streda, 14 február 2024 11:48

Členovia ZO JDS v Revúckej Lehote oslavovali "STRIEBORNÉ" výročie Doporučený

Napísal(a) Margita Mladšia
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Členovia ZO JDS v Revúckej Lehote oslavovali svoje 25. výročie založenia. 7. februára 2024 hrali v obecnom rozhlase pozdravnú reláciu, ktorá patrila ZO JDS v našej obci, keď si na slávnostnom stretnutí pripomenuli 25 rokov od jej založenia. V sále KD sa zišli jej terajší členovia, aby pospomínali a oslávili túto veľkolepú údalosť.

Mgr. M. Mladšia, terajšia predsedkyňa, privítala prítomných seniorov, osobitne hostí, a to Mgr. Z. Nosáľovú, prednostku OÚ Revúca, Ing. M. Brdárskeho, predsedu OO JDS Revúca, E. Igriciovú, tajomníčku OO JDS Revúca,  L. Benediktyovú, starostku obce a R. Hrivnáka, zástupcu starostky obce.

Prvá časť patrila hodnoteniu práce za r. 2023, ktore odznelo v podanej správe o činnosti a hospodárení organizácie. Druhá časť bola slávnostnejšia. 25 rokov činnosti a celú históriu, velmi podrobne a zodpovedne podal  Mgr. Ondrej Belica, vtedajší starosta obce, čo si prítomní s veľkým záujmom vypočuli. Konštatoval, že zo zakladajúcich členov sú 3 žijúce členky: Perla Mladšia, predsedkyňa, Lidka Gažúrová, kronikárka a Anička Stanková. Dve z nich boli prítomné aj na oslave. Vysoko hodnotil ich zásluhu na činnosti a vzniku organizácie. Lidka Gažúrová je doteraz veľmi aktívnou členkou, keď stále zodpovedne vedie kroniku, ktorú si mnohí prítomní so záujmom prezreli.

Predseda OO JDS odovzdal Pamätný list  a zároveň poďakoval za dobrú prácu našim seniorom.  Rovnako kladne ohodnotila výbornú spoluprácu aj p. starostka obce a  pozdravila aj krásnymi kyticami. Slová vďaky za prácu a dobrú spoluprácu vyjadril aj bývalý p. starosta MVDr. J. Šeševička.

Vďaka štedrým sponzorom, jubilantke, členom výboru ZO bolo bohaté občerstvenie, ako "na striebornej svadbe". Bolo veselo, ked do tanca i na počúvanie zahral p. Milan Klimek, ktorý navodil výbornú náladu končiacich sa Fašiangov.

Text: Mgr. M. Mladšia

Foto: Ing. I. Pavláková

 

Čítať 346 krát Naposledy zmenené štvrtok, 22 február 2024 16:06

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!