štvrtok, 06 apríl 2017 21:34

UKÁŽ, ČO VIEŠ A NAUČ NÁS... Doporučený

Napísal(a) Margita Mladšia
Ohodnotiť túto položku
(3 hlasov)

Takýto je názov podujatia, ktoré uskutočnili členovia ZO JDS v okrese Revúca už štvrtýkrát. Bolo to 5.4.2017 a tentokrát sa konalo v priestoroch MsKS v Revúcej, s finančnou podporou BBSK. Organizátorom bola ZO JDS Revúca, P-OR JDS Revúca. Na podujatí sa prezentovalo celkom 15 ZO JDS a OZ ZP z Revúcej za celkovej účasti 182 prítomných. Okrem prilhásených účastníkov si akciu prišlo v priebehu dopoludia pozrieť aj veľa daľších návštevníkov.

Prezentujúci predvádzali a učili, ako si pripraviť napr. kraslice k blížiacej sa Veľkej noci rôznou technikou. 

Aj zo ZO JDS v Revúckej Lehote sa zúčastnilo viacero dôchodcov, z ktorých dvaja prezentovali svoju šikovnosť a tvorivosť. Ulinka Barišová pripravila krásne "pozdravy - blahoželania", ktorými okrem iného pozdravujeme aj našich jubilantov na členských schôdzach, tiež korálky a ďalšie iné ozdobné dekorácie z látok a papiera. Anička Sitárová sa prezentovala "kelimovými" nástenkami a tiež krásnymi vyšívanými obrazmi.

Okrem toho niektorí účastníci na podujatí vyrábali rôzne korálky a výšivky. Pripravené bolo veľkonočné prestieranie aj s typickými veľkonočnými dobrotami, či už mäsovými, alebo cukrárenskými sladkosťami. Nechýbali ani tvorivé ruky maľbou na sklo, či rezbári. Práce boli inštalované na paneloch i stoloch a návštevnici odchádzali obohatení na duši i na tele. Naozaj bolo čo pozerať, i ochutnať aj naučiť sa, alebo aspoň inšpirovať sa. Na záver akcie dostal každý prezentujúci Ďakovný list a karafiát.

Do Revúcej na zaujímavé podujatie medzi seniorov prišli aj redaktori RTVS a záznam z tejto akcie bude odvysielaný na Dvojke v sobotu 13. mája 2017 dopoludnia v relácii GENERÁCIE. Repríza bude v pondelok 15.5. na Dvojke.

Margita Mladšia
Foto: Ján Pullman

 

 

Čítať 1937 krát Naposledy zmenené piatok, 07 apríl 2017 20:25

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!