×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/sport/unifikovany
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/sport/unifikovany
nedeľa, 15 máj 2011 17:51

Rožňava sa zapája do XI. ročníka Európskeho futbalového týždňa v unifikovanom futbale Doporučený

Napísal(a) admin
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Prezident MFK Rožňava Jaroslav Strelka a futbalový rozhodca Ján Danko budú mať slávnostný výkop na úvod XI. ročníka Európskeho futbalového týždňa v unifikovanom futbale dňa 19. mája 2011 o 10.30 hod. na ihrisku ZŠ Z. Fábryho na Komenského ulici v Rožňave. Toto športové podujatie organizuje Slovenské hnutie špeciálnych olympiád, AMÁLIA – DSS, OZ REHAMENTA v spolupráci s mestom Rožňava, Jasamina – DSS, Spojenou školou internátnou, Obchodnou akadémiou a základnými školami mesta Rožňavy.
Jedenásty ročník Európskeho futbalového týždňa Special Olympics sa koná od 14. do 22. mája 2011 a zameriava sa na zmenu tohto stavu.

Snahou je vytvoriť viac futbalových športových možností pre ľudí s mentálnym postihnutím a poruchami intelektu. Predpokladáme, že do tohto ročníka sa zapojí 50 000 hráčov v rámci viac než 400 podujatí v 45-tich krajinách Európy a centrálnej Ázie.
Na Slovensku sa zapájajú tieto mestá: Bytča, Ladce, Košice, Svidník, Senec, Sládkovičovo, Modra, Krpeľany, Kremnica, Námestovo, Rožňava, Snina, Spišská Belá, Spišské Vlachy, Spišský Štvrtok a Okoč.
Počas Európskeho futbalového týždňa 2011 bude kladený dôraz na zapojenie viacerých nových partnerov, ako sú miestne futbalové kluby, komunitné skupiny a miestne orgány, ako aj zabezpečenie súťaží pre futbalistov Špeciálnych olympiád všetkých úrovní. V tomto roku sa oslavuje UEFA Grassroots Day 25. mája 2011. V unifikovanom družstve trénujú a hrajú športovci s mentálnym postihnutím spoločne so svojimi rovesníkmi bez postihnutia.

{gallery}sport/unifikovany{/gallery}
{jcomments on} 

Čítať 2369 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:44

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!