streda, 30 marec 2016 23:11

Téma Veľkej noc nechýbala ani v Dennom stacionári v Rakovnici

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V dennom stacionári pre seniorov v Rakovnici, sa seniori zúčastnili tradičného stretnutia „Veľká noc“ dňa 23. 3. 2016 (streda). Prípravy na Veľkú noc boli v plnom prúde. Na začiatku ako vedúca sociálna pracovníčka som privítala klientov a vysvetlila metodiku práce. Hlavnou tematikou dnešného dňa bola veľkonočná výzdoba. Klienti mali pripravené vopred vytlačené rôzne obrázky, vyfúkané vajíčka, ktoré si zo sebou priniesli a mali na základe svojej fantázie a vedomostí, informovanosti vyfarbovať. Metodika práce bola zvolená vhodne, o čom svedčia aj hotové diela.

Mohli si zvoliť akékoľvek kombinácie. Po vyfarbovaní typických veľkonočných symbolov, zhotovovaní veľkonočných zajačikov som určila dvoch klientov, ktorí vyrábali korbáče z prútia a jednu klientku, ktorá vyrábala veniec. Najprv si naukladali dostatočný počet prútia, ktorý potrebovali a začali pracovať. Po dokončení korbáčov a venca sa ich klienti snažili ešte doplniť rôznymi stuhami, kvietkami.
Metodika práce bola precíznosť, presnosť a tvorivosť. Klienti využívali na vyfarbovanie obrázok a vajíčok, fixky, lepidlo, gorálky, trblietky a stuhy. Po dokončení diel najstarší klient denného stacionár pán Bradáč predniesol príhovor na prichádzajúce sviatky hojnosti. Počas príhovoru klient poprial všetko dobré, pre naše klientky mnoho vody, aby boli čo najkrajšie a ako je už tradíciou každú jednu vyšibal. Po šibačke si zaslúžil aj výslužku.
Toto stretnutie sa nieslo v duchu dobrej nálady a harmónie. Všetci klienti sa sústredili, aby si vytvorili čo najkrajšie diela. Navzájom si pochválili svoje práce a tešili sa z nich. Po ukončení prác mali klienti ešte možnosť na voľnú diskusiu. Počas voľnej diskusii sa podával koláčik a káva. Každý klient denného stacionára odchádzal s úsmevom na tvári a s dobrým pocitom na srdci. Klienti si veľmi pochvaľovali artterapeutickú činnosť.
Mgr. Viktória Hegedűsová

 

 

 

Čítať 2092 krát Naposledy zmenené streda, 30 marec 2016 23:34

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!