piatok, 30 október 2015 17:16

Mesiacu november bude kraľovať predovšetkým film a divadlo

Napísal(a) Ing. Miroslava Vargová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Mesiacu november bude kraľovať predovšetkým film a divadlo. Filmové večery v kine, vystrieda filmový festival plný zimných športov, predstavenia divadelných ochotníckych súborov a spestrením bude beseda zameraná na historické príbehy z Gemer-Malohontu.
Filmovú ponuku mesiaca otvára Kino Rimava v Hnúšti, ktoré vo štvrtok 5. novembra 2015 premietne akčný dobrodružný sci-fi film Jurský svet, 15. novembra bude na programe animovaná rozprávka Pieseň mora a 26. novembra zažiari na filmovom plátne Dáma v zlatom. 

Utorok 10. novembra bude patriť besede so slovenským historikom, spisovateľom a publicistom Pavlom Dvořákom, ktorá bude zameraná na stredoveké historické príbehy z oblasti Gemer-Malohontu. Ak chcete byť jej súčasťou, prijmite pozvanie do Hnúšte. 
Obec Kokava nad Rimavicou sa druhú novembrovú sobotu (14.11.) stane dejiskom regionálnej prehliadky divadelných ochotníckych súborov, ktoré vám zahrajú štyri divadelné predstavenia - Žltá ľalia, Na svitaní, Starý zaľúbenec a Ťapákovci. 

Vo štvrtok 19. novembra zavíta divadlo aj do Hnúšte. Monodrámu Príbeh ulice, ktorá je realistickou komédiou s abstraktnými prvkami opisujúcimi dnešnú dobu, tu odohrá Divadlo Odtiaľ-Potiaľ.
O dva dni neskôr (21.11.) sa v Klenovci uskutoční už 4. ročník premietania krátkometrážnych filmov z regiónu a divadelného predstavenia. V ten istý deň sa bude v Kine Rimava v Hnúšti premietať pásmo filmov o extrémnom lyžovaní, skialpinizme, zimných expedíciách a ďalších zimných radovánkach v rámci zimného filmového festivalu.
V mene organizátorov Vás na všetky podujatia srdečne pozývame.
Ďalšie podujatia pripravované v tomto roku v našom regióne, ako aj kontakty na organizátorov nájdete v Kalendári podujatí 2015.
Zmena termínov a programu podujatí vyhradená!
Ing. Miroslava Vargová

 

Čítať 3213 krát Naposledy zmenené nedeľa, 01 november 2015 13:50

Súvisiace položky (podľa značky)

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!