piatok, 26 február 2016 15:42

Norberta Gyömbéra slovenského reprezentanta vo futbale vyhlásili za najlepšieho športovca Revúcej 2015

Napísal(a) (od)
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

ra nsr 05 aVo štvrtok 25. februára 2016 sa v Mestskom dome kultúry v Revúcej oceňovali športové výsledky a športovci mesta za rok 2015. Priniesol o tom informáciu portál revuca.sk. Najlepším športovcom mesta za uplynulý rok bol vyhlásený futbalista Norbert 

Gyömbér, ktorý je odchovancom MFK Revúca a od roku 2014 aj reprezentant Slovenska. Momentálne pôsobí v talianskom prvoligovom mužstve AS Rím. V kategórii najlepší športovec senior boli popri N. Gyömbérovi nominovaní aj Ľubomír Bodor - kickbox, Marek Emerici - armwrestling, Michal Valaštek - kulturistika.

V kategórii najlepší mládežnícky športovec si z rúk primátorky mesta Evy Cireňovej cenu prevzala iba 12 ročná Simona Sokolová, víťazka svetového pohára v kickboxe v Szegede. Do tejto kategórie boli nominovaní aj Ema Kapustová – biatlon, Jaroslav Bőhlke - silový trojboj.

Ocenenie Najlepší športový kolektív – seniori bolo udelené nohejbalistom NK Revúca za víťazstvo v Slovenskom pohári 2015. Družstvo mužov NK Revúca A v zložení: Útrata Marián, Szilágyi Daniel, Kilík Ján ml. a Černota Milan sa pod vedením trénera J. Kilíka zaslúžilo už o druhý zisk tejto cennej trofeje pre náš klub a natrvalo sa zapísalo mesto Revúca a jeho Nohejbalový klub do dejín Slovenského nohejbalu, ako viacnásobného víťaza SP.

Ocenenie Najlepší mládežnícky športový kolektív si prevzali futbalisti z MFK Revúca - Starší dorast U19 v zostave: Peter Okruhlica, Lukáš Korim, Juraj Tamáš, Vladimír Horvát, Erik Urc - kapitán, Maroš Samko, Dávid Mokoš, Michal Bukóci, Aleš Boldy, Peter Miartin, Marcel Kasper, Štefan Rusňák, Denis Fulop, Andrej Fečkanin, Vladimír Levický. Pod vedením trénera Jána Švihlu sa pokúšali o postup do III. ligy niekoľko sezón, ale v závere sezóny no v sezóne 2014/15 potvrdili dlhoročnú dobrú prácu s mládežou a súťaž vyhrali.

Ocenenie mesta Revúca za najúspešnejšieho funkcionára v oblasti športu za rok 2015 si prevzal Ján Kilík. Od vzniku Nohejbalového klubu v roku 1995 vzniku patrí medzi hlavných organizátorov nohejbalu v meste. Od samého začiatku v klube nielen aktívne hrával, ale postupne aj začal zaúčať a trénovať nohejbal mladých. Dosahoval a stále dosahuje so svojimi zverencami veľmi pekné úspechy, tak na Slovensku, ako aj v zahraničí.

Ocenenie mesta Revúca za celoživotný prínos k rozvoju športu v meste Revúca bolo udelené Júliusovi Stráňaiovi. V roku 1970 založil kulturistický oddiel v Revúcej, ktorý viedol až do roku 1990. Za 20 rokov získal oddiel veľa medailí a ocenení. Medzi jeho najúspešnejších zverencov patrili Rudolf Holzknecht, Ľubomír Hrebenda. V roku 2011 založil Junior Club, ktorý vedie v posilňovni v budove Centra voľného času. Venuje sa širokej základni od žiakov až po seniorov.

Programom podujatia sprevádzal moderátor RTVS Ján Žgravčák a v kultúrnej časti vystúpil folklórny súbor Lykovec.
Foto: Peter Poboček

 

 

 

Čítať 3241 krát Naposledy zmenené piatok, 26 február 2016 18:53

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!