nedeľa, 01 október 2017 14:13

Na konferencii hasičských jednotiek v Martine aj zástupcovia z Gemera

Napísal(a) Gabriela Jakubecová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Dobrovoľná požiarna ochrana SR (DPO SR), Hasičský a záchranný zbor SR (HaZZ SR), Technická univerzita vo Zvolene, Drevárska fakulta, Katedra protipožiarnej ochrany zorganizovali Konferenciu HASIČSKÉ JEDNOTKY 2017, ktorá sa uskutočnila v sobotu 30. septembra 2017 v Spojenej škole v Martine. Na tejto konferencii sa zúčastnili aj štyria členovia z DHZ Jelšava. Okres Revúca zastupovali aj dobrovoľní hasiči z Muráňa. Hlavnou témou konferencie bolo „vyhlásenie poplachu, výjazd a doprava na miesto zásahu“.

Ďalšími okruhmi boli: Prijatie správy o udalosti, vyhlásenie poplachu a výjazd. Doprava na miesto zásahu, povinnosti strojníka a členov hasičskej jednotky, BOZP. Vedenie predpísanej dokumentácie hasičskej jednotky.
Prvým prednášajúcim bol Mgr. Ing. Ivan Chromek, PhD, člen Prezídia DPO SR, ktorý poukázal aj na problémy, ktoré treba riešiť v rámci danej témy.
Ďalšími prednášajúcimi boli príslušníci HaZZ SR, ktorí poukázali na činnosť profesionálnych jednotiek v spolupráci s dobrovoľníkmi a vedenie dokumentácie v jednotkách.
Na záver tejto časti nasledovala diskusia.
Po prestávke sa prezentovali firmy, ktoré vyvíjajú programy, aby uľahčili prácu v rámci spojovej služby. Na chodbe školy sa prezentovali firmy, zaoberajúce sa predajom hasičskej techniky, výstroje a výzbroje.
Po skončení konferencie sa dobrovoľní hasiči z Jelšavy, Muráňa spolu s kolegami z Čiernej Lehoty, Slavošoviec a Rožňavy presunuli do Martina – Priekopy, kde bol Priekopský deň, na ktorom sa podieľali aj dobrovoľní hasiči z Priekopy. V rámci tohto dňa boli rôzne súťaže, do ktorých sme sa aktívne zapojili.
Bol to príjemne strávený deň, spojený so vzdelávaním, ale aj so zábavou. Deň, kedy sa stretli hasiči. Deň, kedy sa zasa potvrdilo, že hasiči sú jedna veľká rodina aj napriek vzdialenosti.
Gabriela Jakubecová

 

 

 

Čítať 1972 krát Naposledy zmenené streda, 04 október 2017 09:36

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!