piatok, 26 jún 2015 13:58

Prvýkrát v histórii spoločne - dôchodcovia Rožňavského Bystrého zabávali kolegov Rakovnice a Rudnej

Napísal(a) Želmíra Gonosová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

rb bavili 1aV sobotu 20. júna 2015 sa v Rožňavskom Bystrom uskutočnila spoločná akcia členov Základných organizácií JDS Rožňavského Bystrého, Rakovnice a Rudnej pod názvom „Bystré baví Rakovnicu a Rudnú“. Členovia týchto troch obcí sa takto spoločne prvýkrát stretli a bolo to stretnutie nielen kultúrne, ale aj súťažné. 
Stretnutie sa malo uskutočniť vonku pred budovou Základnej školy, kde „bystränskí jednotári“ od rána pripravovali prostredie, aby spríjemnili túto akciu a kde rozvoniaval guláš, ktorý mal pod patronátom František Gelda. Ale darmo človek mieni, počasie sklamalo a po obede nastal zhon, lebo začalo pršať a všetko sa muselo presťahovať do Kultúrneho domu. 
Ale ani nepriaznivé počasie, ani celkom nepripravené prostredie nezabránili členom ZO JDS, aby svoj zámer uskutočnili. 
Všetkých prítomných, korí sa zúčastnili v hojnom počte, privítal predseda ZO JDS v Rožň. Bystrom Ing. Tibor Barna. Prítomných pozdravila aj DFS Bystränky so svojím kultúrnym programom, ktorá prítomných nabudila na ďalšiu zábavu, dobrú náladu a zanechala radosť v srdciach. 
Po ich vystúpení začala súťaž – vedomosti „jednotárov“ nielen o histórii, ale aj o súčasnosti svojich obcí. Vytvorili sa trojčlenné

družstvá a začalo súťaženie, kde dokázali, že im nie je ľahostajné dianie v obciach, ale ukázali sa aj ako športovci, a to kopom na malú bránku. Ostatné športové súťaže sa nemohli v kultúrnom dome uskutočniť. Porotcami boli starostovia z týchto obcí, ktorí vyhodnotili súťažné otázky a víťazmi sa stali „Bystrania“ s počtom 41 bodov, na druhom mieste skončila ZO JDS Rakovnica s počtom bodov 29 a na treťom mieste ZO JDS Rudná s počtom bodov 27. 

Po ukončení súťaže sa podával chutný guláš a malé občerstvenie. 

Predseda ZO JDS R. Bystré Ing. Tibor Barna sa poďakoval všetkým prítomným, poďakoval sa starostke obce Rožňavské Bystré Želmíre Gonosovej sa spoluprácu a sponzorstvo a starostom z Rakovnice Ľubošovi Leštákovi a z Rudnej Júliusovi Kerekešovi za účasť. O ďalších aktivitách dôchodcov informoval predseda OO JDS Rožňava Mgr. Ladislav Fábian, kde sa pripravuje ďalšie spoločné stretnutie – turistický výstup v Rakovnici a v septembri športový deň v Rudnej.
Výnimočné popoludnie ďalej plynulo nielen slovom, ale aj hudbou a spevom, lebo hrania sa ujali domáci harmonikári Ondrej Leng a Ján Dávid. Nálada gradovala nielen pri slovenských, ale aj maďarských pesničkách. 
Dôchodcovia opäť dokázali, že aj v ich veku si vedia nájsť spoločnú reč a tešia sa už na ďalšie stretnutia. My im prajeme do ďalších vydarených akcií veľa zdravia, elánu, aby im nevyhaslo nadšenie pre všetko dobré a krásne.
Tešíme sa na stretnutia s nimi.

Želmíra Gonosová,
starostka obce Rožňavské Bystré
Foto: Dr. Jozef Sabo

[cincopa A0MAurMzyv7q]

 

 

 

Čítať 2213 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:42

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!