štvrtok, 07 júl 2011 21:14

Z baráže v Nadabule vzíde štrnásty účastník I. triedy majstrovstva okresu vo futbale Doporučený

Napísal(a) Karol Csobádi
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Futbalisti Hrhova sa už na pôde Slavošoviec predstavili v dobrom svetle a sú vážnym ašpirantom na postup z barážového stretnutia. Plešivec ich v žiadnom prípade nesmie podceniť. Foto: Karol Csobádi Z rozhodnutia Rady a Výkonného výboru Oblastného futbalového zväzu v Rožňave sa o poslednom účastníkovi, ktorý doplní štrnásťčlenný peletón štartujúcich mužstiev v nastávajúcom futbalovom ročníku I. triedy rozhodne po barážovom stretnutí medzi mužstvami Plešivca a Hrhova.
ROŽŇAVA. Postupom trojice mužstiev do novovytvorenej košicko - gemerskej skupiny z I. triedy sa vytvorila možnosť z najnižšej okresnej futbalovej súťaže postúpiť až štyrom účastníkom. Z jednotky sa však mužstvo Honiec, ktoré skončilo po odpočítaní troch bodov Plešivcu na predposlednom mieste do súťaže v nastávajúcom ročníku neprihlásilo. Nakoľko zo strany ObFZ nie je záujem meniť počet účastníkov v I.

triede sa tak naskytla možnosť obsadiť štrnáste voľné miesto ďalším účastníkom. Tým by mal byť Plešivec, alebo piate mužstvo tabuľky II. triedy - Hrhov. V tejto súvislosti sa názory futbalovej verejnosti rozchádzajú, ale zaujať kompetentné stanovisko k tejto problematike majú jedine orgány ObFZ. Právo na zmenu štruktúry súťaží ObFZ pre ročník 2011/2012 sú totiž zahrnuté v rozpise, ktoré schválil 2.7.2010 VV ObFZ.

Baráž je spravodlivá

K barážovému stretnutiu zaujal oficiálne stanovisko predseda ObFZ v Rožňave Ján Džubák. „Po odstúpení Honiec ostáva v prvej triede voľné miesto. Nakoľko sa posledný Plešivec považuje za vypadávajúceho a piate mužstvo z druhej triedy sa nepovažuje za postupujúceho odohrá sa barážový zápas. Je to najspravodlivejšie riešenie tejto situácie. Oba kluby s touto možnosťou súhlasili, čo osobne kvitujem. My nehľadáme ako futbal rozdeľovať, ale ako ho spájať. Bude to zároveň konfrontácia síl dvoch mužstiev z rozdielnych priečok i tried, “ vysvetlil J. Džubák.

Zakopnutie v Bohúňove chcú odčiniť

Hrhovčanom ušla štvrtá postupová priečka v poslednom odvetnom stretnutí na pôde Bohúňova. Domáci, nakoľko prehrali v Hrhove na jeseň 2:0, potrebovali vyhrať najmenej rozdielom troch gólov a neinkasovať. Hrhovu stačil v tomto prípade jediný gól. „Bohužiaľ, nevyšlo to. Celou cestou sme boli v pohode a cieľom bolo jednoznačne víťazstvo. Po inkasovanom góle však prišla ďalšia chyba, keď po penalte, nariadenej v prospech domácich náš gólman síce loptu vyrazil, ale domáci útočník ju dorazil do siete skôr ako mohli zasiahnuť naši obrancovia. Bol to zlomový moment, ktorý sa nám neskôr vypomstil. Nielenže sme nevyhrali, ale nedosiahli sme ani jediný potrebný gól. Už ani nepamätám, kedy naše mužstvo hralo v prvej triede, a preto verím, že s kompletným kádrom po baráži naplníme náš dlhodobý cieľ,“ uviedol predseda FK Hrhov Alexander Bartók.

Situácie nie je ružová

Plešivčania, ktorí už majú síce z minulosti za sebou aj skúsenosti z regionálnych trávnikov, sú však na tom momentálne o niečo horšie, nakoľko budujú omladený káder. Nebyť odpočítaniu troch bodov po súťaži mohli mať záchranu vo vrecku. Správu o baráži najprv prijali s nevôľou, ale nariadenie ŠTK rešpektujú. „Pred časom bola v podobnej situácii Rožňava, ktorá skončila na poslednom mieste, avšak po vystúpení Sečoviec v súťaži zotrvala. Z tohto dôvodu si myslím, že sa to mohlo aplikovať aj v okrese. Pred časom sme postúpili do jednotky ako jediné mužstvo bez prehry a doteraz sme späť nespadli. Bola aj slávnejšia história, keď sme až dvakrát okúsili regionálne trávniky v najnižšej súťaži. Vypadnúť totiž do prvej triedy je ľahšie stráviteľné, ako padnúť na dno do dvojky. Momentálne sme však v ťažkej situácii, káder je omladený, chlapci neskúsení a je potrebné ho dlhodobo budovať. Samozrejme, do baráže ideme s ambíciou uspieť, aj keď to nevidím ružovo,“ konštatoval Ján Šofranko, člen výboru FK Plešivec. 
Barážové stretnutie sa odohrá v nedeľu 10. júla 2011 na ihrisku Kovstavu v Nadabule so začiatkom o 17.00 hod.  
Karol Csobádi

Čítať 2501 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 11:05

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!