×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/revuca/jds/tri
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/revuca/jds/tri
piatok, 13 september 2013 16:33

Tunel pod Homôlkou je miestom stretávania sa aj gemerských seniorov

Napísal(a) Zuzana Homoliaková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Okresný turistický zraz seniorov okresu Rožňava – prechod tunelom pod Homôlkou zo slavošovskej strany do magnezitovského chotára zorganizovali obec Slavošovce a ZO JDS Slavošovce. V Slavošovciach privítal účastníkov OTZS starosta obce a poslanec VÚC Košického kraja Ján Bašták, predseda OO JDS Ján Nemčko a Milan Sajenko, ktorý prítomným podal odborný výklad v Pamätnej izbe P. Dobšinského. Pred vstupom do 2400 m dlhého tunela oboznámil s históriou budovania tunelov pod Homôlkou a viaduktom, ktoré začali budovať v roku 1941 a ktoré sa stali významnými technickými artefaktami.
Členovia predsedníctva OO JDS v Revúcej, zástupcovia mikroregiónu Magnezit – starosta obce Chyžné Ján Greguš, starostka obce Magnezitovce Helena Šeševičková a zamestnanci OcÚ pripravili pre seniorov OTZ občerstvenie. Prítomných účastníkov prechodu tunelom pod Homôlkou privítala predsedníčka OO JDS Zuzana Homoliaková a vyslovila presvedčenie, že takéto spoločné turistické akcie budú sa organizovať i v budúcnosti, aby sa priateľské vzťahy utužili. Po krátkom

oddychu a posilnení občerstvením sa vy brali na spiatočnú cestu tunelom. K rožňavským seniorom sa pripojili i členovia OO JDS Revúca.

Na slavošovskej strane v zaujímavo a nápadito vybudovanom oddychovom areáli s rôznymi prístreškami a atrakciami privítala turistov kultúrnym programom spevácka skupina Lehoťanka. Pripravený chutný baraní a klasický guláš chutil všetkým. Každý účastník prechodu tunelom dostal zaujímavý a vtipný „Účastnícky list za prechod tunelom pod Homôlkou“.
Zuzana Homoliaková
Foto: Lenka Krušinová

Čítať 2180 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:52

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!