pondelok, 11 november 2013 22:00

Gemerská Poloma si po zápase s Gečou vymenila miesto v tabuľke

Napísal(a) Bc. Štefan Tomášik
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Gemerská Poloma – Geča 4:2 (3:1). Góly domácich: Gere, Miloš Gallo 2 (1 z 11 m), Grác. Zostava domácich: Mišina – Chochol, Hatvaník, Grác, Marchevský – Benedik, Gere, Miloš Gallo, Ďuríček – Milko, Maroš Gallo. Striedali: Boroš (Benedik), Lipták (Marchevský), Kováč (Miloš Gallo).
V 14. kole VI. ligy košicko – gemerskej skupiny privítala Gemerská Poloma druhý celok tabuľky, Geču. V prvom kole na jej pôde remizovala a tak v domácom zápase chcela zvíťaziť. Domáci nastúpili v pozmenenej zostave oproti predošlému kolu.
Zápas otvorila rozohrávka domácich. Hra bola vyrovnaná, mužstvá čakali na chybu súpera. Po rohu hostí prekonal Mišinu hlavičkou hosťujúci hráč, 0:1. Domáci sa snažili vyrovnať, vytvárali si pološance, priamo brankára Geče neohrozili. Vyrovnanie prišlo po rohu Miloša Galla na prednú žrď, kde bol Gere. Ten prekonal brankára hostí, 1:1. Hralo sa medzi oboma šestnástkami bez väčšej príležitosti. Po brejku domácich putovala lopta po osi Maroš Gallo, Gere, Milko. Milkov center odvrátila obrana, ďalší center Ďuríčeka nemal brankár, ktorý fauloval

domáceho hráča. Nasledovala penalta. Miloš Gallo strelou k ľavej žrdi prekonal Groška. 2:1Predtým rozhodca neodpískal ruku hostí v pokutovom území. Následnú rozohrávku hostí zachytil Gere a išiel do protiútoku s Milošom Gallom, hostia prestali hrať, čo využili domáci a strelili im gól. Neskôr sa po rozohrávke dostali do ďalšej šance, ale tentokrát gól nebol uznaný pre ofsajd. V závere polčasu si domáci náskok udržali. Medzitým rozhodca udelil viacero žltých kariet a jednu červenú pre hráča hostí.

V druhom polčase mali domáci prevahu, z ktorej veľa nevyťažili. Spočiatku mali prevahu. Strelu Miloša Galla z pravej strany brankár vyrazil, nasledoval roh. Na roh Miloša Galla si nabehol Grác a hlavičkou prekonal Groška. 4:1. Potom mal dve šance na skórovanie Maroš Gallo, ale neprekonal brankára hostí. Ďalšiu šancu mal Milko, v inej situácii miesto prihrávky volil nepresnú strelu. Priamy kop Chochola z 25 metrov brankár hostí kryl. Potom mohla Gemerská Poloma dvakrát inkasovať, súper nevyužil chyby domácich. V priebehu tohto polčasu dostal ďalší hráč Geče červenú kartu. Po chybe v obrane domácich, sa k nakopnutej lopte dostal hráč hostí. Po jeho prihrávke iný hráč z uhla prekonal Mišinu, 4:2. Domáci si už ďalšie šance nevytvorili, ale hru kontrolovali a doviedli zápas do víťazného konca.
Bc. Štefan Tomášik

 

 

Čítať 2148 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:17

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!