sobota, 13 júl 2024 19:14

Úspešný denný hasičský tábor pre deti zorganizovali v Jelšave Doporučený

Napísal(a) G. Jakubecová
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

    Dobrovoľný hasičský zbor (DHZ) v Jelšave v spolupráci s Mestom Jelšava zorganizovali v dňoch 08. – 12. 07. 2024 denný hasičský tábor.

     V pondelok 8. júla sedem detí s doprovodom zavítalo na Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Revúcej (OR HaZZ), kde im príslušníci ukázali hasičskú techniku, operačné stredisko, výstroj a výzbroj zasahujúcich hasičov. Ďakujeme za umožnenie návštevy a za príjemne strávené predpoludnie. Po obede na Hasičskú zbrojnicu zavítali k jedenástim jelšavským deťom aj deti z Magnezitoviec a z Muráňa na spoločný tréning. Deti si vyskúšali rôzne disciplíny, v ktorých súťažili vo štvrtok na Hrádku.

     V utorok 9. júla sme s jedenástimi deťmi zavítali do obce Muráň, kde sme navštívili Obrovisko a Sysľovisko. Muránska strela nás odviezla od obecného úradu až na Sysľovisko. Bol to príjemný zážitok previezť sa na vláčiku s kolesami. Skôr sme však vyšli na Obrovisko, kde sme videli množstvo zvieratiek, drevených obrov. Deti si zajazdili na koníkovi, videli vystúpenie sokoliarov z Muráňa. Pizzu nám priamo na Obrovisko doniesli z Penzióna U sysľa, bola veľmi chutná, ďakujeme. Potom sme sa presunuli na lúku plnú sysľov. Po kŕmení sme sa ochladili pri vodnom mlyne a vláčikom sme sa vrátili na autobusovú zastávku a vrátili sme sa do Jelšavy. 

     Streda 10. júla patrila návšteve rodného domu Pavla Dobšinského v Slavošovciach. Ďakujeme za príjemný výklad a za darček – CD s rozprávkami P. Dobšinského. 12 detí sa  potom  presunulo na Hasičskú zbrojnicu, kde sme videli výstroj, výzbroj, hasičskú techniku a zacvičili si v posilňovni. Krásne zážitky si deti odnášajú zo Slavošoviec. Ďakujeme za prijatie a sladkosti pre deti. Na obed sme sa presunuli do Štítnika, do areálu Vodného hradu, kde sme si prezreli výstavu obrazov, okolie Vodného hradu, mini ZOO a zahrali sa s loptou. Čas plynul veľmi rýchlo a museli sme sa vrátiť domov.

jel dht a 20240711 190539 1

    Štvrtok 11. júla bol plný očakávaní. Ráno sa stretlo pred úradom 12 detí a presúvali sme sa z Jelšavy na Hrádok do Hájenky Mestských lesov, kde sme mali stráviť aj noc. Boli sme plní očakávaní, ako to všetko dopadne. Po príchode sa deti ubytovali, dospelí pripravili trať na branný pretek pre deti z Jelšavy, Magnezitoviec, Muráňa a Kamenian. Deti súťažili na rôznych stanovištiach. Bolo to predpoludnie plné adrenalínu a očakávaní, komu sa to ako vydarí. Po súťaži sme si pochutnali na obede v Hoteli Hrádok, vyhodnotili sme branný pretek, všetky deti dostali medaily, diplomy a knihu Jelšavské povesti. Súťaž skončila, jelšavské deti sa rozlúčili so súťažiacimi. Program pokračoval kúpaním v bazéne SMZ, a. s. na Hrádku. Po kúpaní sa rozprúdili hry na dvore na Hájenke, zároveň sa grilovalo, opekalo, aby bolo čo pod zub na večeru. Po zotmení sme sa rozlúčili s hasičmi, ktorí boli nápomocní počas celého dňa, na chate zostalo nocovať 11 detí a traja dospelí.

     Ráno 12. júla sme sa prebudili do slnečného dňa, po raňajkách deti s Evkou Szabovou a s dvomi hasičmi sa vybrali na Náučný chodník, ktorý vedie za Hotelom Hrádok. Po dvojhodinovej prechádzke spojenej s lesnou pedagogikou sa deti vrátili na Hájenku, vyhodnotil sa celý tábor, deťom bol odovzdaný Certifikát mladého hasiča, pobalili  sa a presunuli sme sa do Jelšavy na obed, ktorým končil týždenný hasičský tábor.

     Za pomoc a podporu patrí poďakovanie – Mestu Jelšava, Mestským lesom Jelšava, OR HaZZ Revúca, SMZ, a. s. Jelšava, Obci Muráň, Katke Krštieňovej, Penziónu U sysľa, Obci Slavošovce, dobrovoľným hasičom zo Slavošoviec, Filipovi Revúckemu, Evke Szabovej, Bistru v Jelšave, GOLD PIZZA Štítnik a v neposlednej miere všetkým dobrovoľným hasičom z Jelšavy, ktorí sa nemalou mierou podieľali pri realizácii tohto tábora. Ďakujem aj ostatným, ktorými boli Lucia Bábelová, Vierka Bérešová, Ladislav Horváth, Ján Hudaček, Zdenko Javorčík, Ján Jurek, Miroslav Kováč, Ivan Petro Zachar, Ing. Pavol Zapletal.

Gabriela Jakubecová

 

 

 

 

Čítať 92 krát Naposledy zmenené sobota, 13 júl 2024 21:51

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!