nedeľa, 28 máj 2017 11:10

Ženy z evanjelických zborov Gemerského seniorátu sa stretli v Rožňavskom Bystrom Doporučený

Napísal(a) Zuzana Poláková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Nedeľné popoludnie - dňa 21.5.2017 - bolo na Gemeri venované seniorálnemu stretnutiu evanjelických žien. V sále Kultúrneho domu v Rožňavskom Bystrom prítomných najskôr pozdravila a v krátkosti priblížila aj históriu obce jej starostka Želmíra Gonosová. Moderátorskými vstupmi, celé podujatie nesúce sa v duchu blížiaceho sa 500. výročia reformácie, sprevádzala zborová kaplánka Zuzana Poláková. Vzácnym hosťom podujatia bola velebná sestra farárka Anna Polcková z CZ Bratislava – Staré Mesto,

ktorá si pre ženy z Gemerského seniorátu pripravila podnetnú prednášku o Kataríne von Bora, o jej živote - jeho radostiach i strastiach, pod názvom „Luther“ a „Lutherka“. Sestra farárka vo svojej prednáške oboznámila domácich viery i hostí s poznatkami, ktoré, verím, prispeli k celkovému obohateniu všetkých zúčastnených.

Pekným doplnením programu boli piesne v podaní sestier Kataríny a Zuzany Birkových z filiálky Rakovnica a folklórneho súboru „Bystränky“. Srdečné poďakovanie za umelecký zážitok patrí aj Miroslave Mackovej, ktorá predniesla báseň Milana Rúfusa – Čas voľby. Oficiálnu časť programu ukončil záverečnou modlitbou a udelením požehnania administrátor konseniora Radovan Gdovin z CZ Dobšiná. Všetci účastníci odchádzali zo stretnutia aj s drobným darčekom, v podobe záložky do Biblie, ktorá im bude pripomínať toto krásne podujatie.
Veríme, že podobné stretnutia budeme mať možnosť zažiť v Rožňavskom Bystrom aj v budúcnosti.
Zuzana Poláková – zborová kaplánka
CZ ECAV Rožňavské Bystré

 

 

Čítať 1770 krát Naposledy zmenené streda, 31 máj 2017 21:12

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!