štvrtok, 20 január 2022 17:15

Rockový spevák Robo Šimko má nový prírastok Doporučený

Napísal(a) B. Benőová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Na prelome rokov prišlo na svet ďalšie dieťa tohto speváka. Nejde o prírastok do rodiny, ale o nový album skupiny Massriot, ktorej zakladajúcim členom je spevák a hudobník Robo Šimko. Novým dieťaťom tejto skupiny je teda ich najnovší, v poradí už 5. štúdiový album s názvom Bude To Fajn, ktorý vyšiel 26. decembra 2021.

„Som nesmierne hrdý na prácu, ktorú sme s Miškom a Jankom odviedli. Viem, trvalo to dlho, ale výsledok stojí za to,“ vyjadril sa známy hudobník.
Album ale prináša obrovskú zmenu, a to v zmysle ďalšieho štýlového zaradenia kapely Massriot. Síce sú počuteľné aj rockové vplyvy, rockeri z východu prešli k štýlu známemu ako Indie Folk. Tvrdé zvuky elektrických gitár a razantných bubnov vystriedali zvuky akustických gitár a hudobných nástrojov, ako napríklad banjo, mandolína, cimbal, husle, ústna harmonika a iné. Celé dielo je navyše doplnené aj jemnou dávkou elektroniky, ktorá je použitá vkusne, nenútene a s mierou. Tieto ingrediencie robia z albumu vysoko počúvateľný štúdiový počin, ktorý v sebe textovo skrýva veľké myšlienky a posolstvá.

rv robo cd newalb 2a„Chceli sme dať ľuďom viac než nejaké pekné pesničky. Áno, sú tam aj piesne o láske, ale aj tie písal život sám. Okrem nich tam ale poslucháč nájde nádej, posolstvo ľudskosti, obrovské myšlienky o láske k prírode a návody na šťastnejší a plnohodnotnejší život. To dáva nášmu najnovšiemu albumu obrovskú pridanú hodnotu,“ okomentoval najnovší massrioťácky počin bubeník kapely, Ján Borčík.

Z albumu pochádza aj pár singlov, ktoré boli jej predzvesťou – skladby Bude To Fajn, Stovky kilometrov Ciest a Sila. Ako bonusová skladba je maďarská verzia ich debutového singla s rovnomenným názvom Bude To Fajn. Okrem týchto piesní je tam ďalších desať skladieb v novom štýle a jedna pieseň s názvom Bang!, ktorá je od všetkých odlišná.

„Rocková muzika nás baví, patrí do nášho života a aj textovo je to pieseň, ktorá ostro kritizuje nezmyselnosť tejto doby. Zároveň však na svojom konci ponúka nádej, takže nám prišlo vhodné, okoreniť tento song tvrdými gitarami,“ opísal skladbu basgitarista skupiny, Michal Mitrík, pre ktorého je toto dielo jeho albumovým debutom.

Skladba Bang! je od ostatných odlišná aj svojím ďalším spracovaním, v ktorom sa rocková hudba mieša s prvkami dubstep-u.

Celý album si viete vypočuť na YouTube, Deezer-i, Spotify a ďalších streamovacích platformách, ktoré nájdete v tomto odkaze: https://manylink.co/@Massriot.

Prajeme príjemné počúvanie!

Betty Benőová – PR manažérka skupiny

Čítať 1041 krát Naposledy zmenené štvrtok, 20 január 2022 19:12
Viac z tejto kategórie: « Massriot prekračuje hranice

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!