piatok, 05 apríl 2019 13:37

Seniorálna prehliadka cirkevných spevokolov v Revúcej Doporučený

Napísal(a) MG od
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V evanjelickom kostole v Revúcej sa uskutočnila 31. marca 2019 seniorálna prehliadka 12 spevokolov cirkevných zborov, v ktorých sa predstavilo ich 121 členov. Na prehliadke vystúpili CZ z Vlachova, Gočova, Slavošoviec, Rožňavy, Rochoviec, Revúcej, Rejdovej, Ochtinej, Muránskej Dlhej Lúky, Chyžného, Dobšinej i spevácka skupina G4.
Prítomné bolo tiež predsedníctvo seniorátu, dirigenti, duchovní a domáci veriaci, aby čo najhlbšie prežili i prostredníctvom hudby vnútornú prípravu na najdôležitejšie sviatky v cirkevnom roku – sviatky Kristovho utrpenia i slávneho zmŕtvychvstania.
Stretnutie otvorila zástupkyňa dozorcu – Mgr. Martina Mikušová.

Farárka domáceho cirkevného zboru Mgr. Ing. Danica Hudecová vo svojom úvodnom duchovnom slove pripomenula vzácnosť najdôležitejšieho daru – „Chleba života“, ktorý bol ponukou práve v túto nedeľu, ale je nevyhnutný na každý deň.
Ako konštatoval senior GES Mgr. Radovan Gdovin, všetky spevokoly i dirigenti pristupovali veľmi seriózne k nácviku, čo sa prejavilo na kvalitnej interpretácii piesní i vhodnom výbere pre túto pôstnu dobu.
(Zdroj: gesecav.sk)

 

 

Čítať 1745 krát Naposledy zmenené pondelok, 08 apríl 2019 10:28

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!