utorok, 19 december 2017 19:29

Seniori z Rakovnice na predvianočnom stretnutí vyjadrili úprimný vzťah k blížiacim sa najkrajším sviatkom roka

Napísal(a) LF
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Slávnostné vianočné chvíle – to je balzam na dušu nielen nám starším, ale každej generácii. Predvianočné obdobie je aj obdobím rozjímania a zamýšľania sa nad činnosťou a prácou, ktorú sme vykonali počas roka. Je to aj obdobie, keď si ľudia pri spoločenských stretnutiach prejavia vzájomnú úctu a lásku. S týmto zámerom zorganizoval výbor ZO stretnutie pre členov Jednoty dôchodcov na Slovensku v Rakovnici.

Tohtoročné stretnutie, ktoré sa uskutočnilo 8. decembra 2017 v sále Kultúrneho domu sa nieslo v znamení príjemnej atmosféry a dobrej pohody. Svedčili o tom rozjarené tváre a pokoj v duši 80 seniorom a ich hosťom, ktorých privítal predseda ZO Mgr. Ladislav Fábian. Privítal hostí z R-4ky - pani Tokárovú, pána Barnu, pani Gašparovú a pána Lukáča. S úctou privítal starostu obce pána Leštáka a poslancov obecného zastupiteľstva pani Uhrinovú, pani Genčiovú, pána Doboša a pána Terraia. 

Keď sa stretne rodina, spomína na svojich blízkych, ktorí sú s nami, alebo na tých, ktorí nás opustili. My sme si s vďakou spomenuli na pani Máriu Fábianovú a pána Jána Molnára, ktorí nás v tomto roku opustili. Uctili sme si ich minútou ticha.

rak chlebusova 1aPredseda vyzval starostu obce k slávnostnému zapáleniu vianočného svetielka a k príhovoru. Bohatý kultúrny program pre nás pripravili členky ZPOZ pri OcÚ v Rakovnici, ktoré nám zavinšovali, priblížili zvyky, tradície a koledy. Bol v nich vyjadrený citový vzťah k najkrajším sviatkom roka, ale aj nábožnosti a dobrosrdečnosti našich predkov. Veľmi vkusne a harmonicky do toho zapadli aj naši najmenší.

Nasledovalo ocenenie jubilantov a najstaršej, zakladajúcej členke ZO pani Júlii Chlebušovej, ktorá sa na Štedrý večer dožíva krásnych, úctyhodných 89 rokov. Blahoželáme!

Naše stretnutie sa skončilo pri tlejúcom plamienku zapálených sviečok a tíško znejúcou vianočnou piesňou „Daj boh šťastia tejto zemi“. Tá hlboko prenikla do našich sŕdc a seniori dokázali, že ľudia, ktorí prežívajú jeseň života vedia nielen veselo žiť, ale vedia svoju lásku, radosť a veselosť aj plným priehrštím rozdávať.
Ďakujeme.
F. M. Dostojevskij: „Krásny je život, ak urobíš niečo dobré a spravodlivé“.

Text: LF
Foto: Dr. Sabo

 

Čítať 2234 krát Naposledy zmenené streda, 20 december 2017 17:28

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!