streda, 19 marec 2014 11:46

Biatlonistovi Tomášovi Sklenárikovi patrí v behu na lyžiach pod Vysokými Tatrami majstrovská medaila

Napísal(a) KBMR
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ra tomassklenarik1aPo skončení domácich biatlonových súťaží čaká revúckych biatlonistov krátka tréningová pauza. Ešte predtým sa však zúčastnili Majstrovstiev Slovenska v behu na lyžiach 15. marca na Štrbskom Plese. Populárne tatranské stredisko je v tejto snehovo nepodarenej zime zrejme už jediným miestom, kde sa ešte dajú prevetrať bežky. Teplé počasie však úradovalo aj tam a z krásnych a členitých bežeckých tratí v blízkosti plesa tak aktuálne ostala možnosť behať len v blízkom areáli štadióna pod skokanskými mostíkmi. Sneh bol miestami už blatný, ale organizátori urobili všetko preto, aby sa na dvojkilometrovom okruhu konali regulárne preteky pre takmer dve stovky štartujúcich pretekárov z troch krajín. A podarilo sa. 
Hneď zrána sa na štart postavili dospelí a dorastenci. Martin Bajčičák aj Alena Procházková podľa očakávania s prehľadom zvíťazili, nás však potešil Tomáš Sklenárik, ktorý už v kategórii mladších dorastencov zavŕšil svoju najúspešnejšiu zimnú sezónu ziskom striebornej medaily. Zaostal len za jediným špecialistom v behu na lyžiach a okrem ostatných porazil aj všetkých svojich súperov z biatlonových tratí. 
Škoda, že tesne pred štartom žiackych kategórií začalo husto snežiť a náš tím nemal k

dispozícii priestory pre premazanie lyží, čo sa trochu podpísalo na výsledkoch žiakov. Ani na pomalších voskoch sa však nestratili v konkurencii “hladkobežcov“, ako ich v biatlone slangovo nazývame. Ema Kapustová obsadila 6. miesto, Anka Fujdiarová a René Chrapán 7. a Emma Petalíková 9. miesto. (Kompletné výsledky na www.skstrba.sk/preteky/majstrovstva-sr-2014/)
Bola to definitívna bodka za zimnou sezónou 2013/2014. Teraz nás už bude možné vídať v letnej príprave, najčastejšie na cyklochodníku v Mokrej Lúke, v lesoch a na lúkach v okolí strelnice či pri vodojeme, ale aj na bicykloch, peších túrach a behoch v okolí Revúcej. 5. apríla plánujeme veľkú brigádu na úpravu bežeckých tratí v okolí strelnice, privítame každého, kto nám s tým chce akokoľvek pomôcť.

A rovnako veľmi oceníme, ak našu prácu s deťmi podporíte darovaním svojich 2% z dane. Ďakujeme.
Klub biatlonu Magnezit Revúca

 

Čítať 2206 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:10

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!