čo je zatiaľ ich najlepšie priebežné postavenie za ostatné roky v súťaži. 

 

19. kolo: Rudná - Vlachovo 7:2 (4:0), G: F. Čapo 3, L. Dávid 2, Ďuríček, Štefán - Pitoňák, M. Gál, ŽK: Óvary - Rupp, Marciš, R: Galík - Drenko, Béreš, D: 80. 

Hrhov - Rožň. Bystré 3:2 (2:1), G: Dunka, Herczeg, Ribár - J. Urban ml. 2, ŽK: Bernáth, Kardos - Lompart, Čapo, J. Gallo, Urban ml. R: J. Gyenes, Baczuk, D: 120. Domáci o svojom víťazstve rozhodli až v 90. minúte gólom Ribára. Hostia sa síce ujali vedenia a ich najlepší strelec zariadil aj svoj druhý gól v zápase, ale to bolo na súpera a zisk aspoň bodu málo. 

Honce - Drnava 3:7 (0:2), G: O. Varga 2 (1 z llm), Tomko - Rencsok 4, Búlik, Čeľovský, Dzureň (vlastný). ŽK: 0 - Gorgei, M. Maliňák, Kovács, R: P. Béreš - Pažitka, D: 50. Drnavčania chceli konečne pretrhnúť smolu a s týmto súperom aj zabodovať. V druhom zápase na jar nastúpil aj Rencsok a ukázal sa ako skvelý strelec, keď konto domáceho brankára zaťažil štyrmi gólmi a tabuľku strelcov vedie so ziskom 33 gólov. Tri body tak jasne putujú do Drnavy a držia i krok s lídrom tabuľky. 

Vyšná Slaná – Krh. Dlhá Lúka 6:4 (4:1), G: Zábrel 3 (2 z 11 m), Kračún, Rogos, F. Gallo - Zsilla 2, Grecmacher, Klinko. Posledná Vyšná Slaná vyštartovala na súpera bojovne naladená v snahe postúpiť v tabuľke vyššie. Druhé mužstvo tabuľky sa však vzdalo už v prvom kole uhrať slušný výsledok a na víťazstvo im druhý polčas, ktorý vyhrali 2:3, bol ozaj málo. Z domácich sa najviac prejavil Zábrel, ktorý trikrát skóroval, z toho dva razy z pokutových kopov. 

Bohúňovo - Dedinky 5:1 (2:1), G: P. Pál Balázs 4, Szaniszló - P. Révay, ŽK: 0 - P. Révay, R: Molnár - T. Gyenes, D: 100. V zápase sa gólovo presadil hráč s číslom 20 na chrbáte Pál Balázs, ktorý vsietil súperovi až 4 góly, čo je druhý najvyšší strelený počet gólov v tomto kole. Súper z Dediniek vydržal po štvrtkovej náročnbej dohrávke s Drnavou iba prvý polčas držať krok s domácimi. 

     

Pozápasový komentár o stretnutí Rudná - Vlachovo 7:2

Určite mal veľkú radosť z výhry aj novopečený otec domáceho mužstva, ktorému skoro ráno pribudol prírastok zdravý synček. A dúfame - budúci futbalista. Blahoželáme Štefanovi Domikovi! Predzápasové prognózy: Pán Molčan st. z domáceho mužstva: "Bez debaty čakáme výhru!" Jeho hrajúci syn Zoran: "Vieme, že hostia sú mladí futbalisti a určite budú aj bojovať, ale sila je na našej strane. Takže tri body určite máme!" Pán Gál vedúci mužstva hostí: "I keď kvalita je na strane domáceho mužstva, ale nechceme odísť s hanbou." Rudňanci s povinným triumfom nad mladíkmi. Už podľa rozostavania hostí sa dalo tušiť, ako ten duel bude pokračovať. Od začiatku hráči z Rudnej zapli a ich motory Dávid, Vysoký a Čapó robili veľké problémy hosťom. Ešte útočníkov tlačili umne Ďuríček a Štefan. Vzadu Šimon kraľoval, ale veľa roboty nemal, brankár bol prakticky bez práce. Hostia ani raz nevystrelili na bránu domáceho mužstva. Hostí načal Dávid v 13. min. O minútu Ďuríček zvýšil na 2:0. Pritom Čapó vynechal veľkú šancu. V 28. min. Štefan zvýšil na 3:0 a konečne smoliar Čapó upravil polčasový výsledok na 4:0! Po prestávke v 51. min. Dávid nevídanou strelou vymietol pavučinu a bolo 5:0! V 54. min. Feri Čapó nedal šancu brankárovi 6:0. Domáci poľavili a po veľkých chybách svojej obrany v 55. Pitoňák znížil a v 65. min Gál ľahko prekonal brankára domácich a bolo 6:2. Ešte Feri Čapó upravil na konečných 7:2. Pred veľmi slabou návštevou rozhodoval Gálik. Pozápasové ohlasy. Pán Molčan: "Zvíťazili sme a to sa počíta. Niekoľkým hráčom robil problém terén." Jeho syn Zoran: "Súper bol odovzdaný, ale hral ohľaduplne." Smoliar Feri Ćapó: "Mal som veľa šancí, ale terén bol proti tomu." Pán Dušan Gál takto komentoval: "V prvom polčase sme chceli lepšie hrať, ale domáci nám nedali vôbec možnosť. Keď za stavu 6:0 prestali domáci hrať, vtedy sa nám podarilo znížiť. Jednoducho súper bol nad naše sily."

Ladislav Székely

II. TRIEDA 15. kolo:Plešivec - Kružná 1:2 (1:0), G: R. Lipták - L. Varga, J. Kamenský, ŽK: Pomaj, Volčko, Kubík - E. Polyák, Szabó, R. Polyák, Garan, R: V. Gallo - Martinko, D: 30. Hostia sa každým kolom bodovo približujú k čelu tabuľky. Na lídra súťaže strácajú i tak už 6 bodov. Nižná Slaná - Pača 3:1 (1:1), G: O. Junger, Keršák Valko - Szilágyi, ŽK: Karas - Liška, 2ŽK- Karas, R: L. Gyenes - Šimčák, D: 50. V dôležitom stretnutí pre obidve mužstvá začali lepšie hostia, ktorí sa ujali vedenia už v 8. minúte. Domácim trvalo pol hodiny na vyrovnanie. Potom pridali ešte dva góly i napriek tomu, že zápas dohrávali 30 minút iba desiati po druhej žltej karte udelenej Karasovi. Nádej Pače obsadiť l. miesto v tabuľke ešte žije, aj keď je malá. Jovice - Rakovnica 2:2 (1:0), G: M. Lovás 2 - L. Fabian, Máťaš, ŽK: bez kariet, R: Nemčko, D: 40. Domáci v 50 min už vyhrávali 2:0, keď sa strelecky darilo M. Lovásovi. Hostia z Rakovnice potom pridali a podarilo sa im odviesť z Jovíc aspoň bod. Po zaváhaní Plešivca sa dostali v tabuľke pred neho na 5. miesto. Kečovo - Krh. Dlhá Lúka B 1:2 (0:0), G: M. Lorinc - L. Emodi, A. Gorgei, ŽK: M. Lorinc, Bartók - R. Klárik, V. Anna, R: Iglai - Mikulec, D: 40. Zápas dvoch susedných mužstiev z dolnej časti tabuľky sa vydaril najmä hosťom, ktorí dvoma gólmi si odviezli do Dlhej Lúky tri body a dostihli tak v tabuľke aj súperov z Plešivca a Jovíc rovnakým počtom získaných bodov. Zápas Brzotín - Čoltovo sa neodohral. 

           

I. TRIEDA PO 19. KOLE:

1. Rudná 16 11 3   2 51:31 36
2. Drnava 17 11 1   5 67:32 34
3. Krh. Dlhá Lúka 17 9 4   4 55:25 31
4. Dlhá Ves 16 9 4   3 37:25 31
5. Bohúňovo 16 8 2   6 28:24 26
6. Hrhov 16 6 4   6 33:36 22
7. Dedinky 17 6 3   8 27:48 21
8. Jablonov n/T 15 5 5   5 20:27 20
9. Rožň. Bystré 16 5 2   9 38:39 17
10. Honce 16 4 3   9 36:44 15
11. Vyšná Slaná 15 4 0   11 29:47 12
12. Vlachovo 17 3 1   13 15:58 10
 

II. TRIEDA PO 15. KOLE:

1. Nižná Slaná 14 11 0   3 41:15 33
2. Pača 13 9 2   2 44:14 29
3. Kružná 13 9 0   4 34:22 27
4. Gem. Hôrka B 13 8 2   3 43:16 26
5. Rakovnica 14 6 3   5 36:28 21
6. Plešivec 14 6 1   7 29:23 19
7. Jovice 14 5 4   5 39:34 19
8. Krh.Dlhá Lúka B 14 6 1   7 40:41 19
9. Kečovo 14 3 1   10 21:49 10
10. Čoltovo 13 2 0   11 18:77 6
11. Brzotín 12 1 2   9 15:41 5
                 
 

DORAST I. TRIEDA:

1. Rožňava 9 8 0   1 54:10 24
2. Jablonov n/T 9 5 1   3 18:20 16
3. Gem. Poloma 9 5 0   4 33:16 15
4. Plešivec 9 5 0   4 29:33 15
5. Gem. Hôrka 9 4 0   5 17:28 12
6. Rožň.Bystré 9 3 1   5 20:28 10
7. Dobšiná 9 2 2   5 14:314 8
8. Krh.Dlhá Lúka 9 2 0   7 17:36 5
                 
                 
                 
                 
 

 

ŽIACI - I. TRIEDA:

 
1. Slavošovce  7 7 0 0 42:4 21
2. Plešivec 7 5 0 2 29:15 15
3. Drnava 7 4 0 3 33:22 12
4. Dobšiná 7 2 0 5 24:26 6
5. Krh.Dlhá Lúka 6 2 0 4 17:30 6
               
               
               
               
               

 

DORAST

III. liga 19. kolo: Valaliky - Drnava 4:4 (2:2), G: E. Vlasatý, E. Meco, J. Joška, D. Bakši - R. Szucs 2, E. Polyák, B. Šoltés, ŽK: bez kariet, R: Bucko, D: 20. Hostia držali krok s domácimi a vyrovnali 19 min. pred koncom stretnutia na 4:4. Poproč - Hrhov 0:1 (0:0), G: T. Szakács, ŽK: 0 - Kortvély, R: Lang, D: neuveriteľných 100! Cenné tri body z vonku a to s popredným mužstvom súťaže si vybojovali Hrhovčania. Domácim sa nepodarilo premeniť ani pokutový kop zahrávaný v 86 min. zápasu. Krh. Podhradie - ROMA Moldava n/B 3:0 (1:0), G: Mlynárik 2, Zagiba, ŽK: Jobbáď - Polyák, R: P. Gonos, D: 70.

1. TRIEDA: Gem. Hôrka - Gem. Poloma 3:1 (1:1), G: R. Ferdinand 2, Da. Kokény - Kušnier, ŽK: bez kariet, R: V. Gallo, D: 20. Krh. Dlhá Lúka - Rožňava 0:6 (0:1), G: A. Karalo a M. Mitrík po 2, A. Krak, Džačovský, ŽK: bez kariet, R: Poťmák, D: 30. Dobšiná - Jablonov n/T 0:2 (0:1), G: Á. Kerekes 2, ŽK: Hangurbadža, Lindák - Á. Kerekes, R: L. Gyenes, D: 20. Rožňavské Bystré - Plešivec 6:1 (2:0), G: D. Koncz a Kubej po 2, Kuru, Čapo - S. Hugyár, ŽK: bez kariet, R: V. Gallo, D: 20.

ŽIACI:

II. LIGA - starší žiaci: GALAKTIK - Rožňava 5:0 (2:0), G: M. Bach 3, P. Hegedus, M. Kovačevič, ŽK: bez kariet, R: Bednár, D: 100. Krutá prehra hostí, ktorá vyniesla domácich na čelo tabuľky a Rožňava sa zosunula na tretie miesto so stratou 3 bodov na lídra. DOVAJ - Kežmarok 0:6 (0:2), G: Kovalčík 3, Semančík, Šugarek, Djelovski, ŽK: bez kariet, R: Haviarik, D: 30. Mladší: DOVAJ - Kežmarok 4:1 (1:1), G: M. Domik 2, J. Horvát, K. Šikúr - D. Tokarčík, ŽK: bez kariet, R: Haviarik, D: 50. GALAKTIK - Rožňava 1:1 (0:1), G: Tóth - Vápeník, ŽK: bez kariet, R: Bednár, D: 50. 

I. TRIEDA: Slavošovce - Betliar 9:1 (5:0), G: F. Viola 4, M. Ikri 2, A. Milko, S. Gunár, M. Karalo - L. Budaj, ŽK: bez kariet, R: Haviarik, D: 30.  Drnava - Krh. Dlhá Lúka 5:1 (3:1), G: D. Tisza 4, Sliva - A. Lovaš, ŽK: bez kariet, R: Šalamon, D: 20. Plešivec - Dobšiná 8:1 (neoficiálne). 

Obsadenie R a DZ OBFZ Rožňava

 


1.trieda 20.kolo 10.5.2015 o 16:30 hod

Rožň. Bystré-Honce (Macko, Šalamon,         Nagy)
Drnava-Rudná (L.Gyenes, T.Gyenes, Nemčko, Béreš st.)
Vlachovo-Bohúňovo (Uharček, A.Farkaš, Kovács)
Dedinky-Vyšná Slaná (Galík, R.Farkaš, Bodnár)
Dlhá Ves-Jablonov n/T (Molnár,Mikulec, Baczúk, F.Drenko) sobota

 

2.trieda 16.kolo 10.5.2015 o 16:30 hod

Pača-Plešivec (Poťmák,Šimčák,Hadar)
Kružná-Kečovo (J.Gyenes, Pažitka, Máté)
Kr.Dlhá Lúka "B"-Jovice (Béreš ml., R.Drenko, Džubák) sobota
Rakovnica-Ml.Brzotín (V.Gallo, Martinko, Vysoký)
Čoltovo-Gem.Hôrka "B"(Iglai, Nemčko, Gášpar) 11:30

 

St.dorast 10.kolo 9.5.2015 o 13:30 hod

Plešivec-Gem.Hôrka (Macko)
Gem.Poloma-Dobšiná (V.Gallo)
Jablonov n/T-Kr.Dlhá Lúka (L.Gyenes) 14:00
Rožňava-Rož.Bystré (Šalamon) nedeľa 10:30

 

St.žiaci 10.kolo 9.5.2015 o 14:00 hod

Kr.Dlhá Lúka-Bohúňovo (Poťmák) sobota 10:30

Dobšiná-Slavošovce (Pažitka) nedeľa 10:30

 

 

[cincopa A8IAugsuRBlV]

MG OD

 

Čítať 2323 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:09

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!