nedeľa, 04 september 2016 15:45

Historické víťazstvo Rožňavy po dramatickej hre v prvom derby s Krásnohorským Podhradím

Napísal(a) Ladislav Székely
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

V siedmom kole 4. futbalovej ligy JUH žreb prisúdil historické derby medzi Rožňavou a Krasnohorským Podhradím. Po dlhšom čase sa fanúšikovia dočkali. Videli výborné stretnutie a veľmi dramatické. Nováčik sa nezľakol favorita, a začal nátlakovo. Domácí hráči takýto atak nečakali. Obrana Rožňavy bola preťažená, ale

výborný brankár, mimochodom navrátilec, Gejza Pulen mal svoj deň. Po desiatich minútach domáci ožili a Filip Kovács v 13. min. z voľného kopu prekonal brankára Manka - 1:0. Bolože to radosti medzi Rožňavčanmi. Ale radosť im pokazil Lukáš Heger v 23. min. po chybe domácej obrany a prekrásnou bombou vyrovnal na 1:1. Hra sa tiež vyrovnala a útoky sa striedali na obidve strany. Ale skóre sa nezmenilo. Druhý polčas začali lepšie hosti a v 50. min Rado Kuzma prekonal Pulena 1:2! Obrovská radosť teraz prepukla v tábore hostí. Ale aj na na opačnej strane to trvalo len dve minuty. V 52. min. domáci Jaro Figur sa najlepšie sa zorientoval v pokutovom území hostí a vyrovnal stav na 2:2. Podhradčania stále cítili šancu a skúšali bránu domácich atakovať strelami, ale výborný Pulen ím prekazil svojími zákrokmi sa radovať. Veľká radosť naopak prišla v 59. min., keď Rožňavčan Lukáš Drobňák zvýšil stav na 3:2. Hostia dostali úder pod pás, ako sa v žargóne hovorí, keď v 65. min. rozhodca nariadil pokutový kop proti nim, ale Filip Kovács ho nepremenil. Brankár Manko jeho strelu vyrazil. Hra pokračovala naďalej s veľkým nasadením, ale už bez gólovej koncovky. Pred veľkou náštevou 1000 divákov rozhodoval Lang.

Po stretnutí domáci pozvali celý tím hostí na výborný guláš. Krásne gesto. Hráči si podebatovali medzi sebou a takto ukončili historické derby. Tak to má byť. Diváci odcházali spokojní a bolo veľa komentárov potvrdzujúcich, že na takýto futbal sa oplatí chodiť.
Ohlasy po stretnutí.

Pán Domik štatutár domáceho mužstva: "Pre toto sa oplatí robiť futbal. Videli sme výborný a dramatický zápas a prišlo aj veľa fanúšikov. Veľmi som spokojný."  

Kapitán MFK Jaro Figúr: "Sme spokojní, že derby máme úspešne za sebou. Hostia nás prekvapili výbornou hrou a hlavne hralo sa bez zákerných faulov. Prajem súperovi rýchly postup na vyššie stupne."

Brankár MFK Gejza Pulen: "Čudujem sa, že hostia takou dobrou hrou nehrajú na vyšších priečkách."

Trenér hostí pán Balta: "Hreje ma v srdci, že sme videli výborné stretnutie, aj keď prehra bolí, ale diváci si prišli na svoje. O toto nám ide."

Hráč hostí Zdechovan: "Škoda, že som sa zranil, lebo taký futbal sa málokedy hrá."

Brankár hostí Manko: "Hralo sa nám dobre, mali sme šance, ale bohužiaľ sme ich nepremenili."

Ladislav Székely a jeho fotogaléria z historického derby futbalu

 

 

 

Čítať 2017 krát Naposledy zmenené nedeľa, 04 september 2016 16:55

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!