nedeľa, 16 november 2014 20:25

V Ochtinej sa navždy rozlúčili s Jánom Nemčkom, predsedom OO JDS v Rožňave

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(5 hlasov)

nemcko jan ochtinaNa cintoríne v Ochtinej sa 13. novembra 2014 navždy rozlúčili s Jánom Nemčkom, ktorý zomrel vo veku 71 rokov. Nad rakvou nebohého sa lúčili okrem najbližších príbuzných a členov rodiny aj členovia Okresnej organizácie Jednoty dôchodcov na Slovensku v rožňavskom okrese, ktorej až do skonania bol jej predsedom

Ján Nemčko sa narodil 10. februára 1943. Po aktívnom živote po odchode do dôchodku svoj voľný čas venoval svojim rovesníkom dôchodcom. V r. 1995 založil miestnu organizáciu Jednoty dôchodcov na Slovensku v mieste bydliska. V r. 2009 sa stal predsedom Okresného výboru Jednoty dôchodcov v Rožňave. Bol aj aktívnym členom Krajského výboru Jednoty dôchodcov v Košiciach. Úlohy vyplývajúce z jeho funkcií často riešil aj na Ústrednom výbore jednoty dôchodcov na Slovensku v Bratislave. 

Miloval bohaté ľudové tradície Gemera a usiloval sa o ich uchovanie pre budúce generácie. 

jeho menom zostane nerozlučné spätá história takých akcií, ako sú športové hry pre dôchodcov uskutočnené v Brzotíne, Betliari, Dobšinej, na Strelnici

 v Rožňavestretnutia spevokolov dôchodcovspoločné výlety do Vysokých Tatier, do Ochtinskej aragonitovej jaskyne, turistické stretnutia seniorov v DobšinejSlavošovciach i v Betliari.

So zosnulým predsedom OO JDS v Rožňave sa pri jeho katafalku rozlúčila členka OO JDS v Rožňave pani Rozália Tóthová. V smútočnej rozlúčke o. i. povedala: "S pocitom veľkého smútku stojíme nad rakvou nášho drahého zosnulého, aby sme ho vyprevadili na poslednej ceste, po ktorej sa vybral po krátkej chorobe. Je nad moje sily vyjadriť slovami žiaľ a smútok, ktorý prechovávajú v srdciach jeho najbližší nad touto stratou. Pripadla mi dnes teda veľmi ťažká úloha v mene všetkých členov Jednoty dôchodcov v Rožňavskom okrese  navždy sa rozlúčiť s človekom, uzavrieť kapitolu jeho pozemskej púte, jeho života. Života  jedného skromného, ale zásadového človeka. Človek, ktorý sa vedel vo svojom živote tak nezištne  rozdávať, ktorý verejným veciam venoval toľko úsilia a voľného času by si právom zaslúžil, aby aspoň čas bol k nemu štedrý. No nestalo sa tak. Neúprosný zákon prírody uplatnil svoje práva bez ohľadu na naše želania a potreby. Odišiel spomedzi nás jeden z tých, ktorý nemôžu upadnúť do zabudnutia. Všetko kultúrne dianie týkajúce sa dôchodcov v okrese Rožňava sa po dlhé roky spája s jeho menom. Ako predseda okresného výboru jednoty dôchodcov plnil veľmi zodpovedné úlohy, pracoval v oblasti, kde slovo človek znie obzvlášť dôstojne... Náš drahý predseda, lúčia sa s Vami  členovia Ústredného výboru jednoty dôchodcov na Slovensku. Lúčia sa s Vami členovia Krajského výboru Jednoty dôchodcov na Slovensku v Košiciach, lúčia sa s Vami členovia okresného výboru Jednoty dôchodcov na Slovensku v Rožňave. Zatváram knihu života nášho  milovaného zosnulého tak, ako ju zatvoril život sám. Lúčim sa s Vami v mene všetkých dôchodcov Rožňavského okresu a želám Vám pokojný večný odpočinok. Odpočívajte v pokoji."

Česť Vašej pamiatke!

 

Čítať 2944 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:59

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!