utorok, 14 marec 2017 11:26

Na futbalových zápasoch sa stali i takéto anomálie

Napísal(a) Ing. Š. Tomášik
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Pri futbale sa stávajú všelijaké anomálie. Keďže o pár týždňov začnú majstrovské futbalové zápasy odvetných častí súťaží, pripomeňme si, čo všetko sa pri futbale v našom regióne stalo. Niektoré boli zaujímavé, ale aj úsmevné i možno na vážnejšie zamyslenie. Prostredníctvom spolupracovníka Ing. Štefana Tomášika prinášame staršie anomálie a aj novšie, ktoré zažil sám ako hráč. 

  • Problémy s dresmi 2010 / 2011
    Nižná Slaná pricestovala do Pače na jeseň 2010 bez dresov. Gemerská Poloma pre zmenu na jar 2011 nechala dresy v Plešivci.

Predseda klubu nepozná hráča jeseň 2009, jeseň 2011
Ján Chanas nepoznal hráča Štefana Tomášika, ktorý síce nebol v mužstve, ale na tréningy chodil. Rovnako Ján Pitoňák nepoznal meno brankára, ktorý nastúpil doma proti Vlachovu, keď nahlasoval zostavu pre webovú stránku.

  • Čudné praktiky v roku 2009 a v roku 2011
    Gemerský denník uvádza, že za Nižnú Slanú strelil góly hráč Regrut za funkcionárčenia Radovana Hajčiho a Jána Pitoňáka, ten však zanechal aktívnu činnosť ešte v doraste a sám potvrdil, že on to nebol.

Alkohol k futbalu nepatrí 2008, 2012, 2004
V roku 2008 v Plešivci sa počas polčasovej prestávky v šatni občerstvili alkoholom hráči Gemerskej Polomy Hatvaník, Kakalejčík, R. Lipták a brankár Krnáč.
Predseda klubu Nižnej Slanej Milan Petergáč taktiež prišiel na domáci zápas pod vplyvom alkoholu, čo naznačilo jeho správanie.
Stopér Slavošoviec Ivan Eštók využil prerušenie hry a išiel ku divákom a občerstvil sa pivom. To neuniklo delegátovi Štefanovi Hadarovi. Za svoj čin dostal trest od disciplinárnej komisie.

  • Urážky od divákov
    V sezóne 2004 – 2005 v derby Štítnik – Plešivec musel Miloš Gallo počúvať rôzne pokriky divákov, napr., že je hráč nula, hlásateľ Miloš Gallo st. po premenení penalty Milošom Gallom zahlásil, že gól strelil hráč nula.
    V roku 2010 Štefan Tomášik presedel v zápase proti rezerve Gemerskej Polomy zápas len na lavičke, po skončení zápasu si vypočul poznámky dvoch divákov na svoju adresu a od jedného z domácich hráčov, že je zradca.

V Nižnej Slanej nečítali úradnú správu – rok 2006
Písalo sa v nej, že zastavenú činnosť po 4 žltých kartách má Jozef Michalanský. Nižná Slaná zdolala Kovstav, avšak zápas bol skontumovaný pre štart Michalanského.

  • Zápas viedol laik
    Jedná sa napr. o zápas dorastu Nižná Slaná – Vyšná Slaná v roku 2004

Rozhodca sa urazil
V roku 2014 na turnaji v Gemerskej Polome Július Gyenes počúval počas zápasu neustálu kritiku domácich hráčov, a tak odišiel z ihriska a zápas viedol asistent Kuchen z Revúcej.

  • Viac brankárov
    Na jeseň 2013 mala Gemerská Poloma na lavičke počas zápasov dvoch náhradných brankárov. Na jar 2008 mal pre zmenu Štítnik K. T. štyroch brankárov na súpiske.

Za Gemerskú Polomu neoprávnene áno za Betliar nie
Štefan Tomášik neoprávnene nastúpil za dorast G. Polomy v roku 2007 proti Vlachovu. V roku 2008 ho nahovorili funkcionári Betliara, proti Gemerskej Polome ho však poznal tréner hostí Benedik, a tak zápas bol skontumovaný.

  • Z hosťovaní dvoch hráčov nebolo nič - 2011
    Nižná Slaná mala posilniť káder v roku 2011 o dvoch hráčov. Predseda klubu Ján Vieloha však nebol dlhší čas v obci, ale iných funkcionárov nepoveril vybavením hosťovaní.

Zabudli napísať hráča do zápisu o stretnutí - 2012
Jedná sa o zápas N. Slaná - G. Hôrka B, Štefan Tomášik síce prišiel na zápas, ale sledoval ho iba ako divák, lebo v zápise o stretnutí nebol napísaný.

  • Tréner Benedik
    Mal problémy s hlasom v roku 2007, keď často kričal na hráčov.

Zaujímavé vyjadrenia divákov
Zápas N. Slaná – Vlachovo 2001 - Diváci sa vyjadrili na štýl hry domácich: „Tak ako naši s Japonskom“.
Zápas G. Poloma – Dlhá Ves - Hatvaník prekonal Pavlíniho v roku 2003 strelou z najmenej z 30 metrov. Domáci diváci: „Flegmaticky zakončil“.

  • Zápas N. Slaná – Štítnik, jeseň 2000
    S hosťami pricestovalo na zápas aj pár divákov. Brankár Marcel Čipka jedného z nich ubezpečoval: „Nebojte sa, báči, nedostanem ani jeden gól“, zápas skončil 5:2.

2008 – 2009 zápas Rudnej
Tréner Branislav Kurian povzbudil zverencov, že majú hrať tvrdšie, ale Demkovi odkázal: „Miko ty nie, máš kartu.“

  • 2002 vycestovanie Nižnej Slanej do Tepličky
    Hráči Nižnej Slanej nahovorili Mariána Adama, aby vycestoval do Tepličky, rovnako prehovorili aj rodičov Štefana Tomášika, aby ho už konečne pustili vycestovať na zápas dospelých, aby videl svojho obľúbeného hráča v strede zálohy, nakoľko doma hrával vpravo. Nakoniec však z toho nebolo nič, lebo Dušan Vandrášik rozhodol, že Štefana Tomášika nezoberú do Tepličky.

2013 chyba v tlači
"Paliha prišiel na hosťovanie z Nižnej Slanej do Gemerskej Polomy," uvádzal Gemerský denník, pravda to však nie je, lebo za Nižnú Slanú nikdy nehrával.

  • Brankár sa rozprával s divákom za bránou, jeseň 2002 
    Ide o zápas N. Slaná – K. Teplica (1:5) a brankára hostí Martina Stankoviča, ktorý sa rozprával s domácim divákom. Naviac chytil aj penaltu Štefanovi Ruszóovi.

2002 – 2003 Kovstav – N. Slaná žiaci
Na zápas žiakov Kovstav – Nižná Slaná cestovala s hráčmi Nižnej Slanej manželka trénera Rudolfa Ferenčáka, ktorý nemohol prísť na zápas.

  • Lídri, ktorí netrénovali v jesennej časti
    Jedná sa o mužstvo Gemerskej Polomy na jeseň 2003, tréner Marián Ferenc odstúpil pred jarnou časťou, hráči na tréningy nechodili. Druhým prípadom bola Nižná Slaná na jeseň 2009.

Hosťovanie s podmienkou – rok 2004
Jedná s o hráčov Nižnej Slanej Petra Šimona a Róberta Zerolu, podmienkou ich hosťovania vo Vlachove bolo, že budú hrávať v základnej zostave.

Pripravil Ing. Štefan Tomášik

 

Čítať 2052 krát Naposledy zmenené pondelok, 20 marec 2017 09:29

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!