streda, 10 december 2014 18:28

Adrián Kiss, Tamara Smiková a Eva Sklenárová - najlepší súťažiaci II. kola súťaže „Slovensko v histórii - Štúrovci na Gemeri“

Napísal(a) Tatiana Bachňáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

rv sturovci MG 0779 a(Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave – reportáž) – Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja a Mesto Rožňava pripravili pre žiakov 8. ročníkov základných škôl a osemročných gymnázií v okrese Rožňava vedomostnú súťaž Slovensko v histórii, ktoré sa konalo v mesiacoch október a november 2014 a pozostávalo z dvoch kôl.
V októbri 2014 bo vyhlásený už 9. ročník súťaže Slovensko v histórii. Každý ročník súťaže má iné zameranie. Zámerom súťaže je rozšíriť vedomosti žiakov o svojej krajine a regióne v rámci poznávania histórie a jednotlivých osobností, ktoré sú spájané so Slovenskom. Nakoľko sa blíži „Rok Ľudovíta Štúra 2015“, vybrali sme pre tento rok tému „Štúrovci na Gemeri“.
Súťaž pozostávala z dvoch kôl. Prvého kola sa zúčastnili prihlásení žiaci a prebehlo v školách. Osemnásť najlepších súťažiacich postúpilo do II. kola, ktoré sa konalo 20.11.2014 v Gemerskej knižnici Pavla Dobšinského v Rožňave. Na otvorení súťaže sa zúčastnil primátor mesta Rožňava Pavol Burdiga, ktorý

prítomných srdečne pozdravil, poprial im veľa úspechov, a pedagógom, ako aj pracovníkom knižnice poďakoval za iniciatívu a organizovanie vedomostnej súťaže, ktorá má už svoju tradíciu a ktorá pre mladú generáciu má veľké opodstatnenie. S pozitívnym ohlasom sa stretáva aj u pedagógov. Predsedníčka poroty pani Hudačeková na záver vyhodnotila jednotlivé súťažné otázky. Vecné ceny a diplomy si súťažiaci prevzali z rúk riaditeľky knižnice Mgr. Ivety Kyselovej.

rv sturovci IMG 0777 rv sturovci IMG 0778 Najlepší súťažiaci:

rv sturivci IMG 0713 rv sturovci IMG 0730 rv sturovci IMG 0736 1. miesto: Adrián Kiss – ZŠ akad Jura Hronca v Rožňave
2. miesto: Tamara Smiková - ZŠ akad. Jura Hronca v Rožňave
3. miesto: Eva Sklenárová – Gymnázium P. J. Šafárika v Rožňave

Záverom chceme poďakovať jednotlivým školám, ich vedeniu i pedagógom, ktoré sa do súťaže zapojili - ZŠ Ul. pionierov, Katolícka ZŠ sv. J. Nepomuckého, ZŠ akad. Jura Hronca, Gymnázium P. J. Šafárika v Rožňave, ZŠ Nižná Slaná a ZŠ Štítnik. Naše poďakovanie patrí aj pani Hudačekovej, ktorá sa zhostila úlohy predsedníčky poroty a v neposlednom rade patrí naše poďakovanie partnerovi tejto súťaže, ktorým bolo Mesto Rožňava za podporu projektu „Slovensko v histórii – Štúrovci na Gemeri“, vďaka ktorému obdržali jednotliví súťažiaci vecné ceny a diplomy. Veríme, že zámer súťaže - rozšírenie vedomosti žiakov o svojej krajine v rámci poznávania histórie a jednotlivých osobností, ktoré sú spájané so Slovenskom splnil svoj účel.
Tatiana Bachňáková

 

Čítať 2727 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:03

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!