pondelok, 11 november 2013 16:38

Vidím nádhernú jeseň. Jeseň plnú vône a žltého lístia. Každučký, každý vstúpiť smie sem, ľahučko do kôry svoj život vpísať

Napísal(a) V.S.
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

„Taká nádherná jeseň“. Podobnú vetu sme počuli mnohokrát. Pohľad na stromy, ktorých lístie je sfarbené v zlatistých odtieňoch. Vôňa plodov, napĺňajúca človeka radosťou. Slovami básnika povedané:
„Vidím nádhernú jeseň. 
Jeseň plnú vône a žltého lístia. 
Každučký, každý vstúpiť smie sem, 
ľahučko do kôry svoj život vpísať.“ 

Existuje však jeseň života človeka, ktorá môže byť tiež prekrásne farebná. O to, aby takou skutočne bola, chceli sme sa pričiniť i my a uctiť si šediny tých, ktorí rokmi získanú životnú múdrosť a skúsenosti odovzdávajú mladej generácii.
Mesto Jelšava v spolupráci so Zborom pre občianske záležitosti pri Mestskom úrade v Jelšave pravidelne organizujú v mesiaci október podujatie pod názvom „Popoludnie úcty“. V stredu 16. októbra 2013 sa stretli pozvaní seniori vo veľkej sále Mestského domu kultúry v Jelšave. Jesenná dekorácia a príjemná atmosféra očarili v úvode stretnutia vyše stodvadsať prítomných seniorov. Slovami prejavujúcimi úctu a vďaku uviedla program tajomníčka ZPOZ -u Mgr. Marianna Gömöry. Následne sa slova ujal primátor mesta MVDr.

ImageThumb 2Milan Kolesár. Vo svojom výstižnom príhovore pozdravil všetkých seniorov, povzbudil ich hrejivými slovami úcty k jeseni života. Poďakoval predsedníčke Klubu dôchodcov a Jednoty dôchodcov v Jelšave Márii Miklovej za angažovanosť a prístup s akým sa seniori zapájajú do diania v našom meste. Privítal i vzácnych hostí členku predsedníctva OO JDS z Revúcej Teréziu Kolesárovú a podpredsedníčku Ing. Želmíru Rekenovú a odovzdal jej slovo. Pani podpredsedníčka pozdravila jelšavských seniorov. Zhodnotila prácu JDS z Jelšavy na vysokej úrovni. Pripomenula podujatie pre seniorov, ktoré sa pripravuje v mesiaci november v spolupráci s miestnou organizáciou a Mestom Jelšava. Spoločným prípitkom vyjadrili blahoželanie všetkým seniorom, ktorí sa v tomto roku dožili významných životných jubileí.

jel mus2aImageThumb 3V kultúrnom vstupe pozdravili dedkov a babičky deti z materskej školy. Aktuálny tanček s rekvizitou v podobe dáždnika, za zvuku dažďových kvapiek, pobavil všetkých prítomných.

Program nacvičili pani učiteľky Mgr. Gabriela Šestinová, Mgr. Slávka Benčková a Monika Smereková.
Potleskom na scéne privítali Jelšavčania i humoristu, ľudového rozprávača Jána Pisančina, známeho pod umeleckým menom Ander z Košíc s veselými príbehmi Piťa a Erži. Pánovi Pisančinovi bolo prostredie, v ktorom vystupoval dôverne známe z čias mladosti.
ImageThumb 12

Spestrením hovoreného slova bolo vystúpenie speváckeho dua ŠARM v podaní Janka Koščáka s manželkou. V podaní šarmantných spevákov zazneli skladby známych autorov a interpretov: Taká som, Čerešne, Mendosíno, Plavovláska, Júlia si čarovná a S úsmevom.

Podujatie i hudobno – zábavný program sa seniorom páčil, o čom svedčil i dlhotrvajúci potlesk a vyžiadaný prídavok od účinkujúcich.

Text: V.S., foto R.J.

 

 

Čítať 2169 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 11:02

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!