pondelok, 24 marec 2014 19:41

V Dennom stacionári v Rakovnici si pripomenuli MDŽ a zagratulovali aj svojim oslávenkyniam

Napísal(a) Mgr. Erika Gallová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

rak img 7426aDňa 6. marca 2014 sa v Dennom stacionári pre seniorov v Rakovnici za spolupráce s Obecným úradom konala oslava na počesť všetkých našich žien. Stretávame sa každý deň, no významnejšie akcie by nebolo vhodné nechať nepovšimnuté širšou verejnosťou. Akcia MDŽ sa začala o 10: 00 hod.
Spomeniem aj niečo z histórie tohto významného dňa. Nápad oslavovať Medzinárodný deň žien vznikol na Medzinárodnej ženskej konferencii v roku 1910, ktorá sa konala v Kodani. Ako dátum tohto sviatku určili 8. marec na počesť veľkého štrajku 40 000 newyorkských krajčírok z textilných tovární, ktorý sa konal v roku 1908. 
Jeden z našich klientov pán Ján Molnár, vzdal úctu klientkám, tým že zasponzoroval prípravu segedínskeho gulášu. Zároveň sa na nej aj podieľal.
Na začiatku som všetkých uvítala a ženám som popriala všetko dobré k ich dňu. Osobitne som privítala pána starostu Ľuboša Leštáka, ktorý predniesol príhovor. Zároveň každej žene osobne podaroval krásny kvet.

Nasledovali gratulácie našim oslávenkyniam pani Helene Heflerovej a Zuzane Fabiánovej, ktoré slávili narodeniny. Priniesli chutné a sladké občerstvenie. Zaspievali a zaželali sme im všetko najlepšie, hlavne nech sú

zdravé a šťastné.


Kým sa pán Ján Molnár venoval vareniu, ja som klientom pripravila kávičky. Pri ich popíjaní sa mohli spokojne porozprávať. Málokedy majú možnosť stretnúť sa takto pokope.
Kuchár dokončil varenie a mohlo sa podávať na stoly. S chuťou sme sa pustili do jedenia. Chválou sa nešetrilo. Boli sme radi a spokojní, že všetkým chutilo. Segedínsky guláš sa podaril a tí čo sa podieľali na jeho príprave mali veľmi dobrý pocit. Spokojnosť bola čitateľná aj na tvárach ostatných.
Článok, foto: Mgr. Erika Gallová 

Čítať 1930 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:56

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!