nedeľa, 22 december 2019 13:37

Plamienok svetla z Betlehema prevzali v Plešivci dobrovoľní hasiči z Jelšavy a Muráňa už šiestykrát Doporučený

Napísal(a) Gabriela Jakubecová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Tento rok už po jubilejný tridsiaty raz zavítal na Slovensko plamienok zo samotného Betlehema. Betlehemské svetlo sa odpaľuje z plamienka horiaceho v Bazilike Narodenia Pána v Betleheme, odkiaľ osobným odovzdávaním zo sviečky na sviečku putuje medzi milióny ľudí po celom svete. Napĺňa tak svoje poslanie: byť symbolom jednoty, nádeje, lásky a radostnej predzvesti Vianoc. Chceli sme spolu s ním aj my odovzdať porozumenie do sŕdc ľudí v našom okolí. Potešilo nás, že sme mohli dotvárať aj u vás sviatočnú atmosféru a priniesť pokoj s radosťou. Prijali sme ho a šírili sme plamienok ďalej, čím sme pomohli rozžiariť a spojiť celé Slovensko. V sobotu 21. 12. 2019 už 6-ty krát sa vybrali jelšavskí dobrovoľní hasiči na vlakovú stanicu do Plešivca, kde spolu s dobrovoľnými hasičmi z Muráňa prevzali plamienok od skautov, aby ho mohli šíriť vo svojom okolí.

Cesta Betlehemského svetla v sobotu putovala do Zariadenia opatrovateľskej služby v Jelšave, kde obyvatelia už čakali hasičov s plamienkom. Obyvatelia Mesta Jelšava si podvečer mohli odpáliť plamienok na Mestskom úrade. V Muránskej Dlhej Lúke si v tento deň plamienok odpálili veriaci v rímsko-katolíckom kostole.

Cesta Betlehemského svetla bola zavŕšená 4. adventnú nedeľu – 22. 12. – v rímsko-katolíckom kostole sv. Petra a sv. Pavla v Jelšave a v rímsko-katolíckych kostoloch v Muráni a v Muránskej Lehote.

Jelšavskí dobrovoľní hasiči nezabudli ani na svojho patróna – na sv. Floriána. Po omši plamienok zaniesli aj ku jeho soche.
Bolo to krásne spríjemnenie predvianočného obdobia.

Gabriela Jakubecová

 

Čítať 1757 krát Naposledy zmenené štvrtok, 26 december 2019 18:13

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!