piatok, 03 marec 2017 14:38

Rozbiehame projekt obnovy historického kina na Železníku

Napísal(a) MG od
Ohodnotiť túto položku
(3 hlasov)

Prišiel mi od nášho návštevníka stránky pána Ladislava Beneho krátky oznam. "Dobrý deň. Chceli by sme vás požiadať o zdieľanie nášho projektu na vašej stránke. Rozbiehame projekt obnovy historického kina na Železníku a cez projekt gesto pre mesto chceme získať dotáciu. Pomôže nám každý hlas, keďže rozhodujúci je konečný počet. Ďakujeme za pomoc. Náš projekt sa volá: Skrášlenie okolia historického kina Stachanov a zahlasovať sa dá na stránke:

https://www.gestopremesto.sk/hlasovanie/poprad. Vyhoveli sme nášmu čitateľovi a uverejňujeme celý zámer. Veríme, že projekt podporíte aj ďalší. Tu je:
"Pamiatková zóna Železník je jedným zo skrytých pokladov Slovenska. Pred 100 rokmi tu vládol čulý priemyselný ruch, keďže v tejto oblasti prebiehala ťažba železnej rudy. Miesto po zatvorení baní v 60. rokoch zastalo v čase. Spomienkami na zašlú slávu ostali robotnícke kolónie, priemyselné budovy, kultúrne centrum, no i historické kino, ktoré tu má 90-ročnú históriu. Pred pár rokmi sa nám, klubu Železník a obci Sirk, podarilo čiastočne obnoviť priestory kina a znova v ňom spustiť premietanie. Jednou z vecí, ktoré chceme realizovať v roku 2017, je revitalizácia okolia kina, odstránenie náletovej zelene, odpadkov, vyčistenie múrikov, dobudovanie oddychovej zóny pri kine a umiestnenie turistickej informačnej tabule o kine a Železníku.
Toto miesto si každého návštevníka podmaní svojou magickosťou, tichom a krásnou prírodou."

MG -od-

 

Čítať 2519 krát Naposledy zmenené utorok, 07 marec 2017 09:30

1 komentár

  • Odkaz na komentáre Anna Černíková piatok, 03 marec 2017 20:20 Napísal(a) Anna Černíková

    Dobrý deň. Veľmi dobrý návrh, pár rokov som tú slávu kina na Železníku zažila. Bola by veľká škoda, keby ostalo tak, ako ho vidíme aj zvonka. Ten výhľad spred kina je úchvatný na Slovenské rudohorie. Máme toľko krásy okolo, tak oddychová zóna by bola veľmi vhodná. Nielen pre návštevníkov kina, ktoré navštevujú aj občania z okolitých obcí, ale aj turistov, alebo len tak, pre nás, pre domácich. Vďaka za dobrý nápad.

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!