pondelok, 30 november 2015 15:26

Podujatia v decembri budú plné vône, chutí a vianočných tradícií aj v Malohonte

Napísal(a) Ing. Miroslava Vargová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Kalendár podujatí nášho regiónu na december 2015 sa naplnil množstvom vianočných akcií, na ktorých odznejú tradičné vinše a koledy, betlehemské hry a nebudú chýbať ani vianočné dobroty a tvorivé dielne. Spríjemnite si advent niektorým z nich, ste srdečne vítaní.

Už v piatok 4. decembra

bude v obci Drienčany rozvoniavať kapustnica a iné vianočné dobroty,

s ktorými sa môžete zapojiť do súťaží prebiehajúcich počas podujatia Vôňa Vianoc. K tomu vám budú znieť koledy a pre potešenie očí budú pripravené rôzne suveníry a darčeky. V tento deň zavíta do obcí Klenovec a Kokava nad Rimavicou Mikuláš, ktorý sa odtiaľ presunie do Hnúšte k vianočnému stromčeku, kam dorazí v nedeľu 6. decembra podvečer.

Deň predtým (5.12.)

sa ešte Mikuláš zastaví na Teplom Vrchu v rekreačnom zariadení DeaRei, kde čaká na malých aj veľkých bohatý program, ktorý vyvrcholí divadelným predstavením Medveď a pytačky v podaní Divadla LUDUS z Bratislavy. Zvyky od Ondreja do Vianoc prinesú v tento deň do neďalekej obce Lukovištia členovia FS Vepor z Klenovca v rámci podujatia Tášikove cenglike, na ktorom nebude chýbať ani punč a medovníčky.

V nedeľu 6. decembra

sa vianočnými koledami rozozvučí aj evanjelický kostol v Kokave nad Rimavicou.
Mlyn vo Veľkých Teriakovciach bude v sobotu 12. decembra už po šiestykrát dejiskom podujatia Medové Vianoce, počas ktorého to bude takmer na každom kroku voňať a chutiť po mede. Pripravené sú tvorivé dielne, ukážky pečenia oblátok, ochutnávky i vinše a koledy. Okrem toho bude možnosť zakúpiť si aj med a včelí peľ priamo od včelára z regiónu Gemer-Malohont.

O deň neskôr (13.12.)

zaplnia koledy a vinše kultúrne domy v Kokave nad Rimavicou a v Klenovci, kde sú navyše pripravené sprievodné aktivity ako výstava ručných prác, výrobky remeselných majstrov a pod zub koláčiky aj vianočný punč.

Dobročinný podtón bude mať vianočný program v Hnúšti, ktorý začne v stredu 16. decembra trhom s predajom vianočnej kapustnice. Výťažok z predaja poputuje Dennému detskému stacionáru DEDESO, podobne ako aj zo vstupného na program Čarovné Vianoce, ktorý sa uskutoční v piatok 18. decembra v dome kultúry. Súčasťou oboch podujatí bude výstava vianočných ozdôb spojená s predajom od 16. do 18. decembra.

Predvianočný program Kina Rimava v Hnúšti začína 4. decembra životopisnou drámou Dáma v zlatom. V nedeľu 13. decembra si prídu na svoje priaznivci Mimoňov a v utorok 22. decembra sa bude premietať klasická rozprávka Sedem zhavranelých bratov.
Blížiaci sa koniec roka vám 29. decembra okorení humorom program tradičnej Silvestrovskej estrády v Klenovci. Priamo na Silvestra (31.12.) privítajú nový rok vo viacerých obciach regiónu ohňostrojom, tanečnými zábavami alebo stretnutím pri čaji a varenom vínku.

Ing. Miroslava Vargová, manažérka MAS MALOHONT

 

Čítať 3745 krát Naposledy zmenené pondelok, 30 november 2015 16:34

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!