×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/futbal/2011/11/r
JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/futbal/2011/11/rb
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/futbal/2011/11/r
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/futbal/2011/11/rb
piatok, 30 august 2013 17:49

Ku kvalitnému zápasu Nižná Slaná - Krásnohorská Dlhá Lúka "B" dopomohol aj kvalitný výkon rozhodcov

Napísal(a) F. Emödi
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Nižná Slaná – Krásnohorská Dlhá Lúka B 3:1 (2:0). Nižnoslančania sa vo 4. kole II. triedy snažili udržať si 3 body doma. Súperom im boli mladí hráči Krh. Dlhej Lúky B. Stretli sa dve rôzne filozofie futbalu. Kým domáci reprezentovali pressing, rýchle nahrávky, hostia skôr silový behavý s dlhými nahrávkami. Takže sa očakával vyrovnaný zápas. V minulej sezóne v poslednom stretnutí dokázali chlapci z Krh. Dlhej Lúky predbehnúť v tabuľke práve zaváhajúcu Nižnú Slanú a tak skončili na 4. mieste. Nižná Slaná, ašpirant na postup, však v tomto zápase nedopustil žiadne prekvapenie. Veľmi pekným futbalom sa prezentovali celý zápas, ich pressingová hra bola nad sily hostí a s touto úrovňou hry by obstáli v pohode aj v I. triede. Hostia opäť prišli v slabšej zostave, ale konečne sa do brány vrátil D. Máté, no na striedanie opäť nikto nebol pripravený.
Zápas sa začal možnosťami na oboch stranách. V 15. minúte si na roh nabehol domáci stopér Slovák a nikým nekrytý otvoril skóre. Hosťom chýbalo šťastie vo finálnej fáze a domáci po ich strate lopty stále nebzpečne kontrovali. Dvakrát zvonila

konštrukcia brány hostí a podržal ich aj brankár Máté, ktorý zneškodnil hneď 3 pekné strely. Na kombináciu, na ktorej konci bol Hlaváč, však už ani on nenašiel recept. 2:0. Do polčasu sa už nič vážnejšie nestalo a tak Hlaváčov gól do šatne ukončil prvý polčas. Najväčšia možnosť hostí v 1. polčase bola po komickej situácií, keď domáci obranca v zámere prihrať brankárovi nechtiac ho preloboval, no ten však loptu z vinkla v poslednej sekunde vyškriabal.

Druhý polčas bol už vyrovnanejší, niekoľko sľubných šancí si vytvorili aj hostia. Sľubná bola aj kontra ktorú rozbehli hostia v 57. min., no po strate lopty pred domácou brankou domáci rekontrovali hostí a dosiahli tretí gól. Úspešným strelcom bol Gelda. 3:0. Domáci brankár o pár minút neskôr ponúkol hosťom šancu znížiť, keď po nahrávke vlastného spoluhráča chytil loptu a hostia dostali darček vo forme nepriameho kopu. Skvele mierená strela D. Klárika však trafila len brvno. Klárik sa predsa len dočkal gólu, keď v 80.min. a po nádhernej strele z 20 m zaznamenal čestný úspech hostí. Viac vzruchu už tento zápas nepriniesol a tak domáci bodovo dobehli práve svojho súpera. Vďaka lepšiemu skóre ich aj predbehli. Ku kvalitnému zápasu dopomohol aj kvalitný výkon rozhodcov. Keby rozhodcovia viedli zápasy tak, ako pán L. Gyenes a Macko, tak by sa určite znížil počet konfliktných zápasov. Na zápas sa prišlo pozrieť 30 fanúšikov futbalu a určite odchádzali spokojní, keďže úroveň zápasu bola nadpriemerná.

Zostava Krásnohorskej Dlhej Lúky B: D. Máté - A. Emödi, Luspaj, D. Klárik, Plichta, Danko, Gorgei, F. Emödi, Mihók, Podraczky, M. Emödi.

Ostatné výsledky II. triedy 4. kolo: Čoltovo - Kružná 3:0, Pača - Lipovník 1:1, Ml. Brzotín - G. Hôrka B 1:3, Dobšiná - Plešivec 2:1.

Florián Emödi

2-trieda-4-kolo-14

 NAJLEPŠÍ STRELCI II. TRIEDY PO 4. KOLE:

7 gólov: M. Baláž (Čoltovo),
4 góly: V. Zsóri (Čoltovo)
3 góly: O. Kerekes, K. Zagiba (Lipovník), J. Gulykáš (Pača),
2 góly: J. Gebe, P. Klárik, D. Klárik, R. Podraczký (Krh.Dlhá Lúka B), R. Imre (Kružná), J. Gelda, V. Karas (obaja N. Slaná), M. Podracký (Jovice), E. Lázók (Ml. Brzotín), T. Šofranko (G. Hôrka B),  R. Motyka, R. Szucs (Lipovník), R. Adam (Pača), atď.

Takto videl zápas Štefan Tomášik - bývalý hráč Nižnej Slanej:

Nižná Slaná – Krh. Dlhá Lúka B 3:1 (2:0). Góly domácich: Slovák, Hlaváč, Gelda. Zostava domácich: Nemec – Hlaváč, Slovák, Prónai, Schvarz - O. Junger, Keršák, Die, Gelda – Valko, Karas. Striedal: 57. min Ján Junger (O. Junger).
Komentár: Vo štvrtom kole II. triedy ObFZ Rožňava privítala Nižná Slaná rezervu Krh. Dlhej Lúky. Domácich hráčov sa zišlo na zápas 12, hostia pricestovali jedenásti. Domácim chýbal zo základnej zostavy Valentko, hosťom Csobádi.
Zápas sa začal rozohrávkou hostí. Od úvodných minút sa hralo viac na polovici súpera. Domáci si vypracovali strelecké príležitosti – strely Valka a Dieho boli nepresné. Hostia Nemca neohrozili. Domáci mali miernu prevahu, prvý gól padol po rohu. Na roh Keršáka si nabehol Slovák a zblízka prekonal brankára hostí, 1:0. Ďalší gól domáci pridali domáci po akcii po pravej strane. Center Karasa sprava usmernil do bránky z 5 metrov Hlaváč. 2:0. Nemec zasahoval po strele hráča hostí zo šestnástky. Domáci pokračovali v hre, hralo sa viac na polovici hostí. Hostia nevyužili menšiu chybu Prónaia v obrane. Domáci mali k dispozícii rohový kop, z ktorého tentokrát gólmana hostí neprekonali. Za domácich dvakrát vystrelil na bránku hostí Hlaváč, raz Prónai. Šance na skórovanie mali domáci po centroch sprava. Brankár hostí im jeden center chytil. Pri jednej akcii domácich sa domáci hráči ponúkali v zakončení, z ktorého napokon nebolo nič. Iná šanca bola po priamom kope, ktorý zahrával Die. Hlavička domáceho hráča tesne minula bránku hostí. Polčas tak skončil 2:0.
V druhom polčase bola hra podobná ako v predošlom, napriek prevahe domáci skórovali iba raz. Hostia do tohto polčasu hrali ofenzívnejšie, keď prešli ku hre na troch útočníkov. Hru domácich tvoril Keršák, u hostí F. Emödi. Hostia sa dostali do sľubnej príležitosti s viacerými hráčmi, no loptu stratili. Z následného protiútoku inkasovali. Keršák vysunul Geldu, ktorý po pravej strane unikol a skóroval. 3:0. Hra sa vyrovnala, hralo sa medzi šestnástkami. Proti domácim boli kopané dva priame kopy. Hosťujúci hráč prvýkrát netrafil bránu, druhýkrát do múru. Domáci ohrozili súperovho brankára dvakrát, raz Hlaváč a raz Valko. Potom čo Nemec chytil do rúk malú domov bol proti domácim odpískaný ďalší priamy kop. Hostia však bránu netrafili. Po strele z 25 metrov sa im podarilo znížiť, keď lopta letela ponad Nemca. 3:1. Domáci sa snažili kontrolovať stretnutie, po striedaní sa Karas posunul do zálohy, občas však podporoval aj útok. Práve Karas by sa dostával do nájazdu, avšak bol v ofsajde. Hostia si už ďalšie šance na zníženie nevypracovali, domáci hrali skôr po ľavej strane, výraznú šancu si takisto nevytvorili. Zápas tak skončil 3:1.
Zmeny v kádri Nižnej Slanej
Príchody: Die (hosťovanie z Gem. Polomy do 31.12.2013), Valentko (prestup z Dobšinej).
Odchody: Tomášik (hosťovanie v G. Polome do 31.12.2013), P. Milko (prestup do Štítnika).
Bc. Štefan Tomášik

 

 

Čítať 1934 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:25

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!