streda, 19 august 2020 11:59

Malý remeselnícky jarmok ľudovo-umeleckých výrobcov z Košického kraja Doporučený

Napísal(a) R. P.
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Remeselnícky inkubátor Gemer (RINK), ktorý je prvým v Košickom kraji, srdečne pozýva širokú verejnosť do Obchodného centra Optima v Košiciach na malý jarmok pod názvom Remeslo z kraja sveta. Konať sa bude v dňoch 25. a 26. augusta 2020. "Po udalostiach doma i vo svete, spôsobených pandémiou ochorenia COVID-19, boli organizátori rôznych podujatí nútení ročník 2020 vynechať. Tým sa mnohým remeselníkom, prevažne živnostníkom, zamedzila možnosť predaja výrobkov na festivaloch, či jarmokoch. V tomto náročnom období podáva RINK svojim klientom, ľudovo-umeleckým výrobcom z Košického kraja, pomocnú ruku v podobe organizovania malého jarmoku," uvádza riaditeľka Gemerského osvetového strediska Helena Novotná.
Záujem OC Optima participovať na tomto podujatí umožní navodiť v týchto moderných priestoroch kus jarmočnej atmosféry s vôňou dreva, kože, hliny, jemnou krásu čipiek, tepaného kovu, či kraslíc.

Remeslo z kraja sveta 1aOkrem remeselníckych výrobkov si návštevníci budú môcť zakúpiť aj chutné produkty z medu, či ovocia domácej výroby. Výrobcovia, z ktorých mnohí pokračujú v remeselnej tradícii svojich predkov, budú svoje zručnosti ako napríklad tkanie, točenie na hrnčiarskom kruhu, drevorezbu, či dekorovanie kraslíc voskom aj predvádzať. Návštevníci si niektoré z tradičných ľudových remesiel budú môcť vyskúšať aj sami.

Veríme, že záujem o tradičné remeslo priláka na náš malý jarmok nielen domácich, ale aj zahraničných návštevníkov metropoly východu a okrem hodnotných výrobkov si odnesú aj inšpiráciu dedičstvom našich predkov. 

Jarmok organizuje Gemerské osvetové stredisko, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, v spolupráci s OC Optima Košice.

R. P.

 

Čítať 980 krát Naposledy zmenené streda, 19 august 2020 12:47

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!