štvrtok, 15 jún 2023 11:08

Rožňavskí fotografisti postúpili do celoslovenského kola súťaže AMFO 2023 Doporučený

Napísal(a) MG od
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

V Spišskom kultúrnom centre a knižnici v Spišskej Novej Vsi sa v piatok 9. júna t. r. uskutočnilo slávnostné vyhodnotenie krajského kola celoštátnej postupovej súťaže a výstavy amatérskej fotografickej tvorby krajského kola Košického samosprávneho kraja, AMFO 2023, ktorú vyhlásilo Národné osvetové centrum. Medzi ocenenými fotografiami sme našli aj mená zástupcov z horného Gemera, čo svedčí o ich dobrej úrovni. Ide o nasledujúcich ocenených fotografistov súťažiacich podľa jednotlivých vekových skupín. V II. vekovej skupine od 15 do 25 rokov v A kategórii – samostatné fotografie Čestné uznanie si prevzala Jessica Gubalová z Brzotína za fotografiu Odraz. V B kategórii – diptych Cenu si prevzala Kristína Kerekešová z Rožňavy za fotografie Posledné svetlo 1, 2. V tretej vekovej skupine autorov nad 25 rokov porota Cenu udelila Tamásovi Tegdesovi z Hrhova za fotografiu Línie vo východe. Čestné uznanie si prevzal Ivan Kerekeš z Rožňavy za fotografiu Pysalis. Gemerčanom sa ešte ušla Cena, ktorú porota udelila Vratkovi Vargovi z Dobšinej za prácu Telo v priestore. 

Na facebookovej stránke spišskí organizátori informovali, že pred vernisážou mali možnosť návštevníci vypočuť si prednášku Dávida Doroša, MgA na tému: "Ako uspieť s jednoduchou technikou na fotografickej súťaži?". Z informácií sme sa dozvedeli, že niektorí tiež využili možnosť odkonzultovať svoje fotografie s porotou. Aj napriek nepriaznivému počasiu boli výstavné priestory zaplnené návštevníkmi, ktorí si prišli pozrieť ocenené fotografie zblízka i zďaleka. 

Výstava v Spišskej Novej Vsi potrvá do 11.7.2023 a dúfame, že si ju všimnú a svojou účasťou spoznajú aj ďalší návštevníci Spiša prichádzajúci z rožňavského okresu. Potešiteľné je, že všetky ocenené fotografie zároveň postupujú do celoslovenského kola súťaže v Martine.

Pripomeňme, že  Celoštátna postupová súťaž a výstava amatérskej fotografickej tvorby AMFO je najstaršou a najprestížnejšou súťažou a zároveň je vrcholným podujatím tohto druhu na Slovensku. AMFO je celoštátna postupová súťaž a výstava amatérskej fotografickej tvorby, ktorá je jedinou svojho druhu na Slovensku a uskutočňuje sa od roku 1952. Na záver spomeňme, že odporúčanou témou pre 51. ročník, ktorý tohto roku na Slovensku prebieha je IDENTITA.

 

Vyhodnotenie výsledkov krajského kola súťaže AMFO 2023

Čítať 417 krát Naposledy zmenené štvrtok, 15 jún 2023 13:29

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!