štvrtok, 02 júl 2015 19:14

V júli na vás čakajú viaceré športové turnaje, dni obcí aj včelárske kurzy

Napísal(a) Ing. Miroslava Vargová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

07 04 veselo v lesiku aV júli na vás čakajú viaceré športové turnaje, dni obcí aj včelárske kurzy. Záver mesiaca bude patriť podujatiam Dedina ožíva v Drienčanoch a folklórnemu festivalu Koliesko v Kokave nad Rimavicou. 

Sériu športových podujatí odštartuje v sobotu 4. júla už 35. ročník futbalového turnaja Memoriál Štefana Hronca v Kokave nad Rimavicou a pohárová súťaž hasičských družstiev v obci Teplý Vrch. Veselo bude aj v Lesíku v obci Rimavské Zalužany, o čo sa postará divadelné predstavenie, heligonkári a tanečná zábava pod holým nebom. Podobne oslávi svoj deň aj obce Hrnčiarska Ves. 

Nedeľa 5. júla bude patriť rodinám s deťmi, pre ktorých je v parku pri knižnici v Hnúšti pripravené divadelné predstavenie Neboj sa o putovaní Mateja za láskou aj strašidlami. 
O týždeň neskôr si prídu na svoje opäť fanúšikovia športu, nakoľko v sobotu 11. júla sa v Klenovci aj v Utekáči uskutoční futbalový turnaj. V obci Lukovištia si pripomenú deň obce divadelným predstavením a tanečnou zábavou so živou hudbou.

Počas leta oživuje premietanie aj Kino Rimava v Hnúšti, ktoré uvedie v utorok 14. júla film Hacker a 28. júla animovanú rozprávku Spongebob vo filme.

Obec Teplý Vrch sa od 13. do 18. júla stane dejiskom medzinárodnej tvorivej dielne mladých primášov, ktorá vyvrcholí v posledný deň o 16.00 hod. záverečným koncertom účastníkov dielne. V sobotu 18. júla je na programe kalendára podujatí aj volejbalový turnaj v Kokave nad Rimavicou, súťaž v hasičskom športe na Kružne či súťaž vo varení kotlíkového guľášu v Ožďanoch. 

Z iného „súdka“ je víkendová aktivita (18. - 19.07.), ktorú ponúka vzdelávacia včelnica Včelí kRaj v Kokave nad Rimavicou, v miestnej časti Liešnica. Ide o včelársky kurz pre začiatočníkov, počas ktorého sa dozviete nielen to, ako začať včeláriť, ale aj koľko času a financií to bude vyžadovať. Rovnaký kurz sa zopakuje aj v závere mesiaca v dňoch 25. - 26. júla. V týchto dňoch sa zároveň konajú aj Dni obce Sušany.

Sobota 25. júla bude už po dvanásty krát patriť podujatiu Dedina ožíva, počas ktorého sa dedinka Drienčany zaplní ukážkami tradícií, remeselných zručností a rôznymi gastronomickými špecialitami vo viac ako desiatke dvorov roztrúsených po celej obci.
Prelom júla a augusta ponúka bohatý kultúrny zážitok v podobe folklórneho festivalu Koliesko v Kokave nad Rimavicou. Piatkový večer bude už tradične patriť programu na strechách a balkónoch námestia. V sobotu ožije spevom, hudbou a tancom pódium pri fontáne, svoje brány otvorí aj Remeselná ulička a lákadlom bude určite aj program domácich i zahraničných folklórnych súborov. Po nedeľných komorných programoch v kostoloch vyvrcholí festival galaprogramom folklórnych súborov Podpoľanec a Hornád.
V mene organizátorov Vás na všetky podujatia srdečne pozývame.

Ďalšie podujatia pripravované v tomto roku v našom regióne, ako aj kontakty na organizátorov nájdete v Kalendári podujatí 2015.
Zmena termínov a programu podujatí vyhradená!

Ing. Miroslava Vargová, manažérka MAS MALOHONT

 

Čítať 2432 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:58

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!