piatok, 04 august 2017 23:46

MFK Dobšiná odstúpil z futbalovej súťaže V. ligy

Napísal(a) Ing. Štefan Tomášik
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Predtým, než sa začnú "naostro" majstrovské zápasy V. ligy K – G skupiny dospelých a VI. futbalovej ligy ObFZ Rožňava, pripravili sme pre vás niekoľko zaujímavých postrehov z futbalového diania v ostatných dňoch na Gemeri. Prostredníctvom nášho iniciatívneho spolupracovníka Ing. Štefana Tomášika sa dozvieme o niektorých zaujímavých prestupoch hráčov, mená rozhodcov, ktorí sú delegovaní na 1. kolo VI. ligy, zánik organizovaného futbalu v Dobšinej,

letnú prípravu Revúcej, prípravný zápas Gemerskej Hôrky, či možnosť Rimavskej Soboty o návrat do II. ligy. V závere sa dozvieme o Memoriáli v Rožňavskom Bystrom, ktorý počas letnej prestávky každoročne usporadúva domáci futbalový klub Baník.  

Tatran Betliar:  Nové posily: Hricko, Marciš (obaja z Vlachova)  

Polom Gemerská Poloma: posilnili: Valko, M. Pitoňák, Schvarz (všetci z Vlachova)   

FO Vlachovo - Posily: J. Gelda, P. Revay (obaja z Dobšinej)   

MFK Dobšiná - Odišli: Martinko, Majerčák (obaja FK Ďurčiná),  Revay, J. Gelda (obaja Vlachovo), Barnák, Gallo (obaja Vyšná Slaná).  

Ďalšie prestupy:   

Braňo Kuzma z Honiec,  Ondrej Skokan z  G. Hôrky – obaja prestúpili do Smolníka. Štefánik z Plešivca, M. Molnár z Rožň. Bystrého obaja do ŠK Baník Štítnik. M. Laven  z Gem Hôrky do Plešivca, Prónyai – K. Podhradie – Malá Ida,  Almáši – K. Podhradie – Čaňa, Bodnár z G. Hôrky do Jesenského, Csakó – K. Podhradie – Jablonov n/T.  

MFK Dobšiná odstúpila z V. ligy 

Dôvodom je úzky káder. Dvaja hráči odišli za prácou do vzdialeného okresu, niektorí domáci hráči odmietli štart za Dobšinú v novej sezóne. Túto situáciu potvrdila aj ŠTK VsFZ, ktorá vo svojej Úradnej správe č.5 z 4.8.2017 v bode 7. uvádza: "ŠTK berie na vedomie odhlásenie družstva dospelých MFK Dobšiná z V. L KG. Súperi vo vyžrebovaní majú voľno". 

Rozhodcovia delegovaní na 1. kolo VI. ligy:  

Gallík, Martinko, R. Drenko, L. Gyenes, Šimčák, Farkaš, Molnár, Martinko, Mikulec, Uharček, R. Farkaš, Raši, T. Gyenes, Iglai, Ször, D. Poťmák, Šalamon, J. Gyenes, Marton, Nemčko.   

Letná príprava MFK Revúca  

Revúca – Tisovec 2:1, góly za MFK Revúca: Faško 2  

Zostava MFK Revúca: Smerek (Opiela) - Majerčík, T. Urc, Krajňák, Slovák, Máté, Kožička (Lunter), Šestina, Ganaj, Bystrán, Faško. 

Turnaj v Hnúšti 

Zápas Revúca – Jesenské 1:9, gól za MFK Revúca: Smerek.  

Zostava MFK Revúca: Opiela -  T. Urc, Gömöri, Ladika, Antal, Máté, Šestina, Slovák, Faško, Lunter, Smerek  

Zápas Revúca – Hnúšťa 1:2, gól za MFK Revúca: Šestina  

Zostava MFK Revúca: 

Smerek -  T. Urc, Slovák, Ladika, Antal, Máté, Kožička, Šestina, Faško, Lunter, Opiela (Gömöri)  

Revúca – Lubeník 0:0 

Zostava MFK Revúca: Smerek (Opiela) - Majerčík, T. Urc, Šifra (Haister), Krajňák, Šestina, Furman, Miľo, Antal, Slovák, Bystrán (Lunter)  

Revúca – Hnúšťa 6:0, Góly: Bystrán 2, Lunter, Máté, Kožička, Faško  

Zostava MFK Revúca: Smerek - Majerčík, T. Urc, Krajňák, Slovák (Kožička), Máté, Furman, Šestina, Ganaj, Bystrán (Haister), Lunter (Faško)  

Prípravný zápas

FK Gemerská Hôrka – Poproč 2:1,  góly: Gyurán, Hruška

Zostava G. Hôrky: Asztaloš - V. Kováč , Kardoš, Vávra, S. Kováč – Hruška, J. Kovács,  Kulik, Farkaš – Karasz, Gyurán, striedali: C. Váradi , Laven,  Fazekaš, tréner  Vladislav Vávra  

Zo zápasu G. Hôrka – Poproč, foto: Alexander Ambrús  

msk rimavska sobota 1Rimavská Sobota bola oslovená o možnosť hrať II. ligu 

Po tom, čo futbal skončil vo futbalovom klube VSS Košice, bol ako náhradný klub oslovený o návrat do 2. ligy klub MŠK Rimavská Sobota. Žiaľ, klub nemá trénera s licenciou platnou pre 2. ligu a tak hrá 2. ligu Nové  Mesto n/ V., lebo zväz  R. Sobote výnimku neudelil.  

MŠK Rimavská Sobota 

Prišli: Saša Lovyniuk, Bencze Mészáros, Erik Miklovič,  Marcel Jass, Miladin Vujoševič, 

Odišli:  Mazur, Vasilko, Sekulič, Pascarenco, Kuridze, Fajčík, Lačarak , Mikheiev. 

Ing. Štefan Tomášik

Memoriál Jána Babiča, Petra Urbana a Miroslava Lindáka 

Každoročne futbalový klub Baník Rožňavské Bystré počas letnej prestávky usporadúva Memoriál Jána Babiča, Petra Urbana a Miroslava Lindáka, ktorí ako mladí futbalisti tragicky zahynuli pri výkone svojho povolania. Tak tomu bolo aj v sobotu 29. júla 2017, keď pozvali susedné futbalové kluby z Honiec, Rakovnice a nováčika VI. ligy FK Baník Štítnik. Posledne menový klub v zaujímavom finálovom súboji s domácimi futbalistami si za víťazstvo 4:1 v Memoriáli prevzal aj jeho tradičný pohár. Toto futbalové podujatie podporili tiež sponzori zaujímavými cenami, ktoré venovali do tomboly. Pre nováčika to bola zároveň dôležitá previerka do súťažného ročníka VI. ligy. Turnaj bol dobre zorganizovaný a mal slušnú úroveň. Škvrnou turnaja bola nevraživosť medzi hráčmi Štitníka a Honiec. Nižšie priložené fotografie sú z finálového zápasu Rožňavské Bystré - FK Baník Štítnik.

FOTOGRAFIE Z MEMORIÁLU

 

 

 

Čítať 2362 krát Naposledy zmenené pondelok, 07 august 2017 09:35

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!