utorok, 12 august 2014 23:18

Rozhovor s mladým futbalistom Jánom Geldom, ktorý začína pôsobiť v Dobšinej

Napísal(a) Štefan Tomášik
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

gelda jan ns1aAko mladý futbalista Ján Gelda (r. 1995) najprv pôsobil v Rožňave. Od jari 2012 začal hrávať za Nižnú Slanú. Pri pretlaku útočníkov začal nastupovať na poste pravého záložníka. Z kanoniera sa tak stal nahrávač na góly. Od novej sezóny 2014/2015 bude pôsobiť v Dobšinej. Hneď v 1. kole V. ligy proti Čečejovciam nastúpil v závere zápasu za nový klub. V druhom polčase za Dobšinú nastúpil aj jeho mladší brat Matej, ktorý prišiel z Drnavy. 

Prečo odchádzaš z Nižnej Slanej?
Z Nižnej Slanej odchádzam preto, že som mladý a je to pre mňa výzva a skúsenosť hrať vyššiu súťaž.

Na ktorú sezónu najradšej spomínaš v Nižnej Slanej a v Rožňave?
V Rožňave bola najkrajšia sezóna, keď sme postúpili ako starší žiaci z 2. ligy do 1. ligy. Myslím, že v Nižnej Slanej to bola jar 2012. Boli sme výborný kolektív a prehrali sme iba dvakrát.

Bol záujem aj z iných klubov o teba ?
Mal som viacero možností ako Vlachovo, Nižná Slaná, alebo by som mohol skúsiť trénovať s A mužstvom Rožňavy a možno by som dostal šancu, ale myslím, že som sa rozhodol dobre. V Dobšinej je dobrý kolektív a skúsený tréner Koššuth a môžem sa ešte veľa nového naučiť.
Na akom poste budeš hrávať a na akom najradšej hráš?
V Dobšinej by som mal

nastupovať ako útočník, avšak v Nižnej Slanej ma zvykli dávať aj na pravú zálohu a tam mi to sedelo ešte lepšie ako na hrote, čiže by som radšej hrával na pravo.

Budú ti chýbať niektorí spoluhráči či funkcionári z Nižnej Slanej ?

Z Nižnej Slanej mi bude chýbať celé mužstvo, ako aj hráči a funkcionári a taktiež atmosféra, pretože je tam vynikajúci kolektív. Som veľmi vďačný ľuďom v Slanej za to, že som mal tu možnosť hrávať v takom klube, ktorý má hráčov so skúsenosťami z 5. ligy, pretože hlavne tí ma veľa naučili.

Ako hodnotíš svoje pôsobenie v Nižnej Slanej a ako v Rožňave ?

gelda jan ns-11V Rožňave sa mi veľmi páčil prístup k mládeži. Ako starší žiaci sme mávali tréningy trikrát do týždňa a v sobotu sme hrali zápas. A v Nižnej Slanej sa mi veľmi páčil prístup k tímovej spolupráci, pretože náš štýl hry spočíval hlavne v tom, aby sme si zahrali s chuťou a aby sme medzi sebou kombinovali a spolupracovali.

Ktorý tréner z tých, ktorých ťa viedol bol najlepší a prečo?
Správny tréner podľa mňa nemusí mať veľa skúseností, alebo naordinovať dobrú taktiku. Správny tréner má mužstvo dať dokopy, zoceliť a naladiť, a takým príkladom je, aj bol a dúfam, že vždy bude Milan Petergáč, pretože on je naozaj človek, ktorý sa snaží niečo pre futbal v Nižnej Slanej robiť. Ja len dúfam, že takých ľudí vo futbale bude čoraz viac a úroveň okresného futbalu pozdvihneme na vyššiu úroveň.
Štefan Tomášik

 

Čítať 2489 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:44

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!