utorok, 18 apríl 2017 17:33

Predseda FK Pača Ladislav Zagiba: S jeseňou nie som spokojný

Napísal(a) Ing. Štefan Tomášik
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Dlhoročným účastníkom II. triedy ObFZ Rožňava je FK Pača. Klub viackrát bojoval o postup do I. triedy, avšak skončil v tabuľke na druhom mieste. V aktuálnej sezóne 2016 – 2017 sa situácia zmenila a mužstvo zimovalo na predposlednej priečke. Informácie o účinkovaní v súťaži sa dozvedáme od nášho spolupracovníka Ing. Štefana Tomášika, ktorý nám prináša rozhovor s predsedom klubu Ladislavom Zagibom.

Ako hodnotíte jesennú časť ?

  • S jesennou časťou nie som spokojný, nakoľko sme v tabuľke skončili až na predposlednom mieste. V minulosti sme hrali o špicu tabuľky. V čase, kedy sme chceli postúpiť do I. triedy, odišli z kádra štyria kľúčoví hráči, vrátane brankára. Začali sme hľadať hocijakých hráčov, len aby sme udržali futbal. Nakoniec sa našli hráči, medzi nimi aj takí, ktorí o futbale nemajú ani šajnu, ale prišli, aby si aspoň miesto zastali a aby sa futbal hral. Týmto im chcem poďakovať a dávam pred nimi klobúk dole. V Štítniku sme nastúpili deviati a dohrávali ôsmi a dostali sme 10 gólov. V tomto zápase bola názorná ukážka, ako futbal v okrese funguje, keď niekto môže všetko a iní nič. Delegátom zápasu bol p. Drenko a vôbec nič sa neudialo keď ich hráč (hostí) samovoľne zišiel z ihriska a po polčase prišiel na miesto neho náhradník, ako keby boli striedali. Nič sa neudialo! Ľutujem, že sme nezišli z ihriska a mali sme ísť domov. A nehovorím o neskutočných vulgárnostiach na adresu rozhodcov, najlepšieho strelca druhej triedy pána Miloša Galla, ktoré boli samozrejme nepotrestané.
    Máme parádne ihrisko, máme dresy, tepláky, ktoré som spolu s bratom kúpil za vlastné peniaze, tričká, lopty a dobrých ľudí, ktorí sa o futbal starajú. Mužstvo máme prestarlé a pomýšľali sme aj na to, že skončíme, lebo keď som ešte hral aj ja obrana, mala pomaly 250 rokov.
    Odišli nám chlapci zo Smolníka, nakoľko si doma založili klub. Tiež nám pomohli v ťažkých chvíľach, za čo im z tohto miesta ďakujem.
    Do budúcna urobíme všetko preto, aby sme neskončili ako Dedinky, Vlachovo, Slavošovce, hoci nemáme od toho ďaleko.

Ako prebiehala zimná príprava ?

  • Absolvovali sme sústredenia na Dobšinskej Maši , wellness na Prednej Hore a tri dni v Slovenskom raji. Zúčastnili sa ich však iba starší hráči, z mladých prišiel iba jeden. Zimná príprava ani nebola, veľa hráčov hrá v zime hokej a kondíciu naháňa takto.

V akom zložení pracuje výbor FK Pača ?

  • Predseda: Ladislav Zagiba, vedúci mužstva Ján Toplanský, pokladník Martin Bernát.

Doterajšie výsledky v ročníku 2016/2017:

Jeseň
ŠK Baník Štítnik – Pača 4:2
Pača – Rakovnica 3:1
Čoltovo – Pača 1:1
Pača – Jovice 1:2
G. Poloma – Pača 2:0

        

FK Baník Štítnik – Pača 10:0
Pača – Lipovník 1:7
Ml. Brzotín – Pača 0:4
Pača – Krh. Podhradie B 2:4

Jar
Pača – ŠK Baník Štítnik 2:1
Rakovnica – Pača 0:3

Káder: Pavol Lenkey – Milan Cmorik, Jaroslav Sústrik, Ivan Šoltés, Maroš Slávik, Matej Zagiba, Róbert Adam, Ľubomír Gajdoš, Ľuboslav Ivančo, Patrik Köteles, Ján Lenkey, Ján Bocko, Jozef Liška, Oliver Pačay, Martin Slávik, Tomáš Gonos, Ladislav Zagiba, Michal Richvajs, Michal Tóth, Jakub Pisár

Najstarší hráči: Jaroslav Sústrik, Ladislav Zagiba (obaja 50 rokov).

Pripravil Ing. Štefan Tomášik

 

Čítať 2337 krát Naposledy zmenené utorok, 18 apríl 2017 18:11

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!