štvrtok, 22 jún 2017 13:41

Ladislav Dávid, tréner MFK Rožňava: Urobíme všetko preto, aby sme sa na naše účinkovanie v 3. lige pripravili čo najlepšie

Napísal(a) MG od
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Ladislav Dávid, tréner MFK Rožňava: Urobíme všetko preto, aby sme sa na naše účinkovanie v 3. lige pripravili čo najlepšie Zdroj: profutbal.sk

MFK Rožňava dospelých dosiahla v uplynulom ročníku viac ako pekný úspech v majstrovskej súťaži IV. ligy JUH, ktorý organizuje Východoslovenský futbalový zväz. Veľa rokov ubehlo, čo predchádzajúce rožňavské futbalové kluby bojovali v II. najvyššej slovenskej súťaži, ale dlho sa neohriali a klesali vždy nižšie a niížšie. Aj v reorganizovanej IV. lige ktovie aké výsledky nedosahovali a viac sa tešili z úspechov, ktoré dosiahli v Slovenskom pohári, alebo v prípravných zápasoch s celkami najvyššej súťaže.

Preto ciele nového vedenia MFK Rožňava od vlaňajška boli smelé, ale celou futbalovou verejnosťou sledované. Kvalitu mužstva preveril najmä celok MŠK Žilina (1:3), niekoľkonásobný majster Slovenska, ktorého žreb priradil Rožňave v súboji, ktorý si prišlo do Rožňavy pozrieť okolo 4500 divákov. Futbalisti i vedenie mužstva, ktorého majiteľom od roku 2015 je Michal Domik, si v ročníku 2016/2017 dalo tajný cieľ pokúsiť sa o postup do vyššej súťaže.

david l obfzČo na túto úlohu povedal dnes tréner futbalistov dospelých Ladislav Dávid: "Do sezóny sme vstupovali s jasným cieľom, a to držať sa v tabuľke 4. ligy čo najvyššie, čo sa nám od úvodu súťaže aj darilo. Prvú prehru sme utrpeli až v 10. kole na pôde Kalše. Po jesennej časti sme zimovali na prvom mieste, čo nás neuspokojilo a na druhú polovičku sezóny sme sa dôsledne pripravili. Koniec sezóny bol pre nás veľmi náročný, pretože sa nám nevyhýbali zranenia a chuť po víťazstve v súťaži nám akoby zväzovala nohy. No v posledných zápasoch sme sa zomkli a aj za veľkého prispenia našich perfektných fanúšikov, ktorí nás povzbudzovali vo veľkom množstve nielen na domácich zápasoch, ale aj na tých vonku, sme dokázali to, čo už v našom regióne dávno nebolo, a to, že futbal v Rožňave bude opäť treťoligový. Do novej sezóny nám však veľa času nezostáva, musíme si oddýchnuť a doliečiť všetky zranenia čo najskôr, pretože sa príprava v našom klube začína už 4. júla. Urobíme všetko preto, aby sme sa na naše účinkovanie v 3. lige pripravili čo najlepšie a mohli potešiť našich skvelých fanúšikov." 

Na záver si pripomeňme výsledky MFK Rožňava v uplynulom ročníku IV. Ligy: 

MFK Veľké Kapušany 

Družstevník Parchovany

 MFK Sobrance

OSK Rudňany

Gelnica

Geča

Krásnohorské Podhradie

Hrabušice

voľno

Kalša

Medzev

Krompachy

Veľký Folkmar

Čaňa

Strážske

8:1 6:0 1:1 2:1 2:1 1:0 3:2 1:1   0:1 3:2 0:4 3:0 1:0 5:1
6:0 10:0 0:0 5:0 1:0 2:0 2:1 3:0 2:3 3:1 0:0 14:0 2:0 2:0

 

Čítať 2885 krát Naposledy zmenené piatok, 23 jún 2017 14:46

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!