štvrtok, 11 jún 2015 13:57

Povedali o niektorých majstrovských futbalových zápasoch uplynulého víkendu

Napísal(a) Štefan Tomášik
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

bohunovo futbalisti 1aUplynulý víkend priniesol futbalové zápolenia mužstiev v regionálnych a okresných súťažiach. Odohrali sa viaceré zaujímavé súboje s rôznymi výsledkami. Prostredníctvom nášho spolupracovníka Štefana Tomášika sme oslovili niektorých aktérov zápasov a dozvedeli sa podrobnejšie informácie o zápasoch.

Zápas Rožňavské Bystré – Bohúňovo z pohľadu zástupcov oboch aktérov zápasu: 

  • Adrián Szaniszló, hráč Bohúňova: 

Naše mužstvo cestovalo do Rožňavského Bystrého s vedomím, že domáci nás pri strate jedného bodu už nemôžu predstihnúť v tabuľke. Nebýva často, že naša lavička má viac hráčov na striedanie ako súper. V prvom polčase bola hra rozháraná z oboch strán. Domáci ohrozili Dokúša len po strelách zo strednej vzdialenosti. Naopak hostia vyrážali do rýchlych protiútokov ale veľkú šancu si nevytvorili. I napriek tomu po faule na Szaniszla Kovács krásnym obstrelením múru oklamal domáceho brankára. Z vedenia sa hostia netešili dlho, nakoľko po centri a zaváhaní obrany bolo vyrovnané. Po rohu mohli hostia opäť viesť, ale Szaniszló hlavou minul. Sen o bodoch sa začal rozplývať po chybách v obrane, keď domáci využili zaváhania hostí. Po hrubej chybe a nedôraznom sa

vracaní domáci naklonili misky váh na svoju stranu. Jeden náznak vyrovnania však pravdepodobne milne odmával domáci laik a tak zo samostatného nájazdu na Koncza Pál Balážom nebolo nič. Domáci sa opäť radovali,

bohunovo futbalisti 1keď po zlom vybehnutí strelili tretí gól. Hostia postupne prestriedali - so zranením odstúpil Illéš, ktorý citeľne chýbal v strede. Stav mohol upraviť Antony, ale pozorný Koncz zastavil tvrdú strelu. Domáci napokon spečatili svoje víťazstvo po zbytočnej strate lopty hostí. V nedeľu nemal svoj deň Pál - Baláž, ktorý len druhý raz neskóroval a tak mužstvo nebodovalo. Na dôvažok bude chýbať i v nedeľu, nakoľko utrpel nešpecifikované zranenie v oblasti brušnej dutiny.

  • Miloš Leng, tréner Rož. Bystrého:

Po slabšom výkone v predchádzajúcom zápase v Dlhej Vsi sme sa rozbiehali s Bohúňovom dosť ťažko. Celý prvý polčas bol viac ako vyrovnaný. Hostia sa ujali vedenia z priameho kopu, no o chvíľu Urban vyrovnal. Po remízovom prvom polčase však chlapci zabrali naplno, zlepšili sa vo všetkých herných činnostiach, prekypovali aktivitou. Vytvorili sme si viacero gólových šancí, z ktorých sme dali ešte 3 góly, a nakoniec zaslúžene zvíťazili.

  • Zsolt Ištók, FK Gemerská Hôrka o zápase Gemerská Hôrka - Geča 73

Prvý polčas bol v našej réžii...mali sme 5 šancí z ktorých sme dali 4 góly. Herne sme boli oveľa lepší. Mužstvu nepridal na pohode gól do šatne v 46 minúte na 4:2. V druhom polčase sme kondične odišli okolo 60. minúty. Hostia boli lepši v druhom polčase a mali viac z hry.

  • Jerguš Barnák, hráč MFK Dobšiná o zápase Sokoľany - Dobšiná

Začali sme veľmi zle, keď súper nám do desiatich minút dal 2 góly, z ktorých sme sa nespamätali. Neskôr nám pridal ešte 3 góly, my sme mali zopár pološancí, ale gól sa nám nepodarilo dať. Podali sme slabý výkon a súper kvalitný výkon. Najlepším hráčom bol Adam Gallo.

  • Alfonz Viszlay, hráč Jablonova n / T. o zápase Drnava - Jablonov n/T

Do zápasu sme išli s cieľom vyhrať. Inkasovali sme však góly a mužstvo rezignovalo. Po vylúčení sme prešli na systém 4 - 4 -1. Dokázali sme si vypracovať jednu tutovku, ktorú útočník nepremenil, hru sme otvorili. Napriek osobnej obrane Rencsoka, sa strelec Drnavy presadil. Silnou stránkou mužstva je záloha a slabinou útok. V Drnave väčšinou prehrávame a máme vylúčeného hráča. Súperi proti nám nastupujú väčšinou v najsilnejších zostavách.
Pripravil Štefan Tomášik

Foto: Berty Antony

 

Čítať 1982 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:37

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!