nedeľa, 30 jún 2013 15:38

Honce s trinásťbodovým náskokom postúpili do prvej futbalovej triedy Doporučený

Napísal(a) (od)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Víťaza II. triedy vo futbale v ročníku 2012/2013 FK Honce netreba našim čítateľom ani predstavovať. Najmä tým, ktorí toto mužstvo pravidelne sledovali. Ale aj tým, ktorí ešte pred pár rokmi neverili, že sa hončianski futbalisti reprezentujúci svoju obec na trávnikoch okresu po vystúpení zo súťaže I. triedy sformujú a znovu sa do súťaží riadených ObFZ v Rožňave prihlásia. Netrvalo dlho a Honce postupne zložili pod vedením Jaroslava Strelku st. nové mužstvo, ktoré aj keď v uplynulom

ročníku nezačalo najlepšie, ešte v jesennej časti obsadilo 1. miesto v tabuľke a to si už nikomu zo súperov až do konca súťaže nedalo vziať. V priebehu súťaže mužstvo 18 krát vyhralo, 2 zápasy prehralo a dva remízovalo. V domácom prostredí neprehralo ani jeden zápas, remízovalo iba raz s Pačou 2:2. Z jedenástich zápasov hraných na súperových ihriskách stratilo body iba za dve prehry a jednu remízu, čo mužstvo doteraz škrie, pretože okrem derby zápasu v Štítniku (0:3) šlo iba o priemerné, či slabšie mužstvá (Kružná 2:3). Keby však bola vypísaná aj súťaž o najviac strelených a najmenej inkasovaných gólov, Hončania by aj túto vyhrali. 

 

Veľkou posilou pre mužstvo bol príchod IV. ligového hráča MFK Rožňavy Braňa Kuzmu v odvetnej časti súťaže a najmä jeho pričinením dosahovali Hončania impozantné skóre. Ich gólostroj sa po poslednom zápase zastavil na čísle 96, kým do ich brány od súperov vniklo iba 23 striel. Ich najlepší strelec Braňo Kuzma sa stal aj najlepším strelcom II. triedy, keď si počas roka pripísal na svoje konto 51 gólov, čo znamenalo nový rekord v tejto streleckej súťaži, keď predtým sa takmer podobný výsledok (48) podaril iba Jánovi Urbanovi ml. z Baníka Rožňavské Bystré.

Zopakujme si ešte dosiahnuté výsledky futbalistov Honiec v súťažnom ročníku II. triedy: Honce - Čoltovo 9:1, Nižná Slaná - Honce 1:1, Honce - Plešivec 4:1, Gem. Hôrka B - Honce 2:3, Honce - Pača 2:2, Kružná - Honce 3:2, Honce - Jovice 9:0, Kečovo - Honce 1:6, Honce - Štítnik 3:0, Honce - Ml. Brzotín 11:2, Krh. Dlhá Lúka B - Honce 2:5, Čoltovo - Honce 1:2, Honce - Nižná Slaná 6:1, Plešivec - Honce 0:1, Honce - Gem. Hôrka B 2:1, Pača - Honce 0:7, Honce - Kružná 4: 0, Jovice - Honce 0:5, Honce - Kečovo 9:1, Štítnik - Honce 3:0, Ml. Brzotín - Honce 0:2, Honce - Krh. Dlhá Lúka B 3:1

Predseda TJ FK Honce a aktívny hráč mužstva Jaroslav Strelka st. pre stránku infofutbalrv.webnode.sk na záver súťaže poznamenal: „Jarná časť bola pre nás ako rozprávková báseň. Jediná prehra v Štítniku nás, ale netrápi, pretože mysľou sme boli už všetci na oslave mojej - predsedovej päťdesiatke. Ak by nám o niečo išlo, tak by sa konala v iný deň a bol by to aj iný zápas. V súťaži sa nakoniec ukázalo, že sme mali mužstvo, ktoré nemalo žiadneho konkurenta. Touto cestou by som sa chcel poďakovať chlapcom, ktorí vzorne reprezentovali klub a obec Honce. Ani jeden ma nesklamal. Do odvety sme sa posilnili o fantastického hráča: Braňa Kuzmu. Je to hráč na ihrisku i mimo neho veľmi zodpovedný. Jeho prístup k povinnostiam bol na najvyššej úrovni. Druhým veľmi platným hráčom bol Marián Molnár, ktorému sme prerušili hosťovanie v Rožňave. Útok Strelka st. - Kuzma - Strelka ml. sa nám nepodarilo dať dokopy, pretože Strelka ml. nemá momentálne záujem o futbal. Ale aj tak útok Strelka st. - Kuzma bol pre súperov strašiakom, keď spolu dali rekordných 68 gólov, taký útok sme v Honciach ešte nemali. Je to v klube rekord. Financie pre chod klubu v novom ročníku pravdepodobne pozháňame aj keď v žiadnom klube to nie je ružové. Mládežnícka zložka bude. Sú dve verzie dorast a prípravka. Z klubu tento rok neuvoľníme žiadneho mládežníckeho hráča. Posiľňovanie kádra do novej sezóny budeme riešiť už tento víkend. Hlási sa k nám jeden z najlepších futbalistov v okrese Jarko Kamenský. Priznám sa, že jeho príchod do Honiec by bol najkrajším prestupom v mojom živote. Máme ešte na lane štyroch senzačných hráčov, ale o tom je ešte predčasne hovoriť. Do Honiec príde aj túto sezónu ešte jedna veľká ryba, ak nie viac. Na žiadny futbalový turnaj sa nechystáme. V príprave chcú s nami hrať takmer všetky kluby z vyšších súťaží, nie všetkým pre krátkosť prípravy a termínov vyhovieme,“ zhodnotil a načrtol Jaroslav Strelka.

 

Spomeňme ešte, kto sa o postup Honiec do I. triedy v tomto ročníku pričinil: Peter Gere, Lukáš Fabián, Marel Pástor, Peter Szollos, Róbert Motyka, Vladimír Kacara, Ondrej Fabián, Branislav Kuzma, Jakub Drenko, Viliam Gallo ml., František Kurčák, Ján Pástor, Marek Mogyoroši, Marek Vranec, Jaroslav Strelka ml., Jaroslav Strelka st., Radoslav Kuzma, Martin Škvareňák, Michal Migaľa.

 

Realizačný tím tvorili: Jaroslav Strelka st., predseda klubu, Marek Pástor, podpredseda klubu, Viliam Gallo st., klubový manažér a tréner, Ondrej Gallo, pokladník, Ondrej Pástor, vedúci mužstva a Marek Mogyoróši, hospodár.

 

Aj keď Hončania obdržali od viacerých priaznivcov športu aj od našej stránky gratuláciu za dosiahnuté výsledky a postup z II. triedy do vyššej súťaži, predsa ešte im zaželajme v novej súťaži aspoň také výsledky, aké dosiahli v uplynulom ročníku.

(od)

 

{jcomments on}

 

Čítať 2070 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:20

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!