nedeľa, 17 december 2023 15:33

Betlehemské svetlo aj tohto roku šíri predzvesť Vianoc medzi ľuďmi Gemera Doporučený

Napísal(a) G. Jakubecová
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Betlehemské svetlo sa odpaľuje z plamienka horiaceho v Bazilike Narodenia Pána v Betleheme, odkiaľ aj tohto roku krátko pred Vianocami osobným odovzdávaním zo sviečky na sviečku putuje aj medzi ľuďmi nášho Gemera. Napĺňa tak svoje poslanie byť symbolom jednoty, nádeje, lásky a radostnej predzvesti Vianoc. Chceme spolu s ním odovzdať porozumenie do sŕdc ľudí v našom okolí. Teší nás, že môžeme dotvárať sviatočnú atmosféru a s radosťou prinášať pokoj do príbytkov. Prijmime ho a šírme jeho plamienok ďalej, aby sme pomohli rozžiariť a spojiť celé Slovensko.

Jelšavskí dobrovoľní hasiči v tomto roku už 10-tykrát priniesli do vašich príbytkov Betlehemské svetlo. Sme radi, že z roka na rok sa rozširujú rady dobrovoľných hasičov, ktorí šíria tento plamienok lásky a nádeje.

V sobotu 16. 12. 23 rýchlik GEMERAN priviezol svetielko aj do železničnej stanice Plešivec. Skauti rozsvietili lampášiky dobrovoľným hasičom z Chyžného, Jelšavy, Muráňa, ale aj niekoľkým ďalším obyvateľom.

bs05a DSCN7469

Dobrovoľní hasiči z Chyžného v sobotu 16. 12. 23 pred obecným úradom privítali obyvateľov obce, ktorí si prišli vziať svetlo do svojich obydlí. 

Hasiči z Muráňa v sobotu tiež odpaľovali svetielko obyvateľom obce pred obecným úradom a v nedeľu  hp 17. 12. doručili do rímsko-katolíckych kostolov v Muráni a v Muránskej Lehote.

Jelšavskí hasiči cestou z Plešivca odovzdali plamienok veliteľovi DHZ Hucín, ktorý ho bude šíriť vo svojej obci ďalej.

V sobotu zavítali do Zariadenia opatrovateľskej služby v Jelšave, kde v spoločenskej miestnosti pri stromčeku odpálili Betlehemské svetlo a odovzdali každému obyvateľovi zariadenia malý darček a všetkým popriali pokojné vianočné sviatky. Ich cesta ďalej viedla ku soche sv. Floriána, kde rozsvietili lampášiky svetielkom, ktoré bude svietiť až do Vianoc a obyvatelia si ho môžu opatrne odpaľovať.

V nedeľu hasičské deti zavítali do rímsko katolíckeho kostola sv. Petra a sv. Pavla, kde odovzdali svetlo počas omše.

V Jelšave bude možné si odpáliť svetlo aj v Mestskom úrade od pondelka 18. 12. do piatka 22.12. 23 počas úradných hodín.

Gabriela Jakubecová

 

Čítať 337 krát Naposledy zmenené pondelok, 18 december 2023 15:07

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!