sobota, 27 október 2018 15:24

Pätnásťročná je už činnosť Klubu učiteľov - seniorov v Rožňave Doporučený

Napísal(a) J. Dávid
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Členovia klubu - jubilanti na jednom zo stretnutí seniorov. Členovia klubu - jubilanti na jednom zo stretnutí seniorov. Archív J. D.

V Rožňave, pravdepodobne ako jediné združenie bývalých pedagógov a vychovávateliek na Slovensku, funguje od marca 2003 na základe ich dobrovoľnosti Klub učiteľov - seniorov. Je to z príležitosti Dňa učiteľov (28. marec) a tiež z príležitosti Medzinárodného dňa učiteľov (5. október). Tieto naše priateľské stretnutia vždy prídu pozdraviť žiaci ZŠ akademika Jura Hronca v Rožňave so svojím krátkym, ale dojímavým programom. Prítomní učitelia si zaspomínajú na svoje aktívne pôsobenie v školách pred mnohými rokmi, vzájomne sa potešíme svojou prítomnosťou. I keď niektoré školy (ZŠ) zabudli na svojich bývalých kolegov a kolegyne, na našich stretnutiach panuje vždy dobrá nálada, srdečné úsmevy i úprimné blahoželania k životným jubileám našich členov.

Melódie harmoniky jedného z našich členov vyprovokujú prítomných k spevu, najmä starších ľudových piesní. Aj tým si pripomíname časy našej zašlej mladosti a aspoň na krátky čas zabudneme na naše “starecké” a zdravotné problémy, ktoré nás neobchádzajú. Aj napriek tomu nechýbajú zo strany našich členov kritické vyjadrenia na súčasnú alarmujúcu situáciu v našom školstve.

rv kus IMG 20181026 151005 2O aktívne fungovanie nášho klubu sa starajú členovia organizačného výboru, ktorý je zložený zo zástupcov materských, základných i stredných škôl na území Rožňavy s vyučovacím jazykom slovenským i maďarským. Dušou a jednou zo zakladateliek klubu je jeho terajšia predsedníčka Mgr. Kvetka Nagyová, ktorá veľmi dbá na to, aby sa naše stretnutia niesli v dobrej nálade. Sme úprimne radi, že o našu činnosť prejavuje záujem aj Mestský úrad v Rožňave. Jeho zástupcovia sa pravidelne zúčastňujú na našich stretnutiach, najmä prímátor mesta p. Burdiga, Mgr. Kemeny a Ing. Lach. Pri príležitosti 15. výročia založenia nášho klubu všetci zakladajúci členovia dostali od primátora mesta Ďakovné listy. Tešíme sa, keď na stretnutie prídu aj viac ako 80 – 90-roční naši kolegovia. Spomíname aj na tých, ktorí už od nás odišli navždy do večnosti. Mnohých navštevujeme aj v zariadeniach pre seniorov, ale aj tých, ktorí sú pre chorobu pripútaní na lôžko. Teší nás aj to, že sa k nám hlásia i noví dôchodcovia, ktorí o naše stretnutia majú záujem. K stálemu skvalitňovaniu našej činnosti smerujú aj slová našej predsedníčky, povedané na poslednom našom stretnutí pre spokojnosť našej členskej základne, ktorá je takmer 50 členná.

Mgr. Ján Dávid,
člen klubu

 

Čítať 1281 krát Naposledy zmenené pondelok, 29 október 2018 14:16

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!