štvrtok, 31 august 2017 14:29

Adrián Szaniszló: Máme morálnu povinnosť opäť vzkriesiť futbal v Plešivci

Napísal(a) Ing. Štefan Tomášik
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)
Adrián Saniszló, FK Plešivec Adrián Saniszló, FK Plešivec Foto: Štefan Skokan

V Plešivci v novom ročníku majstrovstiev rožňavského okresu obnovili futbalovú tradíciu. Naposledy klub účinkoval v 2. triede, predsedom bol Róbert Kováč. Do kádra sa v lete vrátil skúsený hráč Adrián Szaniszló a hráči, ktorí pôsobili v iných kluboch, keď v Plešivci nebol futbal. Náš spolupracovník Ing. Štefan Tomášik nám prináša rozhovor s Adriánom Szaniszlóm (na snímke).

 

1. Čo vás viedlo k obnove FK Plešivec?

  • Ako som už uviedol v inom denníku, že sme zruinovali plešivecký futbal. Ak je tomu tak, máme morálnu povinnosť ho opäť vzkriesiť. Po dlhšej dobe, putovaní cez Krásnohorskú Dlhú Lúku a Bohúňovo, sme dospeli k spoločnému názoru, že je asi všeobecná vôľa vrátiť sa do Plešivca a hrávať doma. Nie všetci prišli a nie každý kto to sľúbil, sa aj vrátil. Napríklad Ondrej Skokan, ale je to jeho vôľa a on vie, že prečo nie. Radi by sme ešte získali Róberta Kováča, Martina Havrlenta a Dominika Kakalejčíka, ale on má na vyššiu súťaž. Vrátil sa staronový tréner pán Štefan Ször a do výboru pribudol Ján Šofranko i ja.

2. S akým cieľom idete do súťaže?

  • Ideme s cieľom zabaviť sa, zašportovať a pritiahnuť divákov do hľadiska. Úvodný domáci zápas sledovalo hodne ľudí, teda ideme správnym smerom. Postupové ciele si nedávame, bude ako bude, chceli by sme vyhrávať ako každé mužstvo.

3. Ako je na tom mužstvo po hernej stránke, neprejavil sa výpadok u niektorých hráčov?

  • V mužstve sa pokúšame skĺbiť skúsenosť s mladíckou dravosťou, teraz nás už mrzí, že sme neoslovili Vladislava Vávru, káder máme široký, takže sme spokojní.

4. Ako často mužstvo trénuje?

  • Mužstvo trénuje voľnejšie dvakrát týždenne v pondelok a vo štvrtok. Na tréningu sa hráva, ale to sa iste zmení v zimnej príprave.

5. Ako hodnotíš doterajšie odohrané zápasy?

  • Štart nám vyšiel, máme 6 bodov, ale hra ešte nie je tá pravá. Verím, že sa zlepšíme a aj strelecky sa nám bude viac dariť. Mrzí červená karta Lavena, ale to je ešte tá nerozvážnosť. Na druhej strane jemu bratovi Zolovi to sype, tak dúfajme, že to pôjde aj ďalej. Podarilo sa nám vďaka obci konsolidovať rozpočet, ďakujeme Milanovi Demkovi a jeho firme BEDE a za podporu každému fanúšikovi. Naozaj bolo milé to povzbudzovanie v domácom zápase.

Pripravil Ing. Štefan Tomášik, foto: Štefan Skokan

 

 

Čítať 1652 krát Naposledy zmenené sobota, 02 september 2017 13:24

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!