štvrtok, 02 júl 2015 15:03

Najlepší súťažiaci žiaci absolvovali zájazd k pamätníkom SNP v Nemeckej, Kališti a Pohronskom Bukovci

Napísal(a) Jozef Kubaško
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

szpb vitazi 2aOblastný výbor SZPB Rožňava vyhlásil výtvarnú súťaž na tému: Slovenské národné povstanie, ktorej sa zúčastnili základné školy z okresov Rožňava a Revúca. Komisia oblastného výboru vyhodnotila najlepšie diela. Žiaci, ktorých diela boli vybrané, dostali v júni 2015 pred koncom školského roku za odmenu zájazd autobusom na Kalište, Nemeckú a Pohronský Bukovec. Tohto zájazdu sa zúčastnili aj žiaci z Muráňa.
Ocenenie odovzdala na Kališti tajomníčka oblastného výboru Irenka Lacková, podpredseda Jozef Kubaško, predseda historicko-dokumentačnej komisie Dr. Milan Sajenko a podpredseda ZO Muráň pán Eduard Sendrej. Deti okrem iného zaujal aj výklad pána Vigaša, pracovníka múzea SNP, ktorý spravuje kultúrnu pamiatku SNP.szpb vitazi 2szpb vitazi 1szpb vitazi 3szpb vitazi 4szpb vitazi 5 Následne výlet pokračoval na pamätné miesta v Nemeckej a Pohronskom Bukovci, kde sa kládli vence.
Deťom sa takáto výhra páčila, navštívili partizánske bunkre a oboznámili sa aj s históriou obcí. A po chutnom obede sa unavené a šťastné vracali domov.

Sajenko2Sajenko3Sajenko4Sajenko6Sajenko5Sajenko1 


Jozef Kubaško + FOTO (5)

Dr. Milan Sajenko fotoghrafie (6)

 

Čítať 2448 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:30

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!