nedeľa, 17 júl 2011 23:19

Futbalový turnaj v Joviciach zaslúžene vyhral FK Lipovník - nováčik V. ligy Doporučený

Napísal(a) Florian Emödi
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Dňa 17.7.2011 sa konal v Joviciach futbalový turnaj, na ktorom sa zúčastnili  tieto susedské tímy: TJ Mladosť Jovice (domáci), FK Krásnohorská. Dlhá Lúka, FK Lipovník a FK Baník Drnava. Favoritom turnaja bol víťaz I. triedy - FK Lipovník. Na druhé miesto každý očakával Krh. Dlhú Lúku, no vo vzájomnom zápase s Drnavou ich Baník zdolal a vo finále sa stretli víťazi I. a II. triedy v sezóne 2010/2011.
Podľa očakávania to bol nadpriemerný, skvelý futbal z oboch strán a nebyť streleckej smoly na kopačke Drnavčanov, mohli tento turnaj vyhrať oni. Lipovníčania však turnaj bez inkasovaného gólu si zaslúžili vyhrať, predvádzali skvelú kombinačnú hru a už aj s novými

akvizíciami vo svojich radoch dokázali, že ich postup do V. ligy bol zaslúžený. Drnava bola na turnaji pre niektorých milým prekvapením. Po finálovom zápase aj hráči z víťazného tímu Lipovníka uznali silu Baníka a aj podľa nich 2. miesto bolo zaslúžené. Dlhá Lúka zaostala za očakávaniami a len horko ťažko zdolávala aj Jovice v zápase o 3. miesto. Domácim ostal v rukách Čierny Peter, keď najprv v semifinálovom zápase podľahli Lipovníku 0:6 a napokon nezvládli ani zápas o 3. miesto so susedmi z Dlhej Lúky. Zápasy rozhodovali Molnár a Petro.

Prehľad zápasov:

Semifinále:

DRNAVA - Krh. Dlhá Lúka 1:0 (1:0). Zápas, v ktorom by sme nevedeli určiť lepšie mužstvo. Oba tímy pozahadzovali svoje šance, no Drnava našla výnimku v 24. min, keď po fatálnej chybe sa dokázali presadiť vďaka Orbánovi. Porazení z Dlhej Lúky trafili aj konštrukciu brány, no gólu sa nedočkali a Drnava preto postúpilo do finále.

Jovice - LIPOVNÍK 0:6 (0:2). Toto semifinále už išlo podla papierových predstáv. Domáci sa vôbec nevedeli presadiť a ich chyby v obrane Lipovník kruto trestal a vyprevadil Jovice s poltuctom inkasovanáých gólov. Milata, Lőrincz, či Podracký predviedli skvelé výkony.

Zápas o 3. miesto
KRH. DLHÁ LÚKA - Jovice 4:2 (1:2). Zaujímavý zápas, v ktorom v prvom polčase dominovali domáci a v tom druhom ich susedia z Dlhej Lúky. Dlhá Lúka sa dostala do vedenia, no do polčasu sa Joviciam podarilo ujať sa vedenia. V druhom polčase však hráči z Dlhej Lúky pridali na obrátkach a otočili zápas.

FINÁLE:

LIPOVNÍK - Drnava 1:0 (1:0). Nebolo to len susedské derby, ale aj zápas medzi víťazmi I. a II.triedy v sezóne 2010/2011. Zápas priniesol skvelý futbal z oboch strán. V 1. polčase dominovali Lipovníčania a Lőrincz to korunoval aj gólom. V druhom polčase to však bola Drnava, ktorá viac tlačila. Nebyť streleckej smoly Rencsoka, alebo 20 cm v neprospech Slávkaya mohol tento turnaj mať úplne iného víťaza. Musíme však dodať, že Lipovník tiež mal svoje šance, no tie zneškodnil skvele chytajúci Zakhar.
Florian Emödi

Čítať 2396 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:17

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!